Crumble de xampinyons i porro

Sabíeu que l’Albota i el Jordi ja fa 3 anys que van obrir “el taller de cuina“? Enguany han decidit celebrar-ho altra vegada convocant el repte de “la Recepta Viatgera”, on ens proposen pensar en un indret que haguem visitat i alguna recepta que ens hi faci pensar.

L’any passat vam proposar una recepta italiana, la pizza all’uovo, doncs el nostre destí preferit és, se’ns dubte, Roma. I aquesta vegada, cercant algun lloc on haguéssim viatjat, ens va venir al cap Londres, una ciutat mítica, preciosa sobretot de nit, i que també es mereix un petit homenatge.

Pensant en la recepta vaig dir allò tan tòpic de que la cuina anglesa no existeix, i que per tant no podíem triar Londres com a recepta viatgera; però clar, els tòpics es desmunten fàcilment, i la Sandra va fer-ho amb aquest boníssim crumble.

Els crumbles acostumen a ser dolços, doncs normalment són un postre fet amb fruita coberta d’una barreja de farina i mantega. Però també es poden fer salats, amb verdures i bolets, com és el cas, i us assegurem que queden sorprenentment bons.

Recordeu que si voleu participar a “la Recepta Viatgera” podeu fer-ho fins al dia 14 de maig!!

Ingredients (2 pers.)

– 2 porros

– 250 g de xampinyons

– Mozzarella ratllada

– 90 g de farina

– 60 g de mantega

– Flocs de civada

– Parmesà ratllat

– Oli, sal i pebre

Preparació

Tallem la part blanca dels porros i els sofregim en una mica d’oli; i afegim també els xampinyons tallats a làmines. No cal que es cogui del tot doncs s’acabarà de fer després al forn.

Salpebrem i repartim la barreja en els motlles que anem a fer servir. Posem per sobre un bon grapat de mozzarella ratllada al gust.

Barregem la mantega a temperatura ambient amb la farina, junt amb els flocs de civada i el parmesà ratllat. Ho anirem fent amb les mans fins que agafi textura de molles, com si fos una sorra gruixuda.

Ho posem per sobre dels motlles i enfornem a 180ºC, durant 30 minuts fins que estigui ben daurat.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Quiche d’espinacs i tomàquet sec

Quiches variades

Pizza all’uovo

42 pensaments sobre “Crumble de xampinyons i porro

  1. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    I jo sense haver fet cap crumble! Visca la Sandra.
    Xavi, t’hauré de deixar el Delicious…
    Coincidirem amb el viatge però no amb la recepta!:)))

    M'agrada

  2. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Se’m desfà a la boca!…quina cosa més i més bona nois… a més a més, els xampis son la meva perdició!…una abraçada guapos!!!

    M'agrada

  3. gemmaclofent diu:

    Sempre he fet els crumbles dolços, així que aquesta versió salada em crida molt l’atenció. Amb el cruixent de sobre i la combinació de verdures ha de quedar boníssim!

    M'agrada

  4. Marina diu:

    Uf Sandra, que m’he quedat enganxada a la teva recepta! No ens facis aquestes fotos tan xules que després no podem seguir normalment! I com diu la gemma, la versió salada és una opció excel·lent. Bon viatge, oi? Petons

    M'agrada

  5. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    M’encanta Londres i m’encanta la crumble!!! Gràcies, guapíssims.
    Aquesta és una proposta ben divertida, jo m’ho he passat molt bé preparant-la.
    Feliç semana!!!!!!!!!!!

    M'agrada

  6. albota diu:

    Gràcies guapos!!! sabeu que mai he estat a Londres??!! en Jordi si, per això mai hi vol anar amb mi!! :(
    Els crumbles dolços m’encanten, ara hauré de provar aquest salat que ja no tinc excusa i ha de ser boníssim!!!
    Petonets

    M'agrada

  7. Eva diu:

    A mi em passa el mateix que a la Gemma, sempre he fet els crubles dolços, però amb el que m’agrada tot el que sigui anglès aquesta versió la provaré segur!
    Albota, si no trobes amb qui anar a Londres jo m’ofereixo voluntaria. Per a nosaltres és com una segona casa i ens hi escapem sempre que podem. És una ciutat preciosa que no te l’acabes ni en un mes!!

    Una abraçada!

    Eva

    M'agrada

  8. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Osti, noies, no futeu, que acabo de comprar tres bitllets per anar a Paris!!!! ;-)
    Londres hi vaig estar tres dies i en tinc un record fantàstic, avui mateix hi tornaria, en canvi de Paris no en puc dir el mateix, per això li donc una segona oportunitat!

    M'agrada

  9. frabisa diu:

    Vaya, vaya, que receta tan rica te trajiste de Londres, yo no tuve esa suerte, nada de lo que comí allí me impresionó, casi diría que al contrario.

    Como me encanta el puerro y el crumble no lo he hecho nunca, me llevo tu receta para probar.

    un besazo y feliz día

    M'agrada

  10. Bet diu:

    Quina artista la Sandreta, si és que ha d’estar boníssim aquest crumble! encara no n’he fet ma cap de salat però aquest m’encantaria. Això de la cuina anglesa és veritat, jo quan hi vaig estar vaig menjar molts plats bons i diferents! I Londres de nit és preciós, quins bons records amb la vostra recepta viatgera! :)

    M'agrada

  11. belensala diu:

    Fa una pinta fantàstica aquest crumble. Ha de ser deliciós.
    Londres m’encanta i a Roma m’encantaria anar-hi :D
    Petons.
    Belén

    M'agrada

  12. cullerotfestuc diu:

    OHHHHHHHH!!! un crumble salat!!! genat que boooooo!!!! i tant q es mereix un homenatge Londres…pee tornar-hi cada any! jiji
    petunets,
    Eva

    M'agrada

  13. ana diu:

    Chicos, sois mi salvación. Me acaban de llamar que viene gente a comer y estaba como loca buscando qué hacer con lo que tengo en la nevera…. me acabáis de dar la solución. Ya os contaré, porque tiene una pinta deliciosa.
    Besos

    M'agrada

  14. Paula diu:

    He llegit viatge “bruxeril” a Londres?????????
    Mai he fet crumbles salades. Ho haurem de provar i, sobretot, camuflar bé els ingredients “estranys”, és a dir, els xampinyons i els porros!! ;DD
    Bona proposta!! Em podeu adoptar quan volgueu. Jo amb una taula i una cadira al terrat de la Bordeta em conformo.
    Petonssssss!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.