Sabíeu que l’Albota i el Jordi ja fa 3 anys que van obrir “el taller de cuina“? Enguany han decidit celebrar-ho altra vegada convocant el repte de “la Recepta Viatgera”, on ens proposen pensar en un indret que haguem visitat i alguna recepta que ens hi faci pensar.
L’any passat vam proposar una recepta italiana, la pizza all’uovo, doncs el nostre destí preferit és, se’ns dubte, Roma. I aquesta vegada, cercant algun lloc on haguéssim viatjat, ens va venir al cap Londres, una ciutat mítica, preciosa sobretot de nit, i que també es mereix un petit homenatge.
Pensant en la recepta vaig dir allò tan tòpic de que la cuina anglesa no existeix, i que per tant no podíem triar Londres com a recepta viatgera; però clar, els tòpics es desmunten fàcilment, i la Sandra va fer-ho amb aquest boníssim crumble.
Els crumbles acostumen a ser dolços, doncs normalment són un postre fet amb fruita coberta d’una barreja de farina i mantega. Però també es poden fer salats, amb verdures i bolets, com és el cas, i us assegurem que queden sorprenentment bons.
Recordeu que si voleu participar a “la Recepta Viatgera” podeu fer-ho fins al dia 14 de maig!!
Ingredients (2 pers.)
– 2 porros
– 250 g de xampinyons
– Mozzarella ratllada
– 90 g de farina
– 60 g de mantega
– Flocs de civada
– Parmesà ratllat
– Oli, sal i pebre
Preparació
Tallem la part blanca dels porros i els sofregim en una mica d’oli; i afegim també els xampinyons tallats a làmines. No cal que es cogui del tot doncs s’acabarà de fer després al forn.
Salpebrem i repartim la barreja en els motlles que anem a fer servir. Posem per sobre un bon grapat de mozzarella ratllada al gust.
Barregem la mantega a temperatura ambient amb la farina, junt amb els flocs de civada i el parmesà ratllat. Ho anirem fent amb les mans fins que agafi textura de molles, com si fos una sorra gruixuda.
Ho posem per sobre dels motlles i enfornem a 180ºC, durant 30 minuts fins que estigui ben daurat.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
I jo sense haver fet cap crumble! Visca la Sandra.
Xavi, t’hauré de deixar el Delicious…
Coincidirem amb el viatge però no amb la recepta!:)))
M'agradaM'agrada
A mi m’encanten els crumbles salats, aquest mateix migdia és el que vam menjar!!!
Molt bona recepta :o)
petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Que bona que ha de ser…..jo tampoc no n’he fet mai de crumble , però aquesta salada ha de ser bonissima.
petons
M'agradaM'agrada
Mmmm…. m’encanta!!! Jo tambe he dinat un crumble salat!!! En breu el veureu…. jijijijiji Tot i que compartim ingredient ;-)
Un petonas
Sònia
M'agradaM'agrada
Jo només n’he menjat de dolços, però aquest salat ha d’estar molt bo!
Visca el Taller de cuina!
Nani
M'agradaM'agrada
Jo també els havía provat doloços, haurem de començar a experimentar
M'agradaM'agrada
Pero que bona ha de ser aquesta recepta. La penso provar aquesta setmana. Quina delícia!!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Es cierto que las crumbles suelen ser dulces, aunque ultimamente cada vez las veo más en salado, con puerro éxito seguro.
Un beso
M'agradaM'agrada
Nyammmmm quin crumble mes especial ! te que estar boníssim.
Petonets
M'agradaM'agrada
Se’m desfà a la boca!…quina cosa més i més bona nois… a més a més, els xampis son la meva perdició!…una abraçada guapos!!!
M'agradaM'agrada
Quin crumble!!! Un gran homenatge a una gran ciutat com Londres. Petons
M'agradaM'agrada
Caram! Un crumble salat !!! Que original…
petonets.
M'agradaM'agrada
buen homenaje con este crumble a la city
bona semana
peto
M'agradaM'agrada
Sempre he fet els crumbles dolços, així que aquesta versió salada em crida molt l’atenció. Amb el cruixent de sobre i la combinació de verdures ha de quedar boníssim!
M'agradaM'agrada
Uf Sandra, que m’he quedat enganxada a la teva recepta! No ens facis aquestes fotos tan xules que després no podem seguir normalment! I com diu la gemma, la versió salada és una opció excel·lent. Bon viatge, oi? Petons
M'agradaM'agrada
Mai he menjat un crumble salat, i m’heu fet venir moltes ganes perque soc molt fan del gustet del porro. Es veu fantàstic :)
M'agradaM'agrada
Salats mai els he provat, pero la foto el converteix en un crumble realment apetitós!
M'agradaM'agrada
M’encanta Londres i m’encanta la crumble!!! Gràcies, guapíssims.
Aquesta és una proposta ben divertida, jo m’ho he passat molt bé preparant-la.
Feliç semana!!!!!!!!!!!
M'agradaM'agrada
Quina recepta més exquisida! Ens l’apuntem!
Avui a ESfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un còctel de gambes fet amb l’alvocat que acaba d’arribar a ESfruita. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
http://www.esfruita.com/assessorem/coctel-de-gambes-amb-alvocat
M'agradaM'agrada
Gràcies guapos!!! sabeu que mai he estat a Londres??!! en Jordi si, per això mai hi vol anar amb mi!! :(
Els crumbles dolços m’encanten, ara hauré de provar aquest salat que ja no tinc excusa i ha de ser boníssim!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Osti tu, tinc al cim la fruiteria!!!
M'agradaM'agrada
A mi em passa el mateix que a la Gemma, sempre he fet els crubles dolços, però amb el que m’agrada tot el que sigui anglès aquesta versió la provaré segur!
Albota, si no trobes amb qui anar a Londres jo m’ofereixo voluntaria. Per a nosaltres és com una segona casa i ens hi escapem sempre que podem. És una ciutat preciosa que no te l’acabes ni en un mes!!
Una abraçada!
Eva
M'agradaM'agrada
Quan vulguis Eva!
M'agradaM'agrada
quina recepta més xula! ara, crec que heu creat un problema matrimonial!!! en jordi i l’alba ara es discutiran per anar a Londres! jajajajaja, proposo viatge de bruixetes!! ;P petonets guapos
M'agradaM'agrada
Osti, noies, no futeu, que acabo de comprar tres bitllets per anar a Paris!!!! ;-)
Londres hi vaig estar tres dies i en tinc un record fantàstic, avui mateix hi tornaria, en canvi de Paris no en puc dir el mateix, per això li donc una segona oportunitat!
M'agradaM'agrada
Molt bona proposta!!!
Vigileu!! que esteu fent la foto al mig del tràfic i es un pel perillos…jeje
M'agradaM'agrada
m’encanten els crumbles salats!! me n’he fet venir tantes ganes que us copio per sopar!!
gràcies!
M'agradaM'agrada
Fantàstic! amb el que m´agraden els xampis! No tinc excusa per provar-lo.
M'agradaM'agrada
No hem fet ni menjat mai crumble, tot i q veient la vostra recepta ens agafen ganes de provar-la!
ptns!!
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta 100% vegetal ha d´estar moolt bona, uns ingredients combinats ben gustosos. Petons, i bona setmana.
M'agradaM'agrada
Jo desde que les vaig descobrir……m´encanten!!! el vostre farciment encara mes!!
M'agradaM'agrada
quina casualitat, el meu profe d’angles just avui m’ha passat un parell de receptes de crumble…. no n’he fet mai. Aixó promet !!!
petons gastronomics
M'agradaM'agrada
Un vicio de crumble por favor, delicioso!!
Mil besos.
M'agradaM'agrada
No suelo hacer crumbles salados, pero viendo éste me están entrando unas ganas de empezar ya. Se ve delicioso, Sandra.
Besos.
M'agradaM'agrada
Vaya, vaya, que receta tan rica te trajiste de Londres, yo no tuve esa suerte, nada de lo que comí allí me impresionó, casi diría que al contrario.
Como me encanta el puerro y el crumble no lo he hecho nunca, me llevo tu receta para probar.
un besazo y feliz día
M'agradaM'agrada
Viva Londres y viva tu crumble, me encantan los salados y la mezcla puerro y champi es perfecta para mí.
Besos
M'agradaM'agrada
Quina artista la Sandreta, si és que ha d’estar boníssim aquest crumble! encara no n’he fet ma cap de salat però aquest m’encantaria. Això de la cuina anglesa és veritat, jo quan hi vaig estar vaig menjar molts plats bons i diferents! I Londres de nit és preciós, quins bons records amb la vostra recepta viatgera! :)
M'agradaM'agrada
Fa una pinta fantàstica aquest crumble. Ha de ser deliciós.
Londres m’encanta i a Roma m’encantaria anar-hi :D
Petons.
Belén
M'agradaM'agrada
OHHHHHHHH!!! un crumble salat!!! genat que boooooo!!!! i tant q es mereix un homenatge Londres…pee tornar-hi cada any! jiji
petunets,
Eva
M'agradaM'agrada
Chicos, sois mi salvación. Me acaban de llamar que viene gente a comer y estaba como loca buscando qué hacer con lo que tengo en la nevera…. me acabáis de dar la solución. Ya os contaré, porque tiene una pinta deliciosa.
Besos
M'agradaM'agrada
He llegit viatge “bruxeril” a Londres?????????
Mai he fet crumbles salades. Ho haurem de provar i, sobretot, camuflar bé els ingredients “estranys”, és a dir, els xampinyons i els porros!! ;DD
Bona proposta!! Em podeu adoptar quan volgueu. Jo amb una taula i una cadira al terrat de la Bordeta em conformo.
Petonssssss!!
M'agradaM'agrada