Entrepà de tonyina fresca

Per fi ha arribat el dia 15 altra vegada, encara que sembla que faci dies que hi som, doncs últimament no han parat d’arribar receptes d’entrepans!

Aquesta vegada hem arribat just, acabant d’editar l’entrada el dia abans a última hora i amb problemes a l’ordinador que ens han fet pensar que no podríem publicar… però per sort aquí estem!

Us portem un entrepà de tonyina, però no un qualsevol, sinó de tonyina fresca, acompanyada d’alvocat, que sempre li queda de meravella, amb un punt oriental donat per la maionesa de soja i l’acidesa dels kumquats, i de fons l’amargor de la ruca.

I clar, el pa també el vam fer a casa, en aquest cas amb pipes de gira-sol i llavors de sèsam.

Heu fet un entrepà per la Recepta del 15 i voleu participar al repte? Només cal que ens deixeu aquí un enllaç al vostre bloc, i així us afegirem a l’índex!

Ah! I ja sabeu que si no teniu bloc també podeu participar, enviant-nos la recepta amb una foto al correu electrònic elsfogonsdelabordeta@gmail.com i nosaltres us la penjarem.

Moltes gràcies a tots per participar cada mes!

Ingredients

– Pa de llavors

– 1 tros de tonyina fresca

– 2 cullerades de maionesa

– Un raig de salsa de soja

– Kumquats

– Alvocat

– Ruca

– Oli i sal

Preparació

Preparem una maionesa, o en fem servir de preparada, i la barregem amb un raig de salsa de soja al gust.

Marquem la tonyina a la planxa amb una gota d’oli, procurant que quedi ben crueta per dins. Salem lleugerament.

Obrim el pa, i hi posem la ruca, l’alvocat, la tonyina laminada per sobre, kumquat tallat a làmines, i acabem amb la maionesa de soja.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Entrepà d’ou dur

Entrepà de pit de pollastre rostit

63 pensaments sobre “Entrepà de tonyina fresca

  1. Bet diu:

    Quina bona idea posar-hi la tonyina fresca!!!! aquest és una versió de luxe del clàssic entrepà de tonyina eh??? tinc mooooltes ganes de provar-ho, a més la combinació amb tota la resta d’ingredients em fa venir una gana a aquestes hores!!! :) petonets artistes!

    M'agrada

    • Joan diu:

      Aixo de la sessio m’ha jugat una mala passada. Antigament vaig tenir un compte a wordpress i m’ha obligat a iniciar una sessio que ja no existeix. Crec que al final ha sortit una cosa estranya. Be en tot cas soc el Joan de paella-sushi! Apali! Fins avaiat!!!

      M'agrada

  2. Roser diu:

    Uuuaauuu i el pa fet per vosaltres!! nyammm!!! la combinació tonyina fresca i alvocat em sembla meravellosa, m’encantenn aquests ingredients. Ha de quedat un entrepà ben suculent i gustós!! petons

    M'agrada

  3. Marina diu:

    De tonyina fresca, és clar! Sandra, amb tonyina amb conserva l’he fet no sé quantes vegades, però aquest pedazo d’entrepà que heu fet fa l aboca aigua!! Petons i gràcies per les fantàstiques propostes que ens feu.

    M'agrada

  4. anaori diu:

    A vegades he aprofitat la tonyina fresca per alguna amanida queda fantàstica, però clar al veure aquest entrepà…… queda apuntada la idea!!! petonets

    M'agrada

  5. L'hora del tupper diu:

    Ei, ja sé que si no valdrà gaire. Però, nois aquest mes estic quasi desapareguda del blog i de la meva cuina (la feina em té segrestada). Tanmateix no volia faltar a la vostra convocatòria, i per això en un moment (mentre faig un minibreak a la feina) us passo l’enllaç no a un bocata, no, sinó a 50. Si, si, heu llegit bé, 50. Són els que recull un receptari de Santa Teresa que fa algun temps vaig recollir al blog.

    Bons entrepans!!

    http://cuinescuina.blogspot.com.es/2011/11/entrepans-per-quan-no-tens-temps-de.html

    M'agrada

  6. Virginia diu:

    Ummmm delicioso¡¡¡. El atun me encanta y asi en bocadillo, rosita en el interior, con mahonesa y salsa de soja…. que te voy a contar. Me dan ganas de darle un bocado desde aquí mismo.

    Bss

    Virginia “sweet and sour”

    M'agrada

  7. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Carai, aquest també m’agrada!!!! Ara li deia a la Marina, me’n penedeixo de no haver participat, però vaig una mica atrapada i cansada i no puc amb tot. El blog es manté viu perquè tinc entrades programades però el mes de juny, que faré uns dies de festa fins hi tot a la feina, li donaré un respir al blog i faré una petita aturada. La meva esquena m’està avisant i em sembla que li hauré de fer una mica de cas, no fos cas que em passes com l’any passat (que hem d’anar a París!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)
    Una forta abraçada, guapus!

    M'agrada

  8. Eva diu:

    A ver, a ver, vosaltres no heu sentit parlar de “la operación bikini”???
    Que tal una amanida per la próxima…
    Que va, es broma, m’encanta.
    Petonets

    M'agrada

  9. Maria Macià (@mariaistwitting) diu:

    Eii, ja tornem a ser dia 15, com passa el temps! I a més s’acosta el bon temps i ja ve de gust preparar plats freds com la proposta que heu escollit.

    M’encanten les vostres propostes, tant la de la mare de la Sandra com la vostra. I e teniu molt encuriosits amb els kumquats, no se pas què són! Ara vaig a fer un Google.

    Aquí us deixo la meva proposta: http://sucreousifarina.blogspot.com.es/2012/05/entrepa-victoria-station.html

    M'agrada

  10. Palmira diu:

    És que no sé dir que és la cosa que més m’agrada d’aquest entrepà, si és aquest pà tan tentador o la maoinesa de soja o l’idea de fer servir tonyina fresca o l’advocat… M’agrada, me l’emporto per la propera vegada que pugui trobar tonyina :o)
    <Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  11. catieu diu:

    Amb el vostre permís jo em quedo la versió de bocata amb el pit de pollastre rostit. Uhmmm!!! Quina delicia!!! La tonyina i jo, no som gens amigues….
    Petonets

    M'agrada

  12. nee* diu:

    És el primer cop que veig un entrepar de tonyina fresca, tinc curiositat, no se quin gust deu tenir exàctament, però te una pinta boníssima!

    Petonets!!

    M'agrada

  13. Paula diu:

    Ja sóc aquí (no, no és una amenaça!!)
    I taant, l’entrepà bordetero no podia ser un entrepà qualsevol…faltaria!!! Segur que està boníssim!! Dijous quan dini del meu trist entrepà de pernil (a les 7 del matí no hi ha temps per preparar res més sofisticat) pensaré amb el vostre entrepà. ;P
    Us deixo l’enllaç dels entrepans enrotllats http://www.bontiberi.com/2012/05/entrepa-enrotllat.html
    Petons guapos!!

    M'agrada

  14. macbetcris diu:

    Hola nois!!!!
    Espero que pugueu perdonar-me perquè m’he saltat dues receptes del 15!! Quin greu… però aquesta no he fallat :P com sempre m’encanta tot el que surt de la vostre cuina, sou innovadors i brillants. I aquest entrepà de tonyina es mareix una onada!!!
    Bona nit i una abraçada :)

    Recepta del 15!

    M'agrada

  15. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Espero poder deixar el comentari…
    La tonyina fresca no m’agrada pero l’aparto i ja esta! (tampoc puc posar accents, em surten duplicats, ole, ole)
    M’agrada l’invent de la maionesa.
    Petons.

    M'agrada

  16. femunmos diu:

    Com que a mi no m’agrada la tonyina fresca, li faré per el Miquel que li encanta, quan el vegi ja salivarà
    Petons

    M'agrada

  17. cullerotfestuc diu:

    No sé que m’agrada més: si el pa de llavors, si l’alvocat, la tonyina fresca…si l’entrepa o si vosaltres!!!! jejeje!!! Sou la bombaaaaaa!!!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.