Ous farcits

Fa molt temps que no fèiem ous farcits a casa, i aquesta vegada, motivats pel repte de “Memòries d’una cuinera”, n’hem menjat per partida doble!

Primer va ser la mare de la Sandra, que va preparar els típics ous farcits de tonyina, boníssims amb la maionesa feta a casa! Apuntem també doncs participació d'”Els fogons de la Isabel”.

Després, la Sandra va tornar a fer-ne, però d’una altra manera: donant la volta a la recepta de cigrons amb tomàquet i ou dur, farcint els ous amb els cigrons!

Què us sembla la doble participació hostafranquina d’aquest mes? Recordeu que vosaltres també podeu enviar-los la vostra proposta d’ous farcits fins al dia 28 com a molt tard!

.

Ous farcits de cigrons amb tomàquet

Ingredients

– Ous

– Cigrons cuits

– Tomàquet triturat

– Grans d’all

– Oli, sal i pebre

Preparació

Posem els ous en un cassó amb aigua freda i ho portem a ebullició. Els deixem coure 11 minuts des de que comenci a bullir. Reservem fins que estiguin freds.

Sofregim els alls ben picats en una mica d’oli, hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem reduir uns 5 minuts, ben tapat perquè no ens esquitxi.

Afegim els cigrons i deixem coure durant uns minuts més; salpebrem.

Pelem els ous, els tallem pel mig i en traiem els rovells. Els aixafem junt a uns quants cigrons i en farcim les clares. Ho acabem amb uns quants cigrons sencers per sobre.

.

Ous farcits de tonyina

Ingredients

– Ous

– Tonyina en conserva d’oli d’oliva

– 1 ou, oli i sal (per a fer la maionesa)

Preparació

Posem els ous en un cassó amb aigua freda i ho portem a ebullició. Els deixem coure 11 minuts des de que comenci a bullir. Reservem fins que estiguin freds.

Preparem la maionesa posant en un pot 1 ou, un polsim de sal i un bon raig d’oli. Ho comencem a batre amb la batedora elèctrica sense moure-la, fins que comenci a lligar, llavors la comencem a moure de dalt a baix afegint-hi oli poc a poc fins que tingui la textura correcta i en surti suficient quantitat.

Pelem els ous durs i els partim per la meitat. En traiem els rovells i en reservem algun per decorar. N’aixafem la resta amb una forquilla barrejant-los amb la tonyina, i ho fem servir per farcir les clares.

Els cobrim de maionesa i decorem amb rovell ratllat. Reservem a la nevera fins al moment de servir.

.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Ous en “cocotte”

Remenat de tomàquet

28 pensaments sobre “Ous farcits

  1. roser85 diu:

    Ahhh el de cigrons m’ha fet molta gràcia, molt original i tant!! i el de tonyina que dir….insuperable!! petonets

    M'agrada

  2. Lídia diu:

    La veritat és que els ous farcits amb tonyina és un clàssic, però aquests amb cigrons… què xulos!! a mi els cigrons m’encanten o sigui que em menjaria aquests ous amb molt de plaer

    petonets
    Bon cap de setmana

    M'agrada

  3. Marina diu:

    oh, Sandra! Boníssima idea! Ho provaré, que els cigrons així m’encanten i tinc curiositat de reformular la recepta com ho heu fet vosaltres. Bon cap de setmana, guapa!

    M'agrada

  4. Judith Elmóndejuju diu:

    visca!!!!! els fogons de la bordeta i els de la isabel ens heu presentat unes receptes fantàstiques!!!! la de cigrons m’ha deixat al·lucinada!!! molts petonets guapos i a gaudir del llarg cap de setmana que tenim per endavant!!!! molts petonets guapos meus

    M'agrada

  5. Palmira diu:

    Però quina idea més bona, senzilla i original, m’encanta !!!
    I els de tota la vida, molt bé presentats.
    Jo els vull tastar de la seva mà.
    Petonets,
    palmira

    M'agrada

  6. Anònim diu:

    Bons rebons!!!! Hola! sí soc jo l’Ingrid!! :) :) estic més desapareguda!!! Una recepta deliciosa!!!! Molts petonetssssssss

    M'agrada

  7. Paula diu:

    Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Si és que aquí on hi hagi el “capet pensant” de la Sandra que fugi tota la resta. Quins ous més originals!!!!!!!!! Olé tu!!!
    Què dir dels Fogons de la Isabel???? M’encaaaaaaaaaanteeeeeeeeeeennn!! Primer va ser la secció els Fogons de la Isabel…després que serà?? El bloc de la Isabel?? Olé la Isabel!!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.