Fa molt temps que no fèiem ous farcits a casa, i aquesta vegada, motivats pel repte de “Memòries d’una cuinera”, n’hem menjat per partida doble!
Primer va ser la mare de la Sandra, que va preparar els típics ous farcits de tonyina, boníssims amb la maionesa feta a casa! Apuntem també doncs participació d'”Els fogons de la Isabel”.
Després, la Sandra va tornar a fer-ne, però d’una altra manera: donant la volta a la recepta de cigrons amb tomàquet i ou dur, farcint els ous amb els cigrons!
Què us sembla la doble participació hostafranquina d’aquest mes? Recordeu que vosaltres també podeu enviar-los la vostra proposta d’ous farcits fins al dia 28 com a molt tard!
.
Ous farcits de cigrons amb tomàquet
Ingredients
– Ous
– Cigrons cuits
– Tomàquet triturat
– Grans d’all
– Oli, sal i pebre
Preparació
Posem els ous en un cassó amb aigua freda i ho portem a ebullició. Els deixem coure 11 minuts des de que comenci a bullir. Reservem fins que estiguin freds.
Sofregim els alls ben picats en una mica d’oli, hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem reduir uns 5 minuts, ben tapat perquè no ens esquitxi.
Afegim els cigrons i deixem coure durant uns minuts més; salpebrem.
Pelem els ous, els tallem pel mig i en traiem els rovells. Els aixafem junt a uns quants cigrons i en farcim les clares. Ho acabem amb uns quants cigrons sencers per sobre.
.
Ous farcits de tonyina
Ingredients
– Ous
– Tonyina en conserva d’oli d’oliva
– 1 ou, oli i sal (per a fer la maionesa)
Preparació
Posem els ous en un cassó amb aigua freda i ho portem a ebullició. Els deixem coure 11 minuts des de que comenci a bullir. Reservem fins que estiguin freds.
Preparem la maionesa posant en un pot 1 ou, un polsim de sal i un bon raig d’oli. Ho comencem a batre amb la batedora elèctrica sense moure-la, fins que comenci a lligar, llavors la comencem a moure de dalt a baix afegint-hi oli poc a poc fins que tingui la textura correcta i en surti suficient quantitat.
Pelem els ous durs i els partim per la meitat. En traiem els rovells i en reservem algun per decorar. N’aixafem la resta amb una forquilla barrejant-los amb la tonyina, i ho fem servir per farcir les clares.
Els cobrim de maionesa i decorem amb rovell ratllat. Reservem a la nevera fins al moment de servir.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
genial! me encanta ver la variedad de recetas que existen para huevos rellenos!
M'agradaM'agrada
QUina idea més bona, donar la volta als cigrons amb ou dur :)
Original i boníssims!!!
M'agradaM'agrada
Ahhh el de cigrons m’ha fet molta gràcia, molt original i tant!! i el de tonyina que dir….insuperable!! petonets
M'agradaM'agrada
La veritat és que els ous farcits amb tonyina és un clàssic, però aquests amb cigrons… què xulos!! a mi els cigrons m’encanten o sigui que em menjaria aquests ous amb molt de plaer
petonets
Bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhhhhhh, gràcies, quina il·lusió que hagi participat la Isabel, ole, ole!
Els meus també porten una barreja de llegums amb tomàquet…
Petones i moltíssimes gràcies per participar.
M'agradaM'agrada
Molt originals aquest ous farcits amb els sigrons …han de ser bonissims:
Petons
M'agradaM'agrada
Molts bons tots dos!!! perdoneu la desconnexió, però anem de bòlit!!!!
petonets
M'agradaM'agrada
oh, Sandra! Boníssima idea! Ho provaré, que els cigrons així m’encanten i tinc curiositat de reformular la recepta com ho heu fet vosaltres. Bon cap de setmana, guapa!
M'agradaM'agrada
Quan faig amanida de cigrons a l´estiu poso ou dur!!!! ara a l´ou dur li poosaré cigrons!!! ja ja!!!
M'agradaM'agrada
mmmm!!! Quina idea tan bona m’has donat… jo sempre faig els ous farcits de tonyina, però de cigrons no els havia vist mai…. ¡¡¡¡m’encanta!!!
M'agradaM'agrada
visca!!!!! els fogons de la bordeta i els de la isabel ens heu presentat unes receptes fantàstiques!!!! la de cigrons m’ha deixat al·lucinada!!! molts petonets guapos i a gaudir del llarg cap de setmana que tenim per endavant!!!! molts petonets guapos meus
M'agradaM'agrada
Apa, li heu donat el tomb a la recepta com un mitjó! Així és la cuina: una creació constant. M’agraden les dues propostes.
Nani
M'agradaM'agrada
Que originals i complerts els ous de cigrons! I els de tonyina mai fallen que bons! Petons
M'agradaM'agrada
¡Ostras! no se me hubiera ocurrido nunca rellenarlos de garbanzos.
Original y rico.
Besets
M'agradaM'agrada
caray¡¡ que buena idea la receta de estos huevos con garbanzos y tomates,me ha encantado,beavo¡¡
bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta d’ous farcits no té res que vore amb les clàssiques, que originals!
Felicitats!
B7ss
M'agradaM'agrada
Però quina idea més bona, senzilla i original, m’encanta !!!
I els de tota la vida, molt bé presentats.
Jo els vull tastar de la seva mà.
Petonets,
palmira
M'agradaM'agrada
Hola guapos, no soc molt de cigrons però aquesta m’ha semblat una bona manera de preparar-los.
M'agradaM'agrada
Ehhhh. Molt bona pensada!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Los huevos rellenos son una receta muy “de madre”, me encantan. Y los de Sandra son SUPER-originales y también me encantan
Besos
M'agradaM'agrada
Bons rebons!!!! Hola! sí soc jo l’Ingrid!! :) :) estic més desapareguda!!! Una recepta deliciosa!!!! Molts petonetssssssss
M'agradaM'agrada
Ui! a mi m´agraden moltíssim els cigrons cada setmana en menjo…quina idea més bona. i completa.
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Si és que aquí on hi hagi el “capet pensant” de la Sandra que fugi tota la resta. Quins ous més originals!!!!!!!!! Olé tu!!!
Què dir dels Fogons de la Isabel???? M’encaaaaaaaaaanteeeeeeeeeeennn!! Primer va ser la secció els Fogons de la Isabel…després que serà?? El bloc de la Isabel?? Olé la Isabel!!!!
M'agradaM'agrada
A nosaltres ens ha passat el mateix! feia mlt w no feiem ous durs a casa i la proposta d Memories ha estat l’excusa ideal!
Aquest de cigrons fan ml bona pinta!!
Petns!!
M'agradaM'agrada
Qué maravilla las dos recetas.
No sabría por cual decidirme.
Besos
M'agradaM'agrada
Que ricos!!! Yo este mes no he llegado pero me encanta esta propuesta de ustedes!
Mil besos.
M'agradaM'agrada
Uala!!! em quedo els de cigrons amb tomàquet!! Molt originals!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
m’agraden sobre tots els de cigrons pero originals! em semblan molt apetitosos!!!
M'agradaM'agrada