Torradetes caprese

Aquesta recepta d’avui, si teniu costum de llegir-nos, potser us sonarà, doncs fa aproximadament un any vam publicar una ciabatta caprese que s’hi assembla bastant.

Enguany hem volgut transformar una mica aquesta recepta de la clàssica torrada caprese i presentar-la de manera diferent, amb un detall important: fer-la de mida molt reduïda per menjar-la pràcticament d’una o dues mossegades; ideal per una taula amb molts aperitius.

Bàsicament hem jugat a fer desaparèixer el tomàquet i incorporar-lo directament al pa i l’oli d’amanir la torrada.

Per al pa hem fet servir la recepta bàsica del Xavier Barriga, substituint una part de la farina pel tomàquet en pols. Podeu prendre com a referència la recepta dels nostres entrepans d’ou dur, on la vam fer servir; dels 250 g de farina de força que demana la recepta, n’hauríem de substituir 50 per la pols de tomàquet. L’oli simplement vam barrejar-lo amb una punta de la pols de tomàquet.

I com que la proposta de l’Enfogona’t d’aquest mes és el blat, aprofitem per presentar-los aquesta proposta! En aquest esdeveniment del Facebook podeu fer un seguiment del repte.

Ingredients

– Pa de tomàquet

– Olivada

– Mozzarella de búfala

– Oli d’oliva

– Tomàquet en pols

– Flor de sal d’olives negres

– Fulles d’alfàbrega (millor si són petites)

Preparació

Fem el pa de tomàquet segons les indicacions. Hem de comptar en substituir 50 dels 250 g de farina de força, per pols de tomàquet. Anirem hidratant la pols a poc a poc amb culleradetes d’aigua (de la que mesurarem per la massa, sinó hi haurà aigua de més) fins que es torni una pasta. Ho afegim ara als 200 g de farina junt amb la resta d’ingredients i continuem amb els passos normals per fer una barra (consultar recepta).

Preparem en un gotet l’oli de tomàquet, dissolent una punta de pols de tomàquet en un bon oli d’oliva verge extra.

Tallem llesques ben primes d’una barra de pa de tomàquet, i les torrem perquè quedin cruixents.

Hi repartim per sobre l’olivada, i damunt hi posem un tros de mozzarella que cobreixi just la mida de la torradeta.

Posem per sobre el formatge una mica d’oli de tomàquet, i després un polsim generós de flor de sal d’olives negres. Acabem la torrada amb una fulleta d’alfàbrega fresca.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Ciabatta caprese

Entrepà d’ou dur

30 pensaments sobre “Torradetes caprese

  1. Palmira diu:

    L’aspecte és absolutamente fantàstic i per menjar-lo en 2 mossos em sembla perfecte.
    Quina combianció més bona, he de mirar per fer pan de tomàquet, l’idea m’ha agradat molt!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  2. roser85 diu:

    Quina torrada més bona! m’encanta tot el que és caprese, així que la xapata també m’agradaria….i aquesta torrada, en fi, que no m’en cansaria mai de menjar-ne! petons

    M'agrada

  3. Marina diu:

    oh! Quina torradeta més temptadora… no només deu ser bona, boníssima, sinó que la presentació té molta gràcia! Gràcies per participar, Sandra!!!! Bona setmana

    M'agrada

  4. Lídia diu:

    WUAAUUUU!! incorporar tomàquet en pols al pa…. que bo!! la veritat és que és un aperitiu molt bo, el tindré en compte quan tingui gent a sopar!!

    petonets

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Mmmmm!! Pa amb pols de tomàquet??? He de fer una visita urgent al Dia!!
    Una torradeta fantàstica!!! Això ho posen com a aperitiu a un restaurant i la gent flipa!! ;DD
    Si és que els meus nens són un cracks!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.