Còctel Negroni

Estem a punt d’arribar al dia 15, i per tant, abans de presentar-vos el nostre còctel, us mostrem la proposta de “els fogons de la Isabel”, doncs ja sabeu que cada mes la mare de la Sandra també s’anima a participar a “la Recepta del 15”.

Aquesta vegada, però, la idea no ve de la Isabel, sinó de part del pare de la Sandra, així que hauríem de dir que tenim recepta de “els fogons del Toni”! Ah, i aprofitem per felicitar-lo, que avui és Sant Antoni!!

I què és el que ens ha proposat? Doncs una beguda ideal per a prendre amb aperitius: el còctel Negroni, una mescla de vermut negre, Campari i ginebra.

És una barreja d’origen italià, com part dels seus ingredients, i que precisament va néixer com a derivació d’un altre còctel italià, l'”Americà”. El nom original de l'”Americà” era “Milano-Torino”, les ciutats on s’inventaren el Campari i el vermut respectivament; aquests dos ingredients es barrejaven amb soda i llimona.

El 1919 el comte Negroni, aristòcrata florentí, avorrit de prendre sempre el mateix còctel d’aperitiu, va proposar al barman del cafè que freqüentava enfortir el còctel Americà usant ginebra en lloc de soda, tot canviant-ne la llimona per taronja per poder diferenciar-los. La nova mescla tingué tant d’èxit que el cambrer li posà el nom del comte en homenatge!

Ingredients

– 1 part de vermut negre

– 1 part de ginebra

– 1 part de Campari (o bíter sense alcohol)

– Glaçons

– Taronja

Preparació

Als mateixos gots on servirem el còctel prepararem la barreja; millor que siguin gots baixos i amples.

Posem 2 o 3 glaçons a cada got i hi posem el vermut, la ginebra i el Campari (podem substituir-lo per bíter sense alcohol per fer-lo menys fort). Totes tres begudes és millor que estiguin fredes, així el gel es desfarà més a poc a poc i no aigualirà tant la barreja.

Remenem lleugerament amb una cullera per mesclar-ho bé, i ho acabem amb una rodanxa de taronja.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Còctels de préssec

Margarita

24 pensaments sobre “Còctel Negroni

  1. Palmira diu:

    Perfecte per fer el vermut :o)
    No coneixia l’origen d’aquest cóctel i ara m’han entrat ganes d tastar-ho.
    I totes les idees a punt de caure jeje
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  2. joaquina diu:

    A casa som molt de prendre vermut, de jovenets eram mes de blanc, però amb els anys ens hem canviat al negre….. m´encanta la proposta del pare de la Sandra, aquesta revetlla de Sant Joan gaudirem de molts còctels amb el repte d´aquest mes… petons,

    M'agrada

  3. miquel diu:

    mira sera este el coctel de los hombres lo digo porque este era el que pensaba hacer pero al final cambie a otro.Buena idea del fogons del TOni

    M'agrada

  4. nyanyels diu:

    La veritat és que té un aspecte deliciós, amb aquest color, però jo sóc de les que només miro. L’alcohol i jo no som massa amics, per no dor gens. La meva proposta per aquest mes serà d’allò més light.

    Una abraçada!

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Ohhhhhhhhhhhh!!! No havia sentit mai parlar del negroni. Segurament no sóc prou coctelera, però a partir de demà em convertiré amb una experta. :D
    M’apunto per lluir-me un dia amb els convidats!
    Petonssssssssssssss!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.