Estem a punt d’arribar al dia 15, i per tant, abans de presentar-vos el nostre còctel, us mostrem la proposta de “els fogons de la Isabel”, doncs ja sabeu que cada mes la mare de la Sandra també s’anima a participar a “la Recepta del 15”.
Aquesta vegada, però, la idea no ve de la Isabel, sinó de part del pare de la Sandra, així que hauríem de dir que tenim recepta de “els fogons del Toni”! Ah, i aprofitem per felicitar-lo, que avui és Sant Antoni!!
I què és el que ens ha proposat? Doncs una beguda ideal per a prendre amb aperitius: el còctel Negroni, una mescla de vermut negre, Campari i ginebra.
És una barreja d’origen italià, com part dels seus ingredients, i que precisament va néixer com a derivació d’un altre còctel italià, l'”Americà”. El nom original de l'”Americà” era “Milano-Torino”, les ciutats on s’inventaren el Campari i el vermut respectivament; aquests dos ingredients es barrejaven amb soda i llimona.
El 1919 el comte Negroni, aristòcrata florentí, avorrit de prendre sempre el mateix còctel d’aperitiu, va proposar al barman del cafè que freqüentava enfortir el còctel Americà usant ginebra en lloc de soda, tot canviant-ne la llimona per taronja per poder diferenciar-los. La nova mescla tingué tant d’èxit que el cambrer li posà el nom del comte en homenatge!
Ingredients
– 1 part de vermut negre
– 1 part de ginebra
– 1 part de Campari (o bíter sense alcohol)
– Glaçons
– Taronja
Preparació
Als mateixos gots on servirem el còctel prepararem la barreja; millor que siguin gots baixos i amples.
Posem 2 o 3 glaçons a cada got i hi posem el vermut, la ginebra i el Campari (podem substituir-lo per bíter sense alcohol per fer-lo menys fort). Totes tres begudes és millor que estiguin fredes, així el gel es desfarà més a poc a poc i no aigualirà tant la barreja.
Remenem lleugerament amb una cullera per mesclar-ho bé, i ho acabem amb una rodanxa de taronja.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Ya me he puesto nostálgica con este negroni….que recuerdos y que ganas de volver a probarlo!
Besos.
M'agradaM'agrada
Guaaaaaau, amb vermut!!!
B7sss
M'agradaM'agrada
Ideal per fer el vermut (aperitiu)!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Um… això pinta terrassa, solete, i un bon vermut!!! Petons
M'agradaM'agrada
Home, un cocktel per començar un àpat a casa ja m’ho imagino… però per portar-lo a la feina…. nooooooooooo,
Oi que sou dels que mengeu de tupper? Aneu a algun parc ara que fa bon temps? Si en teniu una proposta, ajudeu-me a fer un mapa de llocs públics on menjar de tupper:
http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/06/on-mengem-el-nostre-tupper.html
M'agradaM'agrada
Un bon clàssic, ideal per caure rodó abans de dinar, jajaja!!
Felicitats a en Toni!
petonets
M'agradaM'agrada
M’encanten les històries que hi ha darrera els còctels famosos, és com les històries apassionants darrera els pastissos famosos, oi? En Toni deu ser un cocteler expert ;)
M'agradaM'agrada
Perfecte per fer el vermut :o)
No coneixia l’origen d’aquest cóctel i ara m’han entrat ganes d tastar-ho.
I totes les idees a punt de caure jeje
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Felicitats al Sr. Antonio, al barman que va fer el còctel i a l’aristòcrata Negroni. Us ha quedat un còctel de luxe.
Esperem el 15!
Nani
M'agradaM'agrada
Uau, aquest l’he de fer i escoltar amb la cançó dels Sidonie que porta el seu nom
M'agradaM'agrada
Mmmmm… aquest còctel ve molt de gust… i… aquest sí que el presento com la meva proposta (el margaritas de l’altre dia eran una prova, jeje)
http://www.pimientosverdes.com/ca/2012/06/granissat-de-gerds-amb-vodka/
M'agradaM'agrada
quina sort de pares Sandra!!! si es que tens un imperi a casa!!!!! no sóc de vermut, però brindo a la salut del Toni!!!! ;P petonets
M'agradaM'agrada
A casa som molt de prendre vermut, de jovenets eram mes de blanc, però amb els anys ens hem canviat al negre….. m´encanta la proposta del pare de la Sandra, aquesta revetlla de Sant Joan gaudirem de molts còctels amb el repte d´aquest mes… petons,
M'agradaM'agrada
Vaia cóctel, no l’he provat mai però l’apunto ;)
aquí deixo el link del nostre còctel:
http://macedoniaenfamilia.blogspot.com.es/2012/06/coctel-baileys-banana-colada.html
M'agradaM'agrada
La verdad es que ya solo por el color, enamora, que pintaza tan divina, me encanta.
un besazo
M'agradaM'agrada
mira sera este el coctel de los hombres lo digo porque este era el que pensaba hacer pero al final cambie a otro.Buena idea del fogons del TOni
M'agradaM'agrada
HUm a l’hora de vermout amb unes olivetes y alguna cosa mes per picar ha de passar d’allò més bé:
Petons
M'agradaM'agrada
La veritat és que té un aspecte deliciós, amb aquest color, però jo sóc de les que només miro. L’alcohol i jo no som massa amics, per no dor gens. La meva proposta per aquest mes serà d’allò més light.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Un còctel ben atractiu! Men vaig a fer el meu!!!! Petons
M'agradaM'agrada
Que interessant! M’en vaig a preparar el meu!!!!! Petons
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhh!!! No havia sentit mai parlar del negroni. Segurament no sóc prou coctelera, però a partir de demà em convertiré amb una experta. :D
M’apunto per lluir-me un dia amb els convidats!
Petonssssssssssssss!!
M'agradaM'agrada
Quina bona idea per a fer el vermouth dels Diumenges!!
De ben segur que ho provarem!!
Ptns!!
M'agradaM'agrada
Sóc una apassionada del vermut negre! O sigui que n’estic segura que el coctel negroni m’encantarà! Visca “els fogons de l’Antoni!” ;). Família amb aportacions tant fantàstiques de l’Isabel i l’Antoni ja podeu continuar fent créixer els fogons!
Molts petons Sandra i Xavi!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada