Sorbet de caipirinha

Com, com? Que ja és 15? No us sembla que cada vegada passen més ràpids els mesos? Sembla que fem un 15 cada setmana!

Aquest mes us hem dut una proposta fàcil, creiem; un còctel, amb o sense alcohol, clàssic o inventat, està a l’abast de tots, oi?

Nosaltres hem fet un còctel clàssic que ens encanta, la caipirinha, però en forma de sorbet! Ja fa temps que volíem provar-ho, i ens ha semblat que l’ocasió era ideal.

Vam adaptar la recepta del gelat de mojito de la Judith de El món de Juju, i el resultat amb la cachaça i la llima ens ha fascinat! Impressionant per acabar qualsevol dinar o sopar d’estiu, molt i molt refrescant i amb un gust boníssim.

Si vosaltres també heu preparat un còctel per a la Recepta del 15, només cal que ens deixeu aquí un enllaç al vostre bloc, i així us afegirem a l’índex!

Ah! I ja sabeu que si no teniu bloc també podeu participar, enviant-nos la recepta amb una foto al correu electrònic elsfogonsdelabordeta@gmail.com i nosaltres us la penjarem.

Moltes gràcies a tots per participar cada mes!

Ingredients

– 250 ml d’aigua mineral

– 200 g de sucre

– 100 ml de cachaça

– 6 llimes

– 2 llimones

– 2 clares d’ou

Preparació

Fem bullir l’aigua i el sucre en un recipient al foc durant 3 minuts. Quan estigui ho retirem i deixem refredar.

Ratllem la pell de tres de les llimes, espremem el suc de totes les llimes i llimones, i esperem que l’almívar estigui fred.

Ara podrem barrejar-lo amb el suc, la ratlladura i la cachaça, i passar-lo a un recipient per posar-ho al congelador.

Al cap d’unes 4 o 5 hores, quan estigui mig congelat, muntarem les clares a punt de neu i les incorporarem a poc a poc a la barreja que tenim al congelador, deixant-ho altre cop fins que acabi de congelar.

El millor és fer-lo d’un dia per l’altre, i anar-lo remenant de tant en tant amb una forquilla perquè agafi una bona consistència i no es formin cristalls de gel.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Còctel Negroni

Còctels de préssec

Margarita

51 pensaments sobre “Sorbet de caipirinha

  1. Marina diu:

    Uau!!! Una delícia, bàrbaro!!! M’ha agradat molt aquest sorbet. Jo no sé si participaré… és que no sóc gens de còctels i no em ve la inspiració… :-/

    M'agrada

  2. Anònim diu:

    Com sou amb la caiphirinya eh! jeje sabeu que no l’havia provat mai i un dia a la nit la vaig demanar perquè em vau encuriosir tant que en tenia mono? jejej, la veritat és que val la pena ;)
    En versió sorbet és ideal per la nit d’estiu, i així ens dura més a la copa!

    Aquí us deixo la meva proposta! fins la pròxima cracks i a disfrutar del cap de setmana :)
    http://acabatdefer.blogspot.com.es/2012/06/mousse-de-cafe-irlandes.html

    M'agrada

  3. Beatriz Mandarinas diu:

    Te vengo siguiendo desde un comentario que has dejado en TERECETARIO y me alegro de haberlo hecho porque así he descubierto tu cocina virtual! me llevo uno, qué pinta más rica!
    Besos

    M'agrada

  4. Lídia diu:

    AQuest mes m’ha sigut impossible participar!!! però quina pinta aquest sorbet… m’encanta tant la caipirinha com el mojito!

    petonets

    M'agrada

  5. Lena diu:

    Amb una mica de retard, us deixo la meva recepta de cocktail! Un Gimlet amb un toc molt chic. Per mi és molt especial perquè va ser el primer post que vaig publicar junt amb un Diy súper fàcil, posagots fets amb botons! Us animo a que ho proveu!
    Enhorabona per la vostra proposta, súper refrescant!

    Inaguració diy & cocktail

    M'agrada

  6. aselamasia diu:

    Hola xics, moltes gràcies pel vostre comentari, després de tant de temps sense publicar res, m’he alegrat que vos recordeu de mi. La vostra recepta és boníssima, la veritat és que és tan refrescant per aquests dies de calor que, ara mateix me’n menjaria una mica de bona gana. La llima és una de les coses que més m’agraden per a refrescar-me en estiu i treure’m la set. Un beset.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.