Gelat de mel i mató

No sé si us n’haureu adonat… però fa una calor pròpia de ple mes d’agost!

Oficialment l’estiu només fa un parell de dies que està aquí, però ja fa molt que les temperatures desbocades ens acompanyen, així que aquest any crec que serem bastant prolífics pel que fa a provar de fer gelats!

Per “la Recepta del 15” ja us vam portar un sorbet de caipirinha, i aquesta vegada la Sandra s’ha atrevit a convertir en gelat una de les postres més clàssiques del país, el mel i mató. El resultat ha estat genial, realment val la pena que proveu de fer-lo!

I si algú es pregunta, per què un gelat de mel i mató? La resposta és que aquest mes des de “Memòries d’una cuinera” ens conviden a versionar aquestes postres tan tradicionals, així que els enviem aquesta proposta, a veure què els sembla!

Si vosaltres també voleu participar-hi, teniu fins el dia 28 de juny per presentar la vostra recepta.

Ingredients

– 500 g de mató

– 300 ml llet

– 200 ml nata líquida (35% de m.g.)

– 150 g de sucre

– 10 caramels de mel (o de mel i llimona) o tres cullerades de mel

– Caramels de mel per a decorar

Preparació

Triturem bé amb la batedora elèctrica el mató amb la llet, la nata i el sucre, i ho passem a un recipient per posar al congelador, deixant-ho durant una hora.

Passat aquest temps, traiem la mescla i la triturem de nou, afegint-hi ara els caramels prèviament mòlts.

Repetirem el procés de reposar una hora i triturar, tres o quatre vegades. Podem fer-ho amb la batedora o bé amb una forquilla, del que es tracta és d’evitar que es formin cristalls de gel. A partir d’aquí el deixem unes quantes hores fins que s’acabi de congelar (millor preparar-lo d’un dia per l’altre).

Servirem el gelat traient-lo del congelador 10 minuts abans.

Per a preparar els cristalls de mel que acompanyen el gelat, només cal posar caramels entre dos papers de forn (paper sulfurat), deixant espai entre ells per quan es desfacin, i ho enfornem 3 o 4 minuts a 220ºC. En treure’ls hi passem per sobre el dors d’una cullera per donar-hi forma i deixem refredar per a poder separar del paper.

Bon profit, i bona cuina!

···

41 pensaments sobre “Gelat de mel i mató

  1. roser85 diu:

    ostres aquesta si que es bona!! quina proposta tan deliciosa, no hi havia pensat pas en fer un gelat de mel i mató i es extraordinària, realment no existeix?? perquè ja saps, patenta-la!! extraordinaria!!!! petons

    M'agrada

  2. Palmira diu:

    Pues demà publico la nostra recepta per memòries i… és un gelat de mató i caramel de mel jejeje Ens hem llegit el pensament, però amb tanta calor, tan sols tinc ganes de menjar (i cuinar) gelats.
    Una proposta molt bona i preparada d’una manera totalmente different.
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  3. Chelo.- Cogollos de Agua diu:

    Vamos a ver si me voy poniendo al día, porque ultimamente no llego a ningún reto, que desastre!. Me encanta tu helado si ya de por si adoro el requeson con miel no me quiero ni imaginar en helado la delicia que tiene que ser.
    Vamos a ver si a esta receta del 15 llego que recetas con cerezas tengo un montón.
    Un beso

    M'agrada

  4. Eva diu:

    Eiiii!!!!
    Jo també he fet un gelat…
    Aquest vostre te una pinta terrorificament bona, a veure si el meu s’assembla una mica al vostre…
    Petonets

    M'agrada

  5. Bet diu:

    Ai que bo!!! els gelats de formatge, iogurt… m’encanten! i molt original la decoració amb el caramel ;) t’ha quedat molt bonic i segur que és boníssim. Jo encara no tinc feta la meva proposta, a partir de demà em poso les piles amb el blog!!

    M'agrada

  6. Eva diu:

    OHHHHHH…gelat de mel i mató!!! Això si que és una bona versió d’aquestes postres…i amb la calor que fa encara més! Felicitats!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  7. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Ondia quin gelat!!!, i quina presentació!, nois, us heu currat una versió més que original!Una abraçada macos!

    M'agrada

  8. Anna i Cristina diu:

    Quina proposta més sorprenent!!
    És un gust de gelat que no se m’havia passat mai pel cap!!
    Amb lo que m’agrada el mató!! és podria convertir en un pecat d’estiu!!
    De ben segur que el provarem de fer!!
    Ptns!!

    M'agrada

  9. Helena / Rico sin Azúcar diu:

    El que més m’agrada de fer gelats a casa és que es pot experimentar amb sabors i textures com aquesta: boníssim!!!!!!!!!!!
    Aquí a Coruña es preveu una temperatura màxima de 22º i de moment ens lliurem del calor i la xafagor, però igualment bé de gust prendre gelats (venen de gust tot l’any ;-)

    Petons i bona setmana post-revetlla

    M'agrada

  10. GEMMA diu:

    Jo estic pensant seriosament anar a passar l’estiu a Alaska com a minim…no puc amb la calor!!!!
    Aquest gelat el provaré segur, que a la meva mare li encanta el mel i mató!!
    Petonets.

    M'agrada

  11. Helena diu:

    UAU nois…. feia temps que no veia una recepta tan ben clavada com aquesta. Ja teniu raò ja….fa una calor de mes d’Agost, i a finals de setmana val més que tinguem tots un gelat com aquest al congelador!
    Petons guapos :)

    M'agrada

  12. Lídia diu:

    No en tinc cap mena de dubte que ha de se ser un resultat espectacular!! i ara que tinc una geladora no tinc excusa per provar-ho,oi?’

    petonets

    M'agrada

  13. Judith Elmóndejuju diu:

    ole ole ole!!! per fi estic aqui veient aquesta super recepta!!! no us podeu omaginar el que m’agradaria menjar-me una bona copa d’aquest gelat!!!!!! sou els millors. Moltíssimes gràcies per participar guapos. petonets

    M'agrada

  14. joaquina diu:

    Quina bona proposta!!!!! es el que mes apeteix, gelats, i més gelats…. i la pinta de mel ???? una passada de perfecta!! serà un plaer tastar-lo, no ho dubteu.. petons,

    M'agrada

  15. Judit diu:

    Hola em sembla molt interessant la proposta pero jo tinc geladora (la de la kitchenaid) algu sabria com seguir els passos pero amb la geladora, encara soc un xic principant!!!! Gracies!!!

    M'agrada

  16. Paula diu:

    Sort que la Sandra no és formatgera…si ho arriba a ser…
    Calor???? I ara!! Tot és psicològic…Groenlàndiaaaaaaaaaaaa!!
    Una proposta molt original amb el segell made in la Bordeta, com no??
    Petons guapos!!

    M'agrada

  17. Pebre i xocolata diu:

    Jo també volia fer un gelat de mel i mató però al final no he tingut temps de participar-hi :(
    El vostre té una pinta fantàstica, crec que el faré aviat! I m’encanta la manera com heu incorporat la mel a la recepta
    Marta

    M'agrada

  18. Cósima diu:

    Me encanta vuestra propuesta. Es alucinante, siempre saco pequeños detalles estupendos de vuestras recetas que me provocan “mogollón”. Me ha alucinado el cristal de miel. Genial.

    M'agrada

  19. Anònim diu:

    Feia dies que tenia aquesta pàgina oberta al mozilla per no oblidar-me de fer aquest gelat i a la fi l’he fet. He triomfat amb els convidats. Molt bona combinació. Petonets.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s