No sé si us n’haureu adonat… però fa una calor pròpia de ple mes d’agost!
Oficialment l’estiu només fa un parell de dies que està aquí, però ja fa molt que les temperatures desbocades ens acompanyen, així que aquest any crec que serem bastant prolífics pel que fa a provar de fer gelats!
Per “la Recepta del 15” ja us vam portar un sorbet de caipirinha, i aquesta vegada la Sandra s’ha atrevit a convertir en gelat una de les postres més clàssiques del país, el mel i mató. El resultat ha estat genial, realment val la pena que proveu de fer-lo!
I si algú es pregunta, per què un gelat de mel i mató? La resposta és que aquest mes des de “Memòries d’una cuinera” ens conviden a versionar aquestes postres tan tradicionals, així que els enviem aquesta proposta, a veure què els sembla!
Si vosaltres també voleu participar-hi, teniu fins el dia 28 de juny per presentar la vostra recepta.
Ingredients
– 500 g de mató
– 300 ml llet
– 200 ml nata líquida (35% de m.g.)
– 150 g de sucre
– 10 caramels de mel (o de mel i llimona) o tres cullerades de mel
– Caramels de mel per a decorar
Preparació
Triturem bé amb la batedora elèctrica el mató amb la llet, la nata i el sucre, i ho passem a un recipient per posar al congelador, deixant-ho durant una hora.
Passat aquest temps, traiem la mescla i la triturem de nou, afegint-hi ara els caramels prèviament mòlts.
Repetirem el procés de reposar una hora i triturar, tres o quatre vegades. Podem fer-ho amb la batedora o bé amb una forquilla, del que es tracta és d’evitar que es formin cristalls de gel. A partir d’aquí el deixem unes quantes hores fins que s’acabi de congelar (millor preparar-lo d’un dia per l’altre).
Servirem el gelat traient-lo del congelador 10 minuts abans.
Per a preparar els cristalls de mel que acompanyen el gelat, només cal posar caramels entre dos papers de forn (paper sulfurat), deixant espai entre ells per quan es desfacin, i ho enfornem 3 o 4 minuts a 220ºC. En treure’ls hi passem per sobre el dors d’una cullera per donar-hi forma i deixem refredar per a poder separar del paper.
Bon profit, i bona cuina!
ostres aquesta si que es bona!! quina proposta tan deliciosa, no hi havia pensat pas en fer un gelat de mel i mató i es extraordinària, realment no existeix?? perquè ja saps, patenta-la!! extraordinaria!!!! petons
M'agradaM'agrada
Pues demà publico la nostra recepta per memòries i… és un gelat de mató i caramel de mel jejeje Ens hem llegit el pensament, però amb tanta calor, tan sols tinc ganes de menjar (i cuinar) gelats.
Una proposta molt bona i preparada d’una manera totalmente different.
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Ostres Sandra, jo demà també publico la meva proposta amb caramels desfets al forn. Juntament amb la Palmira, ens haurem llegit el pensament…Quin gelat més bo!
Nani
M'agradaM'agrada
Fa una calor horrorosa :((((
Així que la vostra proposta em sembla sensacional, m’encanten els gelats!!!!!!!
M'agradaM'agrada
Vamos a ver si me voy poniendo al día, porque ultimamente no llego a ningún reto, que desastre!. Me encanta tu helado si ya de por si adoro el requeson con miel no me quiero ni imaginar en helado la delicia que tiene que ser.
Vamos a ver si a esta receta del 15 llego que recetas con cerezas tengo un montón.
Un beso
M'agradaM'agrada
M’encanta la vostra proposta, què refrescant! una boníssima versió del mel i mató.
Petons
M'agradaM'agrada
Felicitats per aquesta recepta única!
M'agradaM'agrada
Eiiii!!!!
Jo també he fet un gelat…
Aquest vostre te una pinta terrorificament bona, a veure si el meu s’assembla una mica al vostre…
Petonets
M'agradaM'agrada
Una proposta molt interessant, tinc ganes de provar aquests gelat! mmmm
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Aquest s´ha de patentar…vaja, jo no l’ he vist en les geladeries…La meva mare es tornaria boja . És una super fan de la mel i mató Fins i tot jo el provaria.
M'agradaM'agrada
Ai que bo!!! els gelats de formatge, iogurt… m’encanten! i molt original la decoració amb el caramel ;) t’ha quedat molt bonic i segur que és boníssim. Jo encara no tinc feta la meva proposta, a partir de demà em poso les piles amb el blog!!
M'agradaM'agrada
Aquest és dels meus! Amb el que m’agraden els gelats, i la mel i mató…. això deu ser la bomba de bo!!!!
M'agradaM'agrada
OHHHHHH…gelat de mel i mató!!! Això si que és una bona versió d’aquestes postres…i amb la calor que fa encara més! Felicitats!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Ondia quin gelat!!!, i quina presentació!, nois, us heu currat una versió més que original!Una abraçada macos!
M'agradaM'agrada
Quina proposta més sorprenent!!
És un gust de gelat que no se m’havia passat mai pel cap!!
Amb lo que m’agrada el mató!! és podria convertir en un pecat d’estiu!!
De ben segur que el provarem de fer!!
Ptns!!
M'agradaM'agrada
El que més m’agrada de fer gelats a casa és que es pot experimentar amb sabors i textures com aquesta: boníssim!!!!!!!!!!!
Aquí a Coruña es preveu una temperatura màxima de 22º i de moment ens lliurem del calor i la xafagor, però igualment bé de gust prendre gelats (venen de gust tot l’any ;-)
Petons i bona setmana post-revetlla
M'agradaM'agrada
Jo estic pensant seriosament anar a passar l’estiu a Alaska com a minim…no puc amb la calor!!!!
Aquest gelat el provaré segur, que a la meva mare li encanta el mel i mató!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
UAU nois…. feia temps que no veia una recepta tan ben clavada com aquesta. Ja teniu raò ja….fa una calor de mes d’Agost, i a finals de setmana val més que tinguem tots un gelat com aquest al congelador!
Petons guapos :)
M'agradaM'agrada
Què bo aquest gelat! m’agrada molt aquesta combinació, me l’apunt que ara tenc geladera!
Petons!
M'agradaM'agrada
No en tinc cap mena de dubte que ha de se ser un resultat espectacular!! i ara que tinc una geladora no tinc excusa per provar-ho,oi?’
petonets
M'agradaM'agrada
Quina bona idea!! Te que estar bonissim! Petons
M'agradaM'agrada
Un altre a la llista!!! suposo que també podem fer-lo amb la geladora. oi? el provaré segur!!
M'agradaM'agrada
Quina pinta més bona!! me’l menjaria ara mateix sense pensar-ho!!
un petò!
M'agradaM'agrada
Quiero probarlo, que rico se ve…yo he hecho hace nada uno de miel también, me parece lo mejor para endulzar casi todo!
Besotes.
M'agradaM'agrada
Crec que ja som mes de un que hem pensat amb el gelat de mató!! Demà surt publicat el meu. La veritat es que es delicios… Petons
M'agradaM'agrada
ole ole ole!!! per fi estic aqui veient aquesta super recepta!!! no us podeu omaginar el que m’agradaria menjar-me una bona copa d’aquest gelat!!!!!! sou els millors. Moltíssimes gràcies per participar guapos. petonets
M'agradaM'agrada
Buenísima receta. Qué rica! Y lo de los cristales de miel me ha parecido genial. Enhorabuena.
M'agradaM'agrada
Quina bona proposta!!!!! es el que mes apeteix, gelats, i més gelats…. i la pinta de mel ???? una passada de perfecta!! serà un plaer tastar-lo, no ho dubteu.. petons,
M'agradaM'agrada
Hola em sembla molt interessant la proposta pero jo tinc geladora (la de la kitchenaid) algu sabria com seguir els passos pero amb la geladora, encara soc un xic principant!!!! Gracies!!!
M'agradaM'agrada
Ostres Judit, en això sí que no et podem ajudar! Ens sap greu!
M'agradaM'agrada
Donsc com ja tinc els ingredients fare la prova a veure que tal surt, de perduts al riu diuen!!!!! Si no ja tinc el pas a pas molt ven explicat!!! Moltes gracies!!!!
M'agradaM'agrada
Per no agradar-li a la meitat de la Bordeta n’hi ha per treure’s el barret, com diria algú que conec: ole tu! Plas, plas, plas
Molts petonets i moltíssimes gràcies solets!
M'agradaM'agrada
Una versió de les postres de tota la vida molt encertada per als dies de calor i amb una presentació que coonvida a menjar-ne!
M'agradaM'agrada
M´apunto a aquesta delicia!!! quina passada de gelat!!! Petons
M'agradaM'agrada
Sort que la Sandra no és formatgera…si ho arriba a ser…
Calor???? I ara!! Tot és psicològic…Groenlàndiaaaaaaaaaaaa!!
Una proposta molt original amb el segell made in la Bordeta, com no??
Petons guapos!!
M'agradaM'agrada
Excel·lent proposta, Sandra!! molt refrescant bé molt de gust amb aquestes temperatures!!
Aprofito per desitjar-vos un molt bon estiu!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta aquest gelar, i la presentació ha quedat genial, m’agrada molt el resultat, i de segur que estava boníssim.
Petons
M'agradaM'agrada
Jo també volia fer un gelat de mel i mató però al final no he tingut temps de participar-hi :(
El vostre té una pinta fantàstica, crec que el faré aviat! I m’encanta la manera com heu incorporat la mel a la recepta
Marta
M'agradaM'agrada
Me encanta vuestra propuesta. Es alucinante, siempre saco pequeños detalles estupendos de vuestras recetas que me provocan “mogollón”. Me ha alucinado el cristal de miel. Genial.
M'agradaM'agrada
Feia dies que tenia aquesta pàgina oberta al mozilla per no oblidar-me de fer aquest gelat i a la fi l’he fet. He triomfat amb els convidats. Molt bona combinació. Petonets.
M'agradaM'agrada
Margalida. De sa cuina de sa lluna.
M'agradaM'agrada