No us encanta l’ajoblanco ara a l’estiu, ben fresquet, per fer passar la calor?
Aquest és un dels plats més típics de la cuina andalusa i extremenya, elaborat tradicionalment amb ametlla i una mescla base d’ingredients semblant al gaspatxo (pa, all, oli i aigua).
Sabíeu que durant la postguerra, i en períodes d’escassetat, s’acostumava a canviar l’ametlla per farina de faves seques?
Nosaltres no l’hem fet mai amb faves, però si que l’hem provat amb diversos fruits secs, com ara pinyons (la teniu al bloc penjada), festucs, i aquesta vegada amb avellanes, les quals, òbviament, són Denominació d’Origen Protegida de Reus! Sempre s’ha d’escombrar cap a casa!
El resultat és boníssim i sorprenent! Us animeu a provar noves combinacions?
Ingredients
– 200 g d’avellanes torrades DOP de Reus
– 1 all
– 80 ml d’oli d’oliva verge extra
– 2 llesques de pa de pagès
– 300 ml d’aigua
– 200 ml de llet
– Sal
– Vinagre de Xerès
– Pernil d’ànec
– Cireres o raïm
Preparació
Triturem amb la batedora elèctrica les avellanes amb l’all, l’oli, el pa, l’aigua i la llet. Ho salem i hi posem una mica de vinagre, al gust.
Quan n’obtinguem una crema ben fina ho passem per un colador de malla i deixem al frigorífic fins al moment de servir, perquè estigui ben fred.
Emplatarem acompanyant l’ajoblanco amb pernil d’ànec talladet ben fi, una mica d’oli amb avellanes picades, i una cirera o un gra de raïm.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Doncs tinc que fer-la, segur que m’agradará molt, te una pinta fantástica i a mes a mes en tinc d’avellanes a casa, no son de Reus pero que tinc que fer :(
Un petonet :)
M'agradaM'agrada
Són tant bones les sopes fredes d’estiu! Venen tant de gust amb la caloreta!! :D
El vostre ajoblanco de avellanes ha d’estar de campionat! I amb “vellanes” de Reus com ha de ser! ;)
Una abraçada!!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Tengo que traducir tus textos, pero te confieso que antes los leo, aunque no lo entienda todo, yo creo que acabo hablando catalán! ;)
Divino plato
M'agradaM'agrada
me encanta el ajoblanco y este esta deliciosamente rico,rico
peto
M'agradaM'agrada
QUina bona idea!!! les avellanes de Reus són les millors que mai he tastat, són dolçes, de gust bonissim i sorprenent, que semblen fetes expressament però no, és perquè aquesta terra és bona per conreant-les. Un ajoblanco molt original i catalanitzat! jeje petons
M'agradaM'agrada
Et confesaré que mai he provat l’ajoblanco, això és un pecat i dels grossos oi?. Em conformaria amb aquest platet tant temptador i ben presentat que tinc al davant per fer passar les penes.
Petons!!
M'agradaM'agrada
Té bona pinta, però com hem passa amb el gazpatxo, no ens sóc amant.
M'agradaM'agrada
I tant que hem d’encombrer cap a casa! No hi ha res com les avellanes de Reus. Un bon ajoblanco. Jo el faig amb les ametlles de casa.
Feliç juliol i enhorabona pel risotto premiat.
Nani
M'agradaM'agrada
Ei!!!!! aquesta és de les meves!!! M’encanta, i sempre hi posem raïm.
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Serà que he passat molta part de la meva infantesa a Reus i em tira molt, perquè m’encanten les avellanes i no he provat el ajoblanco, que aquest plat, cau segur! Ha d’estar molt i molt bó! Petonets
M'agradaM'agrada
Només he tastat el d’ametlles però també m’agraden les avellanes i si són de Reus encara millor, no?;)
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Pues aquesta l’haurem de tastar ben aviat, encara que per raons geogràfiques el farem amb avellanes del Piemonte :o) I la versió amb festucs… millor no hi penso ara mateix que tot està tancat i no el puc preparar ara jeje
Apuntada,
Petonets,
palmira
M'agradaM'agrada
us podeu creure que no n’he fet mai? no si ni si l’he tastat!!!! això sí, si el faig mai serà amb avellanes de Reus!!! molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
No he menjat mai, però segur que m´agrada! la presentació és molt maca! petonet
M'agradaM'agrada
Un plat molt refrescant per el temps d´ara
Petons
M'agradaM'agrada
No n’he menjat mai d’ajoblanco! tinc molta curiositat per saber quin gust deu tenir, i veig que tindré feina a tastar les diferents combinacions eh?
Es clar que sí, amb avellanes de Reus! jeje Petonets!! (el plat és molt maco ;) sembla de restaurant!)
M'agradaM'agrada
Ara a l’estiu venen molt de gust les cremes ben fresquetes!! la veritat és q mai he provat l’ajoblanco tot i l’anomenada que té.
M’ha agradat q escollissis les avellanes per a fer-lo! les d’aquí al Camp de Tarragona són les millors!!
ptns!!
M'agradaM'agrada
Ajoblanco de avellas! SI!!!!! me encanta el ajoblanco en todas sus versiones, y con avellanas debe estar para riquísimo y si además con avellanas de Reus, ya me quito el sombrero! la familia d emi padre es de Reus, y por todos es sabido que sus avellanas son LO MAS!!!!!! ideal con la uva! un besito guapos
M'agradaM'agrada
Doncs no l’he tastat mai, però té molt bona pinta. A veure si m’animo, que ara els plats fresquets venen molt de gust.
Petons
M'agradaM'agrada
Vols creure que no l’he tastat mai?? Té molt bona pinta, m’hi hauré de posar…
Petonets
M'agradaM'agrada
Un vicio ….que rico el ajoblanco, nunca lo he hecho, es un pendiente!
Besos.
M'agradaM'agrada
A mi m’encanta!!! i si és amb un excel·lent producte molt millor!! Petons i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
jo sempre opto pel gaspatxo i et pots creure que mai he provat l’ajoblanco i la veritat és que amb aquesta pinta no ser a què espero…
petonets
feliç cap de setmana**
M'agradaM'agrada
La idea de fer-lo amb avellanes enlloc d’ametlles em sembla sensacional,això ho haig de provar peti qui peti! Ha de quedar molt més gustós, oi?
M'agradaM'agrada
Ostres, n’hem fet amb ametlles, naturalment, i amb nous de macadàmia, i coi!!! tenim les avellanes al costat de casa i no n’hem fet mai! És imperdonable, jajaj, quina idea més bona. Segur que el fem! Petonets!
M'agradaM'agrada
I taaaaaaant, sempre s’ha d’escombrar cap a casa!! El que no proveu vosaltres…Restaurant de la Bordeta ja!! ;DD
Petons!
M'agradaM'agrada