Com ja és tradició, un parell de dies abans de “la Recepta del 15” us portem la proposta de la mare de la Sandra, aquest mes a base de cireres.
Es tracta d’un clafoutis de cireres, segons una recepta de la revista “Cuina” que hi incorpora farina d’ametlla!
La recepta tradicional, d’origen occità (i que es va va estendre ràpidament per tota França), no en porta pas d’ametlla, a més de dur també mantega, essent una barreja semblant a la de la massa de creps. Originàriament es feia amb les cireres senceres, amb el pinyol sense treure.
Si teniu alguna proposta amb cireres per a “la Recepta del 15” d’aquest mes, recordeu de deixar-nos l’enllaç d’aquí un parell de dies!
Ingredients
– 180 g de sucre
– 30 g de midó de blat de moro (Maizena)
– 100 g de farina d’ametlla
– 4 ous
– 2 rovells d’ou
– 60 g de nata líquida
– 500 g de cireres sense pinyol
– sucre glacé
Preparació
Escalfem el forn a 180º. En un bol barregem el sucre, el midó de blat de moro i la farina d’ametlla. Deixatem els ous i els rovells, i els afegim a la barreja anterior, amb la nata líquida. Ho remenem tot fins que quedi una barreja homogènia.
Untem els motlles amb mantega i els empolsem amb una mica de sucre. Hi afegim les cireres desossades i la crema al damunt. Ho posem al forns durant uns 20-25 minuts, fins que quedi cuit. Quan ho traiem del forn ho empolsinem amb el sucre glacé.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Mmmmm, que bo!!!! quina pinta tenen, felicitats a la mare.
Petonets :)
M'agradaM'agrada
quina pintaaaa, en vaig estar a punt de fer, perquè mai he provat el clafoutis pero em sembla tant booo!! petons
M'agradaM'agrada
Genial, felicitar a la madre de Sandra.
Chicos, este mes no me lo pierdo, lo juro. Mi receta está hecha, mis fotos sacadas y si no pasa nada raro, el domingo la publico.
Besos
M'agradaM'agrada
Quina pinta!!!!!!
M'agradaM'agrada
Quina delicia, m’encanta combinar les ametlles amb les cireres. Encara una recepta molt rica, la versió clàssica que preparem s’assembla molt i ens encanta!!! Però per diumenge hem fet alguns canvis :o)
petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Ohhhh Clafoutis. Fue la primera receta que preparé con cerezas en mi andadura de repostera aficionada. La vi y me entusiasmo. Sin embargo me decepcionó un poco. Es un pastel tipo arroz de crema y con las cerezas no me dice mucho y eso que lo he preparado varias veces, la última con harina de almendras como tu.
De todas formas esos clafoutis individuales te han quedado espectaculares, si señor, y hasta me has tentado de volver a darles una oportunidad.
Bss y buen fin de semana.
Virginia “sweet and sour”
M'agradaM'agrada
Aquest sucre pel damunt i amb aquest color que ha agafat es veu boníssim!
M'agradaM'agrada
Tinc tots els ingredients i fins i tot aquests motlles, quina més bona recepta.. m´encanta…. petons,
M'agradaM'agrada
Ummm, m’agrada aquesta recepta, a veure si puc aportar aquest 15. Petonets.
M'agradaM'agrada
Tot i que les clafoutis no són de les meves postres predilectes, he de reconèixer que entren per la vista. Aquesta té una pinta estupenda!
M'agradaM'agrada
M’encanten!!! La veritat és que mai les he tastat però estic segura que el sabor va en linia amb la imatge.
Petons
M'agradaM'agrada
JO també la faig amb farina d´ametlla. i sé de cert lo bona que és.
M'agradaM'agrada
L’únic cop que vaig fer uns clafoutis em sabien massa truita i no els vaig veure la gràcia… però macos ho són un tros!
Encenent motors per a la Recepta del 15 ;-)
Petonets
M'agradaM'agrada
Que ganas que nos lleguen los tiempos de las cerezas…mil besos!!!
M'agradaM'agrada
muy bueno y con almendra tambien yo lo hago asi,buena receta
bon cap de setmana,parella
M'agradaM'agrada
Esta tan bo aquest plat!! T’ha quedat genial!! Quina pena, aquest més no podré participar a la recepta del 15, però ja em prepararé pel següent!jejej Petons
M'agradaM'agrada
Aquest tipus de postres a casa sempre son benvinguts!!! Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
La teva mare ha fet un clafoutis superdeliciós Sandra. El tindrem en compte.
Nani
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhhh!!! Quina proposta més bona!! De totes maneres no esperava menys dels fogons de la Isabel.
Apuntadíssima la recepta amb farina d’ametlla!!
Olé la Isabel!!!!!!!!!
M'agradaM'agrada
Cada vegada m’agraden més aquestes postres. Amb l’ametlla queda super fina i molt bona. Petons
M'agradaM'agrada
Sandra, tu madre se sale cada vez que publica una receta. Buenísima propuesta. Empiezo a hacerme mi recopilación de recetas de cerezas y empiezo ya “babeando”
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta, ho provo segur, felicitats!!
M'agradaM'agrada