Clafoutis de cireres i ametlla

Com ja és tradició, un parell de dies abans de “la Recepta del 15us portem la proposta de la mare de la Sandra, aquest mes a base de cireres.

Es tracta d’un clafoutis de cireres, segons una recepta de la revista “Cuina” que hi incorpora farina d’ametlla!

La recepta tradicional, d’origen occità (i que es va va estendre ràpidament per tota França), no en porta pas d’ametlla, a més de dur també mantega, essent una barreja semblant a la de la massa de creps. Originàriament es feia amb les cireres senceres, amb el pinyol sense treure.

Si teniu alguna proposta amb cireres per a “la Recepta del 15” d’aquest mes, recordeu de deixar-nos l’enllaç d’aquí un parell de dies!

Ingredients

– 180 g de sucre

– 30 g de midó de blat de moro (Maizena)

– 100 g de farina d’ametlla

– 4 ous

– 2 rovells d’ou

– 60 g de nata líquida

– 500 g de cireres sense pinyol

– sucre glacé

Preparació

Escalfem el forn a 180º. En un bol barregem el sucre, el midó de blat de moro i la farina d’ametlla. Deixatem els ous i els rovells, i els afegim a la barreja anterior, amb la nata líquida. Ho remenem tot fins que quedi una barreja homogènia.

Untem els motlles amb mantega i els empolsem amb una mica de sucre. Hi afegim les cireres desossades i la crema al damunt. Ho posem al forns durant uns 20-25 minuts, fins que quedi cuit. Quan ho traiem del forn ho empolsinem amb el sucre glacé.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís de fruites (farcit de crema pastissera)

Pastís de pera i ametlla

Coca amb cireres

24 pensaments sobre “Clafoutis de cireres i ametlla

  1. ana diu:

    Genial, felicitar a la madre de Sandra.
    Chicos, este mes no me lo pierdo, lo juro. Mi receta está hecha, mis fotos sacadas y si no pasa nada raro, el domingo la publico.
    Besos

    M'agrada

  2. Palmira diu:

    Quina delicia, m’encanta combinar les ametlles amb les cireres. Encara una recepta molt rica, la versió clàssica que preparem s’assembla molt i ens encanta!!! Però per diumenge hem fet alguns canvis :o)
    petonets,
    Palmira

    M'agrada

  3. Virginia diu:

    Ohhhh Clafoutis. Fue la primera receta que preparé con cerezas en mi andadura de repostera aficionada. La vi y me entusiasmo. Sin embargo me decepcionó un poco. Es un pastel tipo arroz de crema y con las cerezas no me dice mucho y eso que lo he preparado varias veces, la última con harina de almendras como tu.

    De todas formas esos clafoutis individuales te han quedado espectaculares, si señor, y hasta me has tentado de volver a darles una oportunidad.

    Bss y buen fin de semana.

    Virginia “sweet and sour”

    M'agrada

  4. roser diu:

    Esta tan bo aquest plat!! T’ha quedat genial!! Quina pena, aquest més no podré participar a la recepta del 15, però ja em prepararé pel següent!jejej Petons

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Ohhhhhhhhhhhhh!!! Quina proposta més bona!! De totes maneres no esperava menys dels fogons de la Isabel.
    Apuntadíssima la recepta amb farina d’ametlla!!
    Olé la Isabel!!!!!!!!!

    M'agrada

Deixa una resposta a La cuina violeta Cancel·la la resposta