Pancakes de cireres i xocolata

Què millor que aprofitar que aquest mes “la Recepta del 15” cau en diumenge, per a fer un esmorzar dels bons i contundents?

Aquests fantàstics pancakes, o tortitas, podeu fer-los també com a postres, però està clar que són ideals per començar el dia amb energia un cap de setmana com aquest.

Nosaltres els hem acompanyat amb una confitura de cireres boníssima, però la gràcia d’aquests pancakes és que duen cireres a la pròpia massa; en una paraula: deliciosos!

Alguns ja ens heu començat a enviar les vostres receptes, i esperem amb moltes ganes tots els que començareu a publicar avui! Ja sabeu que podeu publicar més tard si voleu, o enviar-nos la vostra proposta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com si no teniu bloc, i nosaltres us la publicarem al nostre perfil de Facebook.

Ingredients

– 2 gots de farina

– 1 cullerades de llevat químic

– 3 cullerades de sucre

– 1 culleradeta rasa de sal

– 2 ous

– 1 got i 3/4 de llet

– 50 g de mantega fosa

– Un grapat de cireres

– Gotes de xocolata fondant

Preparació

Barregem els ingredients secs en un bol (la farina, el llevat, el sucre i la sal).

En un altre recipient batem bé els ous i hi afegim la llet i la mantega fosa.

Aboquem la barreja líquida sobre la seca, i ho mesclem bé fins que quedi una massa uniforme.

Tallem i desossem les cireres, i les incorporem a la massa junt amb la xocolata.

Deixem que la barreja reposi aproximadament 15 minuts. Mentrestant anem engreixant una bona paella antiadherent i la posem al foc.

Amb l’ajuda d’un cullerot anirem coent la massa en petites quantitats. Quan al pancake li comencin a aparèixer petites bombolles a la part superior serà moment de girar-lo amb una espàtula i deixar-lo coure uns segons més. No el pressioneu amb l’espàtula, doncs el que volem és que quedi el més esponjós possible!

Els anem apilant en un plat perquè es mantinguin calents, i els servim acompanyats del que més ens agradi. En aquest cas, confitura de cireres i crème fraîche.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Clafoutis de cireres i ametlla

Coca amb cireres

Pastís de fruites (farcit de crema pastissera)

44 pensaments sobre “Pancakes de cireres i xocolata

  1. el taller de cuina diu:

    Les cireres a les masses hi donen un toc genial! nosaltres en posem als financiers. Amb els pancakes ha de quedar un esmorzar espectacular!!
    Sabem que anem mooooolt tard, però aquest vespre tindreu la nostra recepta, està a la nevera, només falta la foto!
    petonets

    M'agrada

  2. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Caram que originals!, m’agrada aquesta opció!. nois, haureu de perdonar-me però aquest mes entre les vacances i tot plegat…us faig el salt…Ja tinc ganes de veure quin ingredient teniu preparat per a l’agost!, una abraçada guapetons!!!

    M'agrada

  3. Tere diu:

    Hola chicas ya lo se soy un desastre pero tengo una pequeña escusa jaaj,aja,ja,ja,aja, ya sabéis que he estado fuera y llegue en el fin de semana de vuelta de las vacaciones, por poca me vuelvo loca buscando las cerezas y no encontraba, aunque me salí con la mía y las encontré aunque no hubo ni para la foto, bueno os dejo mi aportación aunque un poco tarde, pero ya sabéis que mas vale tarde que nunca ja,aja,aj,aja, besos, espero que os guste.

    http://terecetario.blogspot.com.es/2012/07/helado-de-cereza.html

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.