Avui és dia 1 d’agost, i si publiquem un pastís precisament avui no és perquè sí. Tot just aquest dia, però 2 anys enrere, començàvem el bloc! (amb una recepta de crema de carbassa amb ous de guatlla, per si voleu fer-hi una ullada).
Amb un índex d’unes 170 receptes i l’èxit del repte de ” la Recepta del 15″, podem assegurar-vos que aquest bloc ha superat totes les nostres expectatives! Moltes gràcies per llegir-nos sempre i haver-ho fet possible!
Per això us dediquem aquest dolç boníssim, un pastís de xocolata que presentat amb una salseta de taronja i acompanyat de melmelada, es converteix en unes postres espectaculars. Nosaltres hem triat una melmelada de cireres i una altra de kumquats, però també podeu acompanyar-ho amb una mica de gelat de vainilla.
I com que aquestes són unes postres ideals per menjar amb melmelada, li presentem la recepta a la Nani de “La cuina violeta“, que també està d’aniversari doncs el mes passat va celebrar ja 1 any de bloc! Moltes felicitats!
Aprofitem per acomiadar-nos pràcticament ja fins al setembre, doncs aquest mes només publicarem per complir amb “la Recepta del 15”, la qual deixarem programada perquè no serem a casa aquells dies.
Gràcies per haver-nos acompanyat durant aquests dos anys, i bon estiu a tots!
Ingredients
Pastís de xocolata
– 6 ous
– 200 g de sucre
– 190 g de mantega
– 180 g de xocolata negra
– 90 g de farina
Salsa de taronja
– 100 ml d’aigua
– 100 g de sucre
– El suc de 2 taronges
– 1 culleradeta de farina de moresc (Maizena)
– La pela d’una taronja
Preparació
Pastís de xocolata
Comencem preescalfant el forn a 190º.
Desfem la xocolata juntament amb la mantega al bany maria i ho reservem.
Batem els ous amb el sucre durant uns 5 minuts fins que doblin el seu volum (millor amb les varetes de la batedora o el robot).
Incorporem la farina tamisada a la barreja de xocolata i mantega, i ho afegim molt delicadament a la mescla de sucre i ous fins a obtenir una massa homogènia.
Ho posem en un motlle rectangular, i enfornem uns 20 minuts (alerta! doncs no creix gaire), procurant que no quedi sec.
Salsa de taronja
Preparem la salsa portant a ebullició en un cassó la barreja d’aigua i sucre.
Hi afegim el suc de taronja on prèviament hi haurem dissolt la farina.
Ho deixem bullir i hi posem la pela de taronja. Retirem del foc i tapem el cassó deixant-ho infusionar uns quants minuts.
Ho passem per un colador, la deixem refredar i la posem a la nevera fins al moment de servir.
Emplatar
Servir una porció del pastís sobre la salsa de taronja i acompanyar-ho de la melmelada.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Felicitats i molts d’anys!!!
M'agradaM'agrada
Felicitats guapuuuss!! un pastís ideal per l’ocasió, ja se sap que xocolata i taronja són perfectes!!! ara a seguir complint-ne més i més!! petons
M'agradaM'agrada
Gràcies a vosaltes per donar-nos motius, i configurar-nos com a grup. Petons i felicitats!
M'agradaM'agrada
Felicitats pel aniversari i moltes gràcies pel bloc, les receptes, el esforç, el treball, la simpatía i la oportunitat de fer-nos partícipes de la vostra gran idea de La Recepta del 15, un éxit com el bloc mateix.
Per molts anys, estimats
Petonets
M'agradaM'agrada
Molt bon aniversari! Res millor que la xocolata per a cel.lebrar-ho!!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Aquest pastís és ideal per rebre unes bones vacances, la sopeta la trobo genial per refrescar cada cullerada de pastisset. Disfruteu molt, fins el Setembre ;)
M'agradaM'agrada
Enhorabona pel vostre èxit! i què millo que celebrar-ho amb aquest super-pastís!!
petonets
Lídia
M'agradaM'agrada
per molts anys!
M'agradaM'agrada
Moltísssssssssssssimes felicitats guapos!!!! dos anys molt ben aprofitats i de grans èxits, i qui sap, potser algun dia podem veure algun projecte realitzat, oi??? ;) a gaudir de l’estiu!!!! molts petonets
M'agradaM'agrada
mmm quina recepta més bona!!!!
Doncs quina casualitat perquè jo d’aquí a poquet també faré els dos anys!!! I tot i que no tinc bloc de cuina, gràcies als vostres blocs i a al recepta del 15 no paro de practicar a casa!!! A casa estan prou contents (dic prou perquè no sempre em surt bé!) jejeje Em falta paciència!!
Doncs MOLTES FELICITATS I MOLT BONES VACANCES!!! TORNEU AMB FORÇA!!! US ESPEREM!!!
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhh! Moltes gràcies per:
– tenir un bloc que ens fa gaudir amb reptes cada mes
– fer dos anys de treball continuat i de profit
– participar amb La cuina violeta en el nostre aniversari
– per tot: sou fantàstics!
Bon estiu i fins la tornada.
Nani
M'agradaM'agrada
Perfecte per una celebració com aquesta! Moltes felicitats! I que tingueu molt bones vacances! Petons
M'agradaM'agrada
Bones vacances, veins….
Moltes felicitats per el bloc i que siguin molts anys mes!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
quina pinta!! m’encanta!!
bon estiu ;)
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats !!!!!! gràcies per compartir les vostres receptes i tota la vostra creativitat. Espero que ho poguem celebrar durant molts anys més.
Aquest pastís té una pinta deliciosa!!!
Petons
M'agradaM'agrada
per molts anys, i que vagin molt bé les vacances. fins al setembre!!
M'agradaM'agrada
ooooh!! guapoooos!!
Felicitats per aquests dos anys i tot el que heu aconseguit. Avui me´s que mai i perquè fa massa que no us ho dic, em permeto el luxe de dir-vos en majúscules que: SOU UNS CRAAAACKS!! :)
quin pastís més bo per celebrar-ho!
Molts petonets i molt bones vacances!! :)
M'agradaM'agrada
Felicitats i per molts més!!!! Dos anys amb molt de suquet, com el pastís ;) que té una pinta impressionant, això no és just m’estic morint de gana a la feina!
Petons!!
M'agradaM'agrada
Moltissimes falicitaaaaaaats!!!i el pastís té una pintassa increíble!!!!!!!petons
M'agradaM'agrada
Per molts anys guapíssims!!!!!!
M’encanta aquest pastisset, les melmelades i el bloc!!!!
Passeu unes bones vacances i quan torneu hem de fer l’operació massa mare, o un dia sortirà del congelador i es cruspirà la pobra Albeta!!!!
petonets
M'agradaM'agrada
¡felicidades! ¡por muchos años más!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats per l’èxit del blog i que sigui per molts anys!!!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats nois!! Quins dos anys que ens heu regalat. De receptes, de convocatòries, de comentaris. Sempre a la última en tendències culinàries . Un bloc perfecte perquè darrere hi ha dues grans persones. Segur. Us desitjo molts més anys d’èxits. Sou tota una referència i segur que teniu per una bona i llarga temporada per endavant. Petons i ara toca celebrar-ho. El pastís em sembla una inmillorable opció.
M'agradaM'agrada
MOLTES FELICITATS!!!! Fa il·lusió quan mirem enrera i veiem tot el que hem cuinat, tot el que hem disfrutat i tot el que hem compartit. A la vida et passen coses que recordaràs tota la vida i per mi el blog en serà una d’elles. He après i he conegut gent fantàstica! uns sou vosaltres!
Disfruteu-ho!
Agafo un trosset d’aquest pastís perquè també ho vull celebrar!
Una forta abraçada!!!!!!!!!!!!!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!! esperem que en compliu molts més!! Sou un dels nostres blogs preferits, i no tant sols per les receptes que poseu, sinó també per com sou!!
A més, la recepta del 15 ens motiva cada més a pensar alguna recepta original amb algun ingredient!
Moltes petunets!!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!!! Per molts anys!!! La recepta és espectacular, digna d’una celebració com es mereix el vostre blog! La recepta del 15 és molt engrescadora, els reculls que feu són fabulosos, i la idea d’animar als aficionats i experts en la cuina a compartir receptes i experiències és molt maca. Jo sóc més aficionada, però sempre em fa il.lusió estar pendent de les vostres propostes a veure si el temps i la imaginació em permeten aportar alguna cosa : ) Moltes gràcies per tot el que rebem de vosaltres!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!!! Per molts anys!!! La recepta és espectacular, digna d’una celebració com es mereix el vostre blog! La recepta del 15 és molt engrescadora, els reculls que feu són fabulosos, i la idea d’animar als aficionats i experts en la cuina a compartir receptes i experiències és molt maca. Jo sóc més aficionada, però sempre em fa il.lusió estar pendent de les vostres propostes a veure si el temps i la imaginació em permeten aportar alguna cosa : ) Moltes gràcies per tot el que rebem de vosaltres!
M'agradaM'agrada
Per molts anys guapos! Realment sou un blog de referència, amb unes receptes que no hi falta detall. Lo vostre és professionalitat, bon gust i constància! M’encanta conèixer-vos i coincidir de gustos. Aquest pastís és una passada, digne per una gran celebració. Un petonàs i un feliç estiu!!
M'agradaM'agrada
Per molts anys guapos!!!! no m’estranya gens que tingueu tan èxit!! si es que en sabeu molt!! i amb la Recepta del 15 la vau encertar de ple, ens ho passem molt bé participant-hi :)
El pastís de xocolata és ideal per l’ocasió, fa una pinta boníssima i m’encanta la combinació amb la taronja!
Molts petonets i que vagin super bé les vacancetes!! fins la tornada!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!! Us aseguro que el meu blog no seria el mateix sense vosaltres i la recepta del 15 !! El pastis… delicios… Petons!
M'agradaM'agrada
PER MOLTS ANYS, un pastis ideal per la celebraciò
M'agradaM'agrada
Uix que tard hi arribe!!! Malgrat tot, no vull deixar de felicitar-vos per l’aniversari i per les magnífiques iniciatives que teniu per a la recepta del 15. Molts d’anys!!
M'agradaM'agrada
mai ens cansarem la combinació de taronja amb xocolata, exòtic i mediterrani a parts iguals… ah, y moltes felicitats encara que sigui amb retard! ;)
M'agradaM'agrada