Pastís de xocolata amb salsa de taronja

Avui és dia 1 d’agost, i si publiquem un pastís precisament avui no és perquè sí. Tot just aquest dia, però 2 anys enrere, començàvem el bloc! (amb una recepta de crema de carbassa amb ous de guatlla, per si voleu fer-hi una ullada).

Amb un índex d’unes 170 receptes i l’èxit del repte de ” la Recepta del 15″, podem assegurar-vos que aquest bloc ha superat totes les nostres expectatives! Moltes gràcies per llegir-nos sempre i haver-ho fet possible!

Per això us dediquem aquest dolç boníssim, un pastís de xocolata que presentat amb una salseta de taronja i acompanyat de melmelada, es converteix en unes postres espectaculars. Nosaltres hem triat una melmelada de cireres i una altra de kumquats, però també podeu acompanyar-ho amb una mica de gelat de vainilla.

I com que aquestes són unes postres ideals per menjar amb melmelada, li presentem la recepta a la Nani de “La cuina violeta“, que també està d’aniversari doncs el mes passat va celebrar ja 1 any de bloc! Moltes felicitats!

Aprofitem per acomiadar-nos pràcticament ja fins al setembre, doncs aquest mes només publicarem per complir amb “la Recepta del 15”, la qual deixarem programada perquè no serem a casa aquells dies.

Gràcies per haver-nos acompanyat durant aquests dos anys, i bon estiu a tots!

Ingredients

Pastís de xocolata

– 6 ous

– 200 g de sucre

– 190 g de mantega

– 180 g de xocolata negra

– 90 g de farina

Salsa de taronja

– 100 ml d’aigua

– 100 g de sucre

– El suc de 2 taronges

– 1 culleradeta de farina de moresc (Maizena)

– La pela d’una taronja

Preparació

Pastís de xocolata

Comencem preescalfant el forn a 190º.

Desfem la xocolata juntament amb la mantega al bany maria i ho reservem.

Batem els ous amb el sucre durant uns 5 minuts fins que doblin el seu volum (millor amb les varetes de la batedora o el robot).

Incorporem la farina tamisada a la barreja de xocolata i mantega, i ho afegim molt delicadament a la mescla de sucre i ous fins a obtenir una massa homogènia.

Ho posem en un motlle rectangular, i enfornem uns 20 minuts (alerta! doncs no creix gaire), procurant que no quedi sec.

Salsa de taronja

Preparem la salsa portant a ebullició en un cassó la barreja d’aigua i sucre.

Hi afegim el suc de taronja on prèviament hi haurem dissolt la farina.

Ho deixem bullir i hi posem la pela de taronja. Retirem del foc i tapem el cassó deixant-ho infusionar uns quants minuts.

Ho passem per un colador, la deixem refredar i la posem a la nevera fins al moment de servir.

Emplatar

Servir una porció del pastís sobre la salsa de taronja i acompanyar-ho de la melmelada.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís doble xocolata

Brownie amb nous de macadàmia

33 pensaments sobre “Pastís de xocolata amb salsa de taronja

  1. roser85 diu:

    Felicitats guapuuuss!! un pastís ideal per l’ocasió, ja se sap que xocolata i taronja són perfectes!!! ara a seguir complint-ne més i més!! petons

    M'agrada

  2. BlauKitchen diu:

    Felicitats pel aniversari i moltes gràcies pel bloc, les receptes, el esforç, el treball, la simpatía i la oportunitat de fer-nos partícipes de la vostra gran idea de La Recepta del 15, un éxit com el bloc mateix.
    Per molts anys, estimats
    Petonets

    M'agrada

  3. Helena diu:

    Aquest pastís és ideal per rebre unes bones vacances, la sopeta la trobo genial per refrescar cada cullerada de pastisset. Disfruteu molt, fins el Setembre ;)

    M'agrada

  4. elmondejujujudith diu:

    Moltísssssssssssssimes felicitats guapos!!!! dos anys molt ben aprofitats i de grans èxits, i qui sap, potser algun dia podem veure algun projecte realitzat, oi??? ;) a gaudir de l’estiu!!!! molts petonets

    M'agrada

  5. aficionatsalssenders diu:

    mmm quina recepta més bona!!!!

    Doncs quina casualitat perquè jo d’aquí a poquet també faré els dos anys!!! I tot i que no tinc bloc de cuina, gràcies als vostres blocs i a al recepta del 15 no paro de practicar a casa!!! A casa estan prou contents (dic prou perquè no sempre em surt bé!) jejeje Em falta paciència!!

    Doncs MOLTES FELICITATS I MOLT BONES VACANCES!!! TORNEU AMB FORÇA!!! US ESPEREM!!!

    M'agrada

  6. La cuina violeta diu:

    Ohhhhhhh! Moltes gràcies per:
    – tenir un bloc que ens fa gaudir amb reptes cada mes
    – fer dos anys de treball continuat i de profit
    – participar amb La cuina violeta en el nostre aniversari
    – per tot: sou fantàstics!
    Bon estiu i fins la tornada.
    Nani

    M'agrada

  7. carmegc diu:

    Moltes felicitats !!!!!! gràcies per compartir les vostres receptes i tota la vostra creativitat. Espero que ho poguem celebrar durant molts anys més.
    Aquest pastís té una pinta deliciosa!!!
    Petons

    M'agrada

  8. Alba diu:

    ooooh!! guapoooos!!
    Felicitats per aquests dos anys i tot el que heu aconseguit. Avui me´s que mai i perquè fa massa que no us ho dic, em permeto el luxe de dir-vos en majúscules que: SOU UNS CRAAAACKS!! :)

    quin pastís més bo per celebrar-ho!

    Molts petonets i molt bones vacances!! :)

    M'agrada

  9. el taller de cuina diu:

    Per molts anys guapíssims!!!!!!
    M’encanta aquest pastisset, les melmelades i el bloc!!!!
    Passeu unes bones vacances i quan torneu hem de fer l’operació massa mare, o un dia sortirà del congelador i es cruspirà la pobra Albeta!!!!
    petonets

    M'agrada

  10. laura de coure coulants diu:

    Moltes felicitats nois!! Quins dos anys que ens heu regalat. De receptes, de convocatòries, de comentaris. Sempre a la última en tendències culinàries . Un bloc perfecte perquè darrere hi ha dues grans persones. Segur. Us desitjo molts més anys d’èxits. Sou tota una referència i segur que teniu per una bona i llarga temporada per endavant. Petons i ara toca celebrar-ho. El pastís em sembla una inmillorable opció.

    M'agrada

  11. Gemma diu:

    MOLTES FELICITATS!!!! Fa il·lusió quan mirem enrera i veiem tot el que hem cuinat, tot el que hem disfrutat i tot el que hem compartit. A la vida et passen coses que recordaràs tota la vida i per mi el blog en serà una d’elles. He après i he conegut gent fantàstica! uns sou vosaltres!
    Disfruteu-ho!
    Agafo un trosset d’aquest pastís perquè també ho vull celebrar!

    Una forta abraçada!!!!!!!!!!!!!

    M'agrada

  12. Anna i Cristina diu:

    Moltes felicitats!! esperem que en compliu molts més!! Sou un dels nostres blogs preferits, i no tant sols per les receptes que poseu, sinó també per com sou!!
    A més, la recepta del 15 ens motiva cada més a pensar alguna recepta original amb algun ingredient!
    Moltes petunets!!

    M'agrada

  13. Anònim diu:

    Moltes felicitats!!! Per molts anys!!! La recepta és espectacular, digna d’una celebració com es mereix el vostre blog! La recepta del 15 és molt engrescadora, els reculls que feu són fabulosos, i la idea d’animar als aficionats i experts en la cuina a compartir receptes i experiències és molt maca. Jo sóc més aficionada, però sempre em fa il.lusió estar pendent de les vostres propostes a veure si el temps i la imaginació em permeten aportar alguna cosa : ) Moltes gràcies per tot el que rebem de vosaltres!

    M'agrada

  14. Carmeta diu:

    Moltes felicitats!!! Per molts anys!!! La recepta és espectacular, digna d’una celebració com es mereix el vostre blog! La recepta del 15 és molt engrescadora, els reculls que feu són fabulosos, i la idea d’animar als aficionats i experts en la cuina a compartir receptes i experiències és molt maca. Jo sóc més aficionada, però sempre em fa il.lusió estar pendent de les vostres propostes a veure si el temps i la imaginació em permeten aportar alguna cosa : ) Moltes gràcies per tot el que rebem de vosaltres!

    M'agrada

  15. Montse de Sants - a bell bulto diu:

    Per molts anys guapos! Realment sou un blog de referència, amb unes receptes que no hi falta detall. Lo vostre és professionalitat, bon gust i constància! M’encanta conèixer-vos i coincidir de gustos. Aquest pastís és una passada, digne per una gran celebració. Un petonàs i un feliç estiu!!

    M'agrada

  16. Bet diu:

    Per molts anys guapos!!!! no m’estranya gens que tingueu tan èxit!! si es que en sabeu molt!! i amb la Recepta del 15 la vau encertar de ple, ens ho passem molt bé participant-hi :)
    El pastís de xocolata és ideal per l’ocasió, fa una pinta boníssima i m’encanta la combinació amb la taronja!
    Molts petonets i que vagin super bé les vacancetes!! fins la tornada!

    M'agrada

  17. FRANCESC diu:

    Uix que tard hi arribe!!! Malgrat tot, no vull deixar de felicitar-vos per l’aniversari i per les magnífiques iniciatives que teniu per a la recepta del 15. Molts d’anys!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.