Ja tornem a ser aquí, després d’aquest parèntesi d’agost que se’ns ha quedat curt.
Hem estat una setmana per Bèlgica menjant musclos, patates fregides, gofres, xocolata… i és clar, bevent cervesa autòctona!
Per tant, quina millor manera de tornar que fent allò que més ens agrada, que és un bon arròs, amb cervesa?
A més a més és aquesta una recepta que ens va perfecta per presentar a un concurs que té en marxa la revista CUINA.
El primer dia CUINA se celebrarà el 22 de setembre, i han decidit donar un especial protagonisme als blocs gastronòmics convocant-los a participar en un concurs de receptes amb cervesa.
Aquesta és doncs la nostra proposta. Si voleu més informació podeu trobar-la en aquest enllaç de la seva web.
Ingredients
– 200 g arròs Arborio
– Una cervesa de 33 cl
– Caldo de verdures
– Una ceba petita
– 4 o 5 xampinyons
– Un tros de carbassó
– Avellanes de Reus
– Romaní
– 4 brins de safrà
– Mantega
– Parmesà
– Dos ous
– Oli, sal i pebre blanc
Preparació
Tallem les verdures a daus petits, les sofregim en una mica d’oli posant primer la ceba, després el carbassó i finalment els xampinyons.
Hi afegim l’arròs i hi donem unes voltes durant un parell de minuts amb els brins de safrà.
Afegim la cervesa en dues tandes fins que s’evapori, i després continuem coent l’arròs amb el brou com en un risotto qualsevol, afegint líquid a poc a poc cada vegada que l’arròs l’absorbeix, i sense parar de remenar.
En el cas del nostre ‘arròs Arborio la cocció serà de 17 minuts, comproveu el temps del que vosaltres feu servir.
Mentrestant podem fer els ous poché, posant-los a bullir 4 minuts en un cassó.
→ Per a fer que mantinguin bé la forma els emboliquem en un saquet de paper film lligat amb un filferro dels de tancar bosses. Podem fer-ho fàcilment cobrint de film l’interior d’un got, posant-hi l’ou, i relligant després el sac.
A l’últim moment posem al risotto les avellanes picades, un tros de mantega i parmesà ratllat al gust.
Servim amb un ou a sobre i una mica de romaní picat.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Una pinta estupenda y encima un huevo escalfado, mejor no puede ser…¡¡¡
M'agradaM'agrada
Buenísimo y original.
Tengo que decirlo: os echaba de menos.
BeZitos.
M'agradaM'agrada
un risotto con este toque seguro que queda genial, y luego el huevo tambien aporta el punto con esa yema saliendo.
ya tambien he enviado la mia
suerte y a ver si nos vemos
M'agradaM'agrada
Molt original, tinc ganes de provar-ho.
Petonets
M'agradaM'agrada
Els vostres risottos donen unes ganes de mossegar la pantalla… Sou uns cracks de l’arròs!, i amb aquesta recepta encara sentirem parlar de premis… Una abraçada macos!!!
M'agradaM'agrada
La cerveza tiene que darle un toque espectacular!!!
Besos. :D
M'agradaM'agrada
Amb cervesa….ha de donar-li un toc molt original, i aquest ou de decoració …només veure’l se’m fa la boca aigua!!! en fi, benvinguts i de nou !! petons
M'agradaM'agrada
És una recepta ideal per celebrar les vostres vacances a Bèlgica, on la beguda nacional és la cervesa!
Espero veure’ns a la festa del 22 de setembre a Manlleu, que promet ser un dia molt especial.
Bona tornada a la rutina!
M'agradaM'agrada
oh! Quina delícia d’arròs! L’arborio hi va molt bé, als risottos. I això d’haver escollit la cervesa per aquest plat és tot un encert. El toc de poché ja el fa irresistible!!! Ben tornats, parella! Petonets
M'agradaM'agrada
Ben tornats de nou! Veient aquest plat s’ha de reconèixer que sou els reis de l’arròs, i amb aquest ou al damunt em ve una gana de bon matí… i això que ja he esmorzat!
A veure si aconsegueixo anar a la festa que tenen organitzats els de Manlleu ;), Petons!!
M'agradaM'agrada
Oooooh, quina pinta, és super complet amb les avellanes i l’ou (i no diguem ja la cervesa!)
No tinc la mà feta als risottos, tot i que m’encanten. Aquest me l’apunto!
Petons i sigueu benvinguts, quines vacances gastronómiques més xules! ;-)
M'agradaM'agrada
Apa!! ha de ser boníssim aquest risotto, jo ja tinc la meva recepta pensada!
molts petonets**
M'agradaM'agrada
Una molt bona recepta per a la vostra tornada. Que hi hagui molta sort en el concurs.
Petons
M'agradaM'agrada
Una pinta tremenda este risotto y además muy original. Bss
M'agradaM'agrada
No havia pensat mai posar cervesa a l’arròs….. el qeu s’aprèn als blocs!!!
M'agradaM'agrada
Ie xics, aquest arròs sembla immillorable!
He passat una gustada de rellegir el vostre blog! Espere que haureu passat bon estiu! ;)
M'agradaM'agrada
Aixó deu estar més que bó.
Aquestes vacances m’haurien agradat segur i fresquets a més!
Gràcies per informar del concurs!
Petonets i benvinguts a casa!
Palmira
M'agradaM'agrada
Segur que heu probat cervesses delicioses a Bèlgica!! Aquest risotto te una pinta bonísima. Petons!!
M'agradaM'agrada
Bentornats! Ja he vist les vostres fotos al FB…Us ho heu passat pipa,eh?Sou els Reis del risotto, je je,je…Bona sort!
M'agradaM'agrada
Així m’agrada, que participeu amb un lat genuí de la Bordeta. Cracks, que sou uns cracks!
A viam si nosaltres en posem les piles i fem la nostra, ja advertim que no és tan sorprenent, és més aviat “nostàlgica”.
petonets
M'agradaM'agrada
lat no, plat!
M'agradaM'agrada
Ooohhh que risotto mas original,nunca lo he exo ni tomado con cerveza tendre que recurrir a San Google para traducir la receta hay ingredientes que no se cuales son en castellano.
Un saludo.
M'agradaM'agrada
Nois, espectacular el vostre retorn. Ummm, quin risotto més bo. S’us trobava a faltar artistes.
M'agradaM'agrada
Ja veig que heu tornat ben renovats veient aquest risotto. Recuperem la roda…Benvinguts!
Nani
M'agradaM'agrada
Risotto de mi corazon!!!
Flipo amb l’arròs… una bona paella, un caldos, blanc, de verdures, negre, del xino, basmati, bomba, llarg, salvatge… aliment bàsic per tocar el cel!!
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Mmmm quin bon gust deu tenir!! Benvinguts i espero que us hagin anat molt be les vacances! Petons
M'agradaM'agrada
Ala!!! quina pinta no???
Petonets
M'agradaM'agrada
Heu tornat forts nois!!!! aquest acabat amb l´ou poché “definitiu”… m´encanta. Petons,
M'agradaM'agrada
Uuuuoooooo! Quin risotto! M’encanten els risottos!! És el meu plat comodí. Quan no se què fer, miro el rebost i faig un risotto del que sigui. Sempre tinc una bona cunya de parmesà a la nevera per si un cas… jejeje
M'agradaM'agrada
holaaaaaaaaaaaaaaaaaa! que estrany, un arrosset a la Bordeta!!! jajajajaja, segur que sou uns dels guanyadors del concurs!!!! molta sort guapos meus!!!!!
M'agradaM'agrada
Bèlgica! És una passada. Aquest estiu també hi hem estat :)
Encara no he posat molta informació al blog però alguna cosa hi ha.
Caterina
somriuresicolors.blogspot.com
M'agradaM'agrada
ole ole!! un bon risotto per començar el mes! Estic convençuda que ja teniu el millor repertori d’arrossos de la xarxa!!
Aquest té molt bona pinta, i a més amb cervesa, molt original. Molts ànims amb el concurs guapos!!
molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Els risottos m’encanten! Ara que ben aviat començarà a fer fred (espero xD) ja sé què em faré pels tuppers de la universitat :)
Aquest mes em presento molt d’hora a les receptes del 15… Però marxo de viatge i és per això que la presento tan aviat:
Em presento amb un pastís de xocolata i mascarpone, és una delícia!
http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/tornada-la-rutina-o-pastis-de-xocolata.html
M'agradaM'agrada
Eii, avui he fet la vostra recepta de risotto per dinar, boníssim!!
Petons!
M'agradaM'agrada
Ala, quina alegria que l’hagis fet i que t’hagi agradat! :)
M'agradaM'agrada
A mi Bèlgica em va agradar molt. I aquest arròs ha d’estar molt bo, no l’he provat mai de fer amb cervesa i ha de quedar molt bé.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Que arroz tan original! nunca lo he hecho con cerveza, ya estoy tardando en probarlo!!! y me ha encantado la idea de las avellanas!!!! besistos
M'agradaM'agrada
La cerveza tiene que darle un toque buenisimo!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/
M'agradaM'agrada
ànims!!! a mi tampoc m’han seleccionat!!! un altre concurs serà!!
M'agradaM'agrada