Risotto a la cervesa

Ja tornem a ser aquí, després d’aquest parèntesi d’agost que se’ns ha quedat curt.

Hem estat una setmana per Bèlgica menjant musclos, patates fregides, gofres, xocolata… i és clar, bevent cervesa autòctona!

Per tant, quina millor manera de tornar que fent allò que més ens agrada, que és un bon arròs, amb cervesa?

A més a més és aquesta una recepta que ens va perfecta per presentar a un concurs que té en marxa la revista CUINA.

El primer dia CUINA se celebrarà el 22 de setembre, i han decidit donar un especial protagonisme als blocs gastronòmics convocant-los a participar en un concurs de receptes amb cervesa.

Aquesta és doncs la nostra proposta. Si voleu més informació podeu trobar-la en aquest enllaç de la seva web.

Ingredients

– 200 g arròs Arborio

– Una cervesa de 33 cl

– Caldo de verdures

– Una ceba petita

– 4 o 5 xampinyons

– Un tros de carbassó

– Avellanes de Reus

– Romaní

– 4 brins de safrà

– Mantega

– Parmesà

– Dos ous

– Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Tallem les verdures a daus petits, les sofregim en una mica d’oli posant primer la ceba, després el carbassó i finalment els xampinyons.

Hi afegim l’arròs i hi donem unes voltes durant un parell de minuts amb els brins de safrà.

Afegim la cervesa en dues tandes fins que s’evapori, i després continuem coent l’arròs amb el brou com en un risotto qualsevol, afegint líquid a poc a poc cada vegada que l’arròs l’absorbeix, i sense parar de remenar.

En el cas del nostre ‘arròs Arborio la cocció serà de 17 minuts, comproveu el temps del que vosaltres feu servir.

Mentrestant podem fer els ous poché, posant-los a bullir 4 minuts en un cassó.

→ Per a fer que mantinguin bé la forma els emboliquem en un saquet de paper film lligat amb un filferro dels de tancar bosses. Podem fer-ho fàcilment cobrint de film l’interior d’un got, posant-hi l’ou, i relligant després el sac.

A l’últim moment posem al risotto les avellanes picades, un tros de mantega i parmesà ratllat al gust.

Servim amb un ou a sobre i una mica de romaní picat.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Risotto de trompetes de la mort

Risotto de faves tendres

Risotto de tòfona amb escuma de “manchego”

39 pensaments sobre “Risotto a la cervesa

  1. miquel diu:

    un risotto con este toque seguro que queda genial, y luego el huevo tambien aporta el punto con esa yema saliendo.
    ya tambien he enviado la mia
    suerte y a ver si nos vemos

    M'agrada

  2. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Els vostres risottos donen unes ganes de mossegar la pantalla… Sou uns cracks de l’arròs!, i amb aquesta recepta encara sentirem parlar de premis… Una abraçada macos!!!

    M'agrada

  3. Roser diu:

    Amb cervesa….ha de donar-li un toc molt original, i aquest ou de decoració …només veure’l se’m fa la boca aigua!!! en fi, benvinguts i de nou !! petons

    M'agrada

  4. gemma diu:

    És una recepta ideal per celebrar les vostres vacances a Bèlgica, on la beguda nacional és la cervesa!
    Espero veure’ns a la festa del 22 de setembre a Manlleu, que promet ser un dia molt especial.
    Bona tornada a la rutina!

    M'agrada

  5. Marina diu:

    oh! Quina delícia d’arròs! L’arborio hi va molt bé, als risottos. I això d’haver escollit la cervesa per aquest plat és tot un encert. El toc de poché ja el fa irresistible!!! Ben tornats, parella! Petonets

    M'agrada

  6. Helena diu:

    Ben tornats de nou! Veient aquest plat s’ha de reconèixer que sou els reis de l’arròs, i amb aquest ou al damunt em ve una gana de bon matí… i això que ja he esmorzat!
    A veure si aconsegueixo anar a la festa que tenen organitzats els de Manlleu ;), Petons!!

    M'agrada

  7. Helena / Rico sin Azúcar diu:

    Oooooh, quina pinta, és super complet amb les avellanes i l’ou (i no diguem ja la cervesa!)
    No tinc la mà feta als risottos, tot i que m’encanten. Aquest me l’apunto!

    Petons i sigueu benvinguts, quines vacances gastronómiques més xules! ;-)

    M'agrada

  8. el taller de cuina diu:

    Així m’agrada, que participeu amb un lat genuí de la Bordeta. Cracks, que sou uns cracks!
    A viam si nosaltres en posem les piles i fem la nostra, ja advertim que no és tan sorprenent, és més aviat “nostàlgica”.
    petonets

    M'agrada

  9. Nenalinda diu:

    Ooohhh que risotto mas original,nunca lo he exo ni tomado con cerveza tendre que recurrir a San Google para traducir la receta hay ingredientes que no se cuales son en castellano.
    Un saludo.

    M'agrada

  10. Caterina diu:

    Bèlgica! És una passada. Aquest estiu també hi hem estat :)
    Encara no he posat molta informació al blog però alguna cosa hi ha.

    Caterina
    somriuresicolors.blogspot.com

    M'agrada

  11. Alba diu:

    ole ole!! un bon risotto per començar el mes! Estic convençuda que ja teniu el millor repertori d’arrossos de la xarxa!!
    Aquest té molt bona pinta, i a més amb cervesa, molt original. Molts ànims amb el concurs guapos!!

    molts petonets!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.