Galette de carbassa, rossinyols i reblochon

Un nou dia 15 arriba, i “la Recepta del 15” amb ell, desitjosa de recollir el màxim possible de propostes per cuinar amb carbassa!

El mes passat va ser fantàstic, vau veure el recull final amb 120 receptes de xocolata? Moltes gràcies a tots per haver-hi participat!

La nostra proposta per aquest 15 és una galette de pasta brisa feta amb farina de sègol, amb un farciment espectacularment bo: carbassa, rossinyols, nous i formatge reblochon.

A la Sandra la tenim de viatge 10 dies (ni més ni menys que als Estats Units per visitar a la seva germana!), així que us aviso de que no podrà passar a comentar els vostres blocs com sempre, però segur que quan torni es posa al dia en un tres i no res!

Ah! I si no teniu bloc però voleu participar, podeu enviar-nos la vostra proposta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com , i us la publicarem al nostre perfil de Facebook.

Ingredients

Massa

– 125 de farina de segol

– 125 de farina blanca de blat

– 125 de mantega freda

– 1 ou

– Un rajolinet d’aigua freda

– Romaní

– Sal

Farcit

– Carbassa

– Ceba

– Rossinyols

– Formatge reblochón

– Nous

– Gingebre

– Oli, sal i pebre

Preparació

Coem la ceba tallada a tires en una paella amb una mica d’oli. Quan comenci a enrossir hi afegim la carbassa tallada a daus d’un centímetre i ho deixem al foc 10 minuts més. Salpebrem i posem un polsim de gingebre.

A banda rentem els rossinyols i els coem en una paella amb un raig d’oli perquè perdin l’aigua. Reservem.

Fem la pasta brisa posant les dues farines i la mantega ben freda tallada a daus en un bol, junt amb la sal i unes quantes fulletes de romaní picades.

Ho barregem bé amb els dits, però sense amassar. És important aquest detall, doncs es tracta d’anar pessigant la mantega amb la farina de manera que vagin formant-se grumolls i al final quedi com un munt de petites molles.

Hi afegim llavors l’ou, trencant-ne el rovell, mesclant-ho tot una mica amb els dits com si ho batéssim, i procedim després com en el pas anterior: anirem pessigant els ingredients fins a obtenir una massa de grumolls, i no pas homogènia. De fet aquesta és la clau perquè la massa brisa ens surti bé.

Afegim l’aigua freda i ho mesclem tot de nou, formant una bola amb la massa. Segons la mida de l’ou podem corregir la quantitat de líquid a afegir, però hem de comptar que sempre serà poca, únicament la justa perquè la massa lligui.

Emboliquem la bola de massa amb paper film i la deixem a la nevera unes 3 hores, tot i que si tenim pressa pot estar-hi només 30 minuts (però no menys).

Estirem la pasta brisa formant un cercle, al mig hi posem la carbassa, els rossinyols, el reblochon tallat a trossos i les nous, i tapem amb les vores formant la galette. La posem al forn preescalfat a 190º durant uns 30-35 minuts

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Quiche d’espinacs i tomàquet sec

Advertisements

47 pensaments sobre “Galette de carbassa, rossinyols i reblochon

  1. L'hora del tupper diu:

    Quin facit!!! Ara ja sé què podré fer amb les dues mega carabasses que m’ha dut el meu cunyat del seu hort…

    Jo de recpetes no en sé cap… només la típica crema de carbassa.

    Així que l’únic que aporto a la recepta del 15 són un petit recull de receptes amb carbasses que vaig fer l’any passat (hi sortiu vosaltres i tot) i un post sobre el beneficis d’aquesta hortalissa.

    http://cuinescuina.blogspot.com.es/2011/10/receptes-amb-carbasses.html

    http://cuinescuina.blogspot.com.es/2011/10/les-carbasses.html

    I amb el vostre permís quan féu el recull, l’afagiré com a link al meu petit recull de receptes.

    M'agrada

  2. Palmira diu:

    Una proposta molt complerta, la farina de sègol amb la carbassa és una cosa excepcional, me l’emporto per molt aviat (cambiarem el formatge :o))
    Petonets i bona setmana,
    palmira

    M'agrada

  3. nee* diu:

    mmm quina bona pinta!!! Al llegir galette m’he imaginat una crep salada, però veig que la massa és diferent, més gruixuda, no se si deu recordar més a un pastís salat o a una crep, però segur que està boníssim, m’encanta tot el que heu posat al farcit!

    Petonets!!!

    M'agrada

  4. Pilar19@me.com diu:

    qué pasada de receta, me parece que tiene que estar deliciosa.
    La receta de buñuelos tampoco se queda corta, tienen una pinta fantástica.
    He empezado el curso con suspenso, lo sé, pero es que éste año voy muy liada y con tiempo para casi nada.
    Besos familia

    M'agrada

  5. Maria Macià (@mariaistwitting) diu:

    Que bonica aquesta galette! Sabeu que no coneixia el formatge Reblochón? Hauré d’investigar una mica més ja que m’he picat la curiositat.
    Jo m’ho he passat genial investigant amb la carbassa i la veritat és que els resultats són força sorprenents. Potser m’animo a comprar-ne una altra i tot.
    Aquí us deixo el meu pa de carbassa especiat: http://sucreousifarina.blogspot.com.es/2012/10/pa-de-carbassa-especiat.html

    Per cert, quina enveja Sandra. Espero que t’ho passis molt bé pels EUA i a la tornada ja ens expliques com ha anat. Una abraçada

    M'agrada

  6. Paula diu:

    Quina recepta més original!! Acabo de descobrir què és el reblochon. ;PP
    Fa temps que vull provar de fer una galette, després de veure la vostra ja és hora d’animar-se a fer-la, oi??
    Us deixo l’enllaç amb la meva proposta: una melmelada de carbassa i poma. http://www.bontiberi.com/2012/10/melmelada-de-carbassa-i-poma.html
    Petons!!
    PD: Segur que a la Bordeta d’aquí uns dies es tornarà amb cuinar amb carbasses. Ja he vist les que ha comprat la Sandra!! ;PP

    M'agrada

  7. Bet diu:

    Una mica més i em descuido d’enviar-vos l’enllaç… quin cap!!!
    Per cert, boníssima aquesta galette!! fa molts dies que tinc ganes de fer-ne. Petonets!!!! també cap a l’altre cantó de l’atlàntic eh???

    M'agrada

  8. macbetcris diu:

    Hola guapos!!!
    Aquest mes espero que em perdoneu, però he passat uns dies una mica xof i no m’ha donat temps!!!
    Com sempre una recepta sorprenent, no havia sentit mai aquest nom Galette, aquí a casa vostra és un no parar d’apendre coses!!
    Una abraçada ;)

    M'agrada

  9. Devi diu:

    Increible!!!! :) He estat un temps desconectada, però dona gust tornar i veure coses com aquesta. M’encanta la recepta… el formatge francès, la carbassa, els bolets… bufffff… QUINA GANA! :) M’ho apunto.

    easyflavors.blogspot.com

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s