Galetes de llimona farcides de lemon curd

Com cada mes, ens hem lligat el davantal per fer la nostra aportació al repte de “Memòries d’una cuinera”, que durant aquest octubre ens han proposat enviar-los receptes de galetes.

La Sandra tenia clar que volia fer-les de llimona, i així estrenar una pasta de “Home Chef” que va comprar-li fa poc a l’Íngrid de “My Lovely Food“. Impressionant el sabor que té!!

I com que sempre està bé matar dos ocells d’un tret, així també fèiem servir el lemon curd per primera vegada al bloc, tot i que aquest ja fa un temps que el vam descobrir i ens va fascinar!

Ja sabeu que si voleu participar a “Memòries d’una cuinera”, i enviar-los una recepta de galetes, teniu temps fins al dia 28 d’octubre.

Ingredients

– 200 g de farina

– 1 rovell d’ou

– 75 g de sucre

– 100 g de mantega a temperatura ambient

– Una culleradeta de pasta de llimona “Home Chef”

Lemon curd

Preparació

Batem la mantega amb el sucre fins que formin una crema, i llavors hi afegim el rovell, la pasta de llimona, i a poc a poc també la farina. Continuem remenant fins que tot s’integri bé.

Amb les mans formem una bola amb la massa, l’emboliquem amb paper film i la deixem a la nevera durant un mínim d’una hora.

La retirem del frigorífic, la posem entre dos fulls de paper sulfurat i l’estirem amb un corró fins que tingui un gruix de no més d’un centímetre. Amb un talla-pastes donem la forma que preferim a les galetes, i les enfornem a 180ºC (haurem preescalfat) durant uns 10 minuts (alerta, no s’han de daurar!).

Quan estiguin ben fredes ja podem farcir-les amb el lemon curd i cobrir-les de sucre llustre.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastissets de llimona i ametlla de la Julia Child

Galetes de canyella

“Speculoos” i vi especiat

38 pensaments sobre “Galetes de llimona farcides de lemon curd

  1. Palmira diu:

    Unes galetes espectaculars, en casa avui també vam preparar galletes molt semblants però ni ens va donar temps a fotografiar-les !!!
    M’encanta aquest farcit i el sabor a llimona deu ser excepcional amb aquesta pasta de llimona.
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  2. Cinta diu:

    Us han quedat ben bones! A mi també m’agraden les pastes de fruita, són molt concentrades. L’únic problema és que el pot és massa gran.. no sé ben be mai que fer amb tanta quantitat!Petons

    M'agrada

  3. roser85 diu:

    juas juas!! quan era petita, recordo una dona que es menjava les galetes com si fos un entrepà i al mig li posava mantega…quan m’en recordo encara ho faig, però es molt heavy jejeej m’agrada més el lemon curd, és més light i aixi en puc menjar mes! xD petons

    M'agrada

  4. Helena diu:

    Ostres amb lemon curd! jo també tinc aquesta pasta de llimona i té un sabor impressionant oi que si?? aquestes galetes li donen mil voltes a les principe! jeje
    Petons ;)

    M'agrada

  5. nee* diu:

    mmm quina bona pinta!!! Semblen mini pastissets així farcits i ensucrats, jeje, us han quedat molt bonics!
    Què tal amb la pasta de llimona? jo sempre que les veig em venen ganes de provar però no se, em tira una mica enrera prefereixo lo natural, suc de llimona, pell rallada, etc, però amb altres ingredients no és tan fàcil i les pastes serien un bon recurs.

    Petonets!!

    M'agrada

  6. Pilar19@me.com diu:

    qué pecado de galletas, tienen que estar divinas. Estas galletas son la única forma de no comerse el lemon curd a cucharadas; con un tandem perfecto
    Besos

    M'agrada

  7. frabisa diu:

    Menuda pinta tan apetitosa, te han quedado fantásticas, quien pillara un par ahora mismo, me ha apetecido un montón hacerlas, me llevo tu receta.

    un besazo y feliz día

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Cal dir que m’encanten???
    Les vegades que he fet lemon curd m’ho menjo a cullerades de tant que m’agrada…òbviament, això fa que només n’arribi la meitat al pastís!!
    Patrocinador a la Bordeta ja!!!!
    Les fotos xulíssimes…molt rústiques!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.