Des de l’estiu que hem frenat una mica el ritme de les publicacions aquí al bloc, però en teníem una de pendent que ja no hem volgut esperar més a mostrar-vos.
La recepta d’avui està elaborada amb productes que ens van enviar des de “La Tavella”, un petit-gran projecte que produeix cistelles ecològiques de fruita i verdura a la vegada que promou la inserció sociolaboral de col·lectius amb risc d’exclusió.
Sumar horta ecològica i compromís social dóna com a resultat una empresa tant interessant com aquesta: us animem a fer una ullada a la seva web per veure com funciona el projecte.
Nosaltres us deixem amb aquests ous al plat, també ecològics (i boníssims!), amb verduretes, que necessitareu acompanyar amb un tros de pa ben gros, doncs estan ben bé per no parar de sucar!
Ingredients (2 pers.)
– 2 ous
– 1 ceba
– 1 pera
– Mitja albergínia
– 1 carbassó petit
– 1 pot de tomàquet triturat
– Unes fulles de bledes vermelles
– Pimentó de la Vera
– Una culleradeta de sucre
– Oli, sal i pebre
Preparació
Sofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó.
Quan estigui cuit hi posem un polsim de pimentó de la Vera i ho cobrim amb el tomàquet triturat. Ho coem tot a foc suau durant uns 10 minuts, ho salpebrem i hi posem una culleradeta de sucre per corregir l’acidesa. Al final de la cocció afegim les fulles de bleda tallades a tires fines.
Ho passem a un recipient apte per a forn i hi posem l’ou a sobre. Ho coem al forn, prèviament escalfat, a 200º (dalt i baix) durant uns 10 minuts, o fins que veiem que la clara està cuita.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Verduretes i ous ecològics, un bon plat. El projecte de la Tavella està molt bé i és molt lloable. Encara que aneu atrafagats us ho perdonem, amb entradas com aquesta quedem en paus.
Bona setmana,
Nani
M'agradaM'agrada
M’encanten els plats amb ou! i si a més van acompanyats de verdures encara millor!!
Està molt bé que doneu a conèixer projectes d’aquest tipus.
ptns!!
M'agradaM'agrada
Amb pera?!? Que bò!
Marta
M'agradaM'agrada
a mi també m’ha sobtat molt això que hagiu posat pera!!! no m’estranya que sigui per no parar de sucar…si són ous ecològics la diferencia és abismal!!! :)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Genial!!! M’agrada!!! Me’n pareu un plat que vinc?
Feliç semana!!!
M'agradaM'agrada
ohhh que toque le debe de dar la pera,no?…me llevo la receta,es una buenísima opción para darle a mi hijo verdura,ya con que vea el huevo se lanzará a por ella.La encuentro una receta muy acertada.
Cariños
M'agradaM'agrada
Quina preciositat d’ous!! I de la Tavella encara millor, 100% ecològics! Bons, bons, aquests ous al plat.
M'agradaM'agrada
els ous amb verdures son la meva devoció!! quina pinta aquest plat! petons
M'agradaM'agrada
que bo!!! m’encanten aquests tipus de plats amb verduretes variades i amb l’ou… ja m’imagino el rovell cru de dins i tot barrejat! boníssim!
M'agradaM'agrada
Esas verduras mezcladas con el huevo frito todo un clásico y que es imposible uno de resistirse a la tentación de comerlo acompañado de un buen trozo de pan.
M'agradaM'agrada
Ummm quin plat més bo, i acompanyat d`un bon pa un dinar de luxe.
Petons
M'agradaM'agrada
Ummm quin plat més bo, i acompanyat d`un bon pa un dinar de luxe.
Petons
M'agradaM'agrada
Un plat molt bo!!! i molt sa! per a sucar-hi pa! petons
M'agradaM'agrada
Mira,….ja ha sortit la pera!!! hahaha tinc un recull d’ous al plat i aquest el posaré al capdemunt de la llista…
Petons
M'agradaM'agrada
ohhh!!!!!Que bons!!!fa segles que no en menjo d’ous al plat!!!Per cert, estic realment trista…no m’ha tocat el sopar!!!! snnif snnif……jejejeje. besitos
M'agradaM'agrada
oooooooooooo, quins ous més xulos! i amb pera??? m’encanta la idea! crec que tenim de tot al Bolet! a veure si els fem per sopar. petonets guapos
M'agradaM'agrada
Aquest plat amb les verduretes ecològiques deu ser tota una delicia!! Petons
M'agradaM'agrada
Amb verdures ecològiques ha de quedar molt més gustós!
Un plat d’aquells que fan hivern, ideal per un sopar davant la llar de foc.
M'agradaM'agrada
la repera¡¡ estos huevos al plato con verduras
buena combinacion
M'agradaM'agrada
Que bons mare meva..si sembla quasi que siguien amb sanfaina que es el meu plat favorit…. ! jo tambè algun sopar me’ls faré ara que comença a apretar el fret amb un bon crustó de pa!
M'agradaM'agrada
Quan em posi bona de la panxa ja sé quin serà el primer plat que em faré!! mare meva, que bons!!! sempre relacionava els ous al plat amb embotit i pèsols, una combinació que no m’agradava massa… però la vostra idea m’ha encantat!
I la pera?? li hauré de donar la raó al mev avi, que se’n posa a la samfaina!
Petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Una idea molt bona, saludable i segur que per llepar-se els dits!! Perfecte per sopar avui….. ;P
M'agradaM'agrada
Quina cosa més bona! A casa toquen moltes setmanes, amb un bon pà cassolà és calr :o)
Quina pena no poder probar aquestes cistelles, però no ens poden queixar de la que ens està arribant!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Fa temps que vull fer uns ous al plat i no sé perquè no acaben d’arribar mai. Quines ganes me’n feu venir. Per cert, tenen una pinta excel·lent.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Tengo hambre a causa de esta receta….y aquí son casi las doce!
Que ricura ;)
Besos.
M'agradaM'agrada
Quina delícia amics, no ens l’esperàvem!!! Moltes gràcies i fins aviat :-)
M'agradaM'agrada
espectacular proposta.. i per acompanar-ho.. una llesca de pa de pagés i vinga sucar-hi pa….!!
M'agradaM'agrada
menuda cazuelita de verduras con huevo ecológico…….si es que cuando el producto es bueno es un lujazo! me ha gustado mucho la idea de ponerle pera!!!!! un beso
M'agradaM'agrada
Para mí sería la cena perfecta, y encima con esas verduras y huevos más aún. el toque de la pera, maestro.
Besos
M'agradaM'agrada
Unplat fantàstic- M´agradat que porti bledes…M´encanten. Potser sóc una excepció.
M'agradaM'agrada
Ostres quina pintassa que té aquest platàs!! Ara que estic a dieta…les verduretes colarien oi? jeje!!!
M'agradaM'agrada
Jo m´hi apunto amb els ulls tancats!!! oussssssssss!!!ummmm!
M'agradaM'agrada
Agrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ja se m’ha tornat a esborrar el comentari!
Us deia que m’emporto la recepta pel cap de setmana!;)
Això de posar fruita amb les verdures ho he de tastar ja.
Petons i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Quina pinta més perfecta, m’ha encantat la recepta!!
petons
M'agradaM'agrada
Sort que heu frenat el ritme…hauria tengut unes 30 receptes per llegir!! ;PPP (que ja m’agradaria, que consti!!)
Ous al plat amb verdures i pera??? Amb pera????Això ho hauré de provar ja!! Un dels meus sopars oficials és un recipient (per cert, no tan xulo com el vostre) amb un poc de pernil, formatge (Sandra, no arrufis el nas, que a mi m’agrada), un poc de sobrassada (si en tenc) o salsitxes (ara és el Xavi el que arrufa el nas) i un ou a sobre i tot al forn…és taaaaaaan bo!!
La pròxima vegada…amb pera!!!
M'agradaM'agrada