Ous al plat amb verdures

Des de l’estiu que hem frenat una mica el ritme de les publicacions aquí al bloc, però en teníem una de pendent que ja no hem volgut esperar més a mostrar-vos.

La recepta d’avui està elaborada amb productes que ens van enviar des de “La Tavella”, un petit-gran projecte que produeix cistelles ecològiques de fruita i verdura a la vegada que promou la inserció sociolaboral de col·lectius amb risc d’exclusió.

Sumar horta ecològica i compromís social dóna com a resultat una empresa tant interessant com aquesta: us animem a fer una ullada a la seva web per veure com funciona el projecte.

Nosaltres us deixem amb aquests ous al plat, també ecològics (i boníssims!), amb verduretes, que necessitareu acompanyar amb un tros de pa ben gros, doncs estan ben bé per no parar de sucar!

Ingredients (2 pers.)

– 2 ous

– 1 ceba

– 1 pera

– Mitja albergínia

– 1 carbassó petit

– 1 pot de tomàquet triturat

– Unes fulles de bledes vermelles

– Pimentó de la Vera

– Una culleradeta de sucre

– Oli, sal i pebre

Preparació

Sofregim la ceba tallada ben  petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó.

Quan estigui cuit hi posem un polsim de pimentó de la Vera i ho cobrim amb el tomàquet triturat. Ho coem tot a foc suau durant uns 10 minuts, ho salpebrem i hi posem una culleradeta de sucre per corregir l’acidesa. Al final de la cocció afegim les fulles de bleda tallades a tires fines.

Ho passem a un recipient apte per a forn i hi posem l’ou a sobre. Ho coem al forn, prèviament escalfat, a 200º (dalt i baix) durant uns 10 minuts, o fins que veiem que la clara està cuita.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Ous en “cocotte”

Remenat de tomàquet

Verdures al forn

35 pensaments sobre “Ous al plat amb verdures

  1. Eva diu:

    a mi també m’ha sobtat molt això que hagiu posat pera!!! no m’estranya que sigui per no parar de sucar…si són ous ecològics la diferencia és abismal!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  2. Silvia diu:

    ohhh que toque le debe de dar la pera,no?…me llevo la receta,es una buenísima opción para darle a mi hijo verdura,ya con que vea el huevo se lanzará a por ella.La encuentro una receta muy acertada.

    Cariños

    M'agrada

  3. Lídia diu:

    que bo!!! m’encanten aquests tipus de plats amb verduretes variades i amb l’ou… ja m’imagino el rovell cru de dins i tot barrejat! boníssim!

    M'agrada

  4. elmondejuju diu:

    oooooooooooo, quins ous més xulos! i amb pera??? m’encanta la idea! crec que tenim de tot al Bolet! a veure si els fem per sopar. petonets guapos

    M'agrada

  5. abril diu:

    Que bons mare meva..si sembla quasi que siguien amb sanfaina que es el meu plat favorit…. ! jo tambè algun sopar me’ls faré ara que comença a apretar el fret amb un bon crustó de pa!

    M'agrada

  6. Bet diu:

    Quan em posi bona de la panxa ja sé quin serà el primer plat que em faré!! mare meva, que bons!!! sempre relacionava els ous al plat amb embotit i pèsols, una combinació que no m’agradava massa… però la vostra idea m’ha encantat!
    I la pera?? li hauré de donar la raó al mev avi, que se’n posa a la samfaina!
    Petonets guapos!

    M'agrada

  7. Palmira diu:

    Quina cosa més bona! A casa toquen moltes setmanes, amb un bon pà cassolà és calr :o)
    Quina pena no poder probar aquestes cistelles, però no ens poden queixar de la que ens està arribant!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Sort que heu frenat el ritme…hauria tengut unes 30 receptes per llegir!! ;PPP (que ja m’agradaria, que consti!!)
    Ous al plat amb verdures i pera??? Amb pera????Això ho hauré de provar ja!! Un dels meus sopars oficials és un recipient (per cert, no tan xulo com el vostre) amb un poc de pernil, formatge (Sandra, no arrufis el nas, que a mi m’agrada), un poc de sobrassada (si en tenc) o salsitxes (ara és el Xavi el que arrufa el nas) i un ou a sobre i tot al forn…és taaaaaaan bo!!
    La pròxima vegada…amb pera!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.