Comencem aquesta setmana de “la Recepta del 15” portant-vos la proposta que ens ha fet la mare de la Sandra, que com sempre participa des del seu racó d'”Els fogons de la Isabel”!
Sóc unes coques de bolets fetes amb pasta de full, molt fàcil de preparar i que us permeten combinar els bolets que més us agradin.
Ella ens en va proposar dues de diferents: una de ceps amb camagrocs, i l’altra de trompetes de la mort amb botifarra negra.
Per cert, volem aprofitar per mostrar-vos un receptari molt especial que ens va mostrar a través de Facebook en Jordi de “Tot és bo el que l’olla cou“.
L’han preparat des de Plataforma per la llengua sota el nom d’“El català als fogons”, i és un recull de receptes elaborades per entitats catalanes de persones immigrades: aquí us el podeu descarregar, i també fent clic a la imatge d’aquí al costat!
Ingredients
– 1 làmina de pasta de full
– 1 ceba
– Botifarra negra
– Trompetes de la mort
– Ceps
– Camagrocs
– Oli i sal
Preparació
Sofregim la ceba en una paella fins que estigui transparent, i després fem el mateix amb els bolets, per separat cadascun, tots ells tallats a trossos no gaire petits, i sense acabar-los de coure. Corregim de sal i reservem.
Preescalfaem el forn a 190ºC i hi posem les dues peces de pasta de full ben punxades amb una forquilla i ja tallades a la mida de les coques, durant 5 minuts.
Les traiem i hi posem en una la ceba i els ceps i els camagrocs a sobre, amb un raig d’oli; a l’altra la ceba, les trompetes i la botifarra, també amb una mica d’oli per sobre, i enfornem de nou fins que quedin daurades.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Amb lo que ens encanten els bolets! Aquest coques ens encantarien!
Ja tinc ganes de veure el recull de receptes d’aquest mes!!
ptns!!
M'agradaM'agrada
Que ganas me han entrado de probarlas!!
Besos.
M'agradaM'agrada
mmm… dues coques boníssimes, no sabria pas quina triar!
Ara em miro el link que comenteu ;)
M'agradaM'agrada
quines coques!! catalanes al 100%, que bones! el llibre me’l descarrego ara mateix!petns
M'agradaM'agrada
oh, quina delícia de coques. Felicitats a la Isabel! I gràcies per informar-nos del català als fogons, que trobo que és una iniciativa molt guapa. Ara hi faré la xafardera una estoneta… petons i coques!!!
M'agradaM'agrada
Quina idea tan espectacular!!!! M’encanta peruqe a mès es supersencilla!
M'agradaM'agrada
Una idea genial per a gaudir aquesta temporada amb qualsevol varietat de bolet!!! excelent! petons
M'agradaM'agrada
Dobles gràcies guapa!!! per les meravelloses coques i per la difu del llibre…Que ningú se’l perdi!!!
Petonarros
M'agradaM'agrada
Ja sabeu com m’agraden les coques amb pasta de full, fàcils, ràpides i boníssimes!
Petonets.
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta coc de bolets posant-li botifarra. I gràcies per el enllaç del receptari al Jordi i a vosaltres!!
M'agradaM'agrada
Quins colors tan bonics de tardor.. aquesta proposta s’assembla una mica a la meva, jejje
Fins dijous guapos!
M'agradaM'agrada
Jo aquestes coques tambe les faig i surten bonissimes!!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Estas cocas tan otoñales no pueden ser más ricas, con setas y butifarra,……base hojaldrada…yo quiero!!!! un besito
M'agradaM'agrada
Ostres!!!! Aquest mes tornar a volia participar a la recepta del 15 i també havia pensat en unes coques de pasta de full!! Quina casualitat! Sort que al final vaig canviar d’opinió! El 15 ho publicaré ;)
M'agradaM'agrada
Doncs la meva proposta s’assembla moltíssim a aquesta!!!! així que puc dir que aquestes coques són boníssimes!!!! ;)
Petons!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats per la proposta!!! Com sempre trobarem moltes receptes interessants en la recepta de l15, i més quan els bolets són un bé tant preuat!!!
Aquí ja heu penjat la primera…una bona coca!!!!
Ptnts
M'agradaM'agrada
Com és llueix la mare de la Sandra…No sabria quina triar. Potser les dues, no?
M'agradaM'agrada
Quines coques més bones ens porta aquest mes, molt originals i molt tradicionals, m’encanten :o)
Petonets,.
Palmira
M'agradaM'agrada
Quina bona idea les trompetes amb la botifarra negra. Aquest any encara no hem trobat trompetes, a veure si hi ha sort i en trobem i podem provar aquesta delicia. Felicitats!!
M'agradaM'agrada
qué cocas tan ricas, con esos ingredientes no puede fallar. Enhorabuena a la cocinera
Besos
M'agradaM'agrada
Com no se m’havia passat mai pel cap fer unes coques de fulls amb bolets???????????????????
Amb el que m’agraden els bolets i les “coses” amb pasta de fulls.
Idea apuntadíssima per fer-me un autohomenatge un dia d’aquests.
Una proposta fàcil i boníssima.
En dues paraules: olé la Isabel!!!!!!!!!!!!!!!!
M'agradaM'agrada