Coques de full amb bolets

Comencem aquesta setmana de “la Recepta del 15” portant-vos la proposta que ens ha fet la mare de la Sandra, que com sempre participa des del seu racó d'”Els fogons de la Isabel”!

Sóc unes coques de bolets fetes amb pasta de full, molt fàcil de preparar i que us permeten combinar els bolets que més us agradin.

Ella ens en va proposar dues de diferents: una de ceps amb camagrocs, i l’altra de trompetes de la mort amb botifarra negra.

Per cert, volem aprofitar per mostrar-vos un receptari molt especial que ens va mostrar a través de Facebook en Jordi de “Tot és bo el que l’olla cou“.

L’han preparat des de Plataforma per la llengua sota el nom d’“El català als fogons”, i és un recull de receptes elaborades per entitats catalanes de persones immigrades: aquí us el podeu descarregar, i també fent clic a la imatge d’aquí al costat!

Ingredients

– 1 làmina de pasta de full

– 1 ceba

– Botifarra negra

– Trompetes de la mort

– Ceps

– Camagrocs

– Oli i sal

Preparació

Sofregim la ceba en una paella fins que estigui transparent, i després fem el mateix amb els bolets, per separat cadascun, tots ells tallats a trossos no gaire petits, i sense acabar-los de coure. Corregim de sal i reservem.

Preescalfaem el forn a 190ºC i hi posem les dues peces de pasta de full ben punxades amb una forquilla i ja tallades a la mida de les coques, durant 5 minuts.

Les traiem i hi posem en una la ceba i els ceps i els camagrocs a sobre, amb un raig d’oli; a l’altra la ceba, les trompetes i la botifarra, també amb una mica d’oli per sobre, i enfornem de nou fins que quedin daurades.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Coques d’espinacs i brie, i de bolets i botifarra

Coca de patata, ceba i romaní

Patates amb bolets

22 pensaments sobre “Coques de full amb bolets

  1. marina diu:

    oh, quina delícia de coques. Felicitats a la Isabel! I gràcies per informar-nos del català als fogons, que trobo que és una iniciativa molt guapa. Ara hi faré la xafardera una estoneta… petons i coques!!!

    M'agrada

  2. laia diu:

    Ostres!!!! Aquest mes tornar a volia participar a la recepta del 15 i també havia pensat en unes coques de pasta de full!! Quina casualitat! Sort que al final vaig canviar d’opinió! El 15 ho publicaré ;)

    M'agrada

  3. Marta Jubert diu:

    Moltes felicitats per la proposta!!! Com sempre trobarem moltes receptes interessants en la recepta de l15, i més quan els bolets són un bé tant preuat!!!
    Aquí ja heu penjat la primera…una bona coca!!!!
    Ptnts

    M'agrada

  4. Sussi diu:

    Quina bona idea les trompetes amb la botifarra negra. Aquest any encara no hem trobat trompetes, a veure si hi ha sort i en trobem i podem provar aquesta delicia. Felicitats!!

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Com no se m’havia passat mai pel cap fer unes coques de fulls amb bolets???????????????????
    Amb el que m’agraden els bolets i les “coses” amb pasta de fulls.
    Idea apuntadíssima per fer-me un autohomenatge un dia d’aquests.
    Una proposta fàcil i boníssima.
    En dues paraules: olé la Isabel!!!!!!!!!!!!!!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s