Raviolis de ceps

A casa li estem agafant el gust a això de fer pasta, així que per aquesta Recepta del 15 havíem de provar-ho i fer pasta de bolets!

I no només amb el farcit, sinó amb la pròpia pasta, posant ceps en pols dins la massa; el resultat ha estat espectacular! Si voleu no necessiten gaire més que un raig d’oli per degustar-los, i si ho preferiu segur que una salsa suau a base de crema de llet hi quedarà genial.

Ja ens heu enviat la vostra proposta? Va, que últimament ens teniu acostumats a un ritme frenètic!

Ho vau veure que el mes passat vam recollir quasi 140 receptes de carbassa? No us ho podeu perdre, les tenim totes a l’índex de la Recepta del 15 d’aquest octubre.

I ja sabeu que si no teniu bloc però voleu participar a la Recepta del 15, podeu enviar-nos la vostra proposta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com , i us la publicarem al nostre perfil de Facebook.

Ah! Aprofitem per recordar-vos que enguany repetirem l’experiència de “Blogs contra la fam, per ajudar a donar veu al Gran Recapte d’Aliments que es realitzarà a tota Catalunya els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

Si teniu un bloc us animem a apuntar-vos-hi, i a tots en general a aportar el vostre gra de sorra al “Gran Recapte” de la Fundació Banc dels Aliments.

Ingredients

Pasta

– 200 g de farina

– 2 ous

– 2 cullerades de pols de ceps

Farcit

– Mitja ceba petita

– Un cep gros (fresc o congelat)

– Mató

– Romaní

– Sal

Preparació

Per a fer el farcit tallem la ceba ben petita i la sofregim amb un parell de cullerades d’oli fins que estigui ben cuita.

Hi afegim els ceps tallats a daus molt petits, salem i deixem coure durant uns 5 minuts a foc mig. Una vegada fred hi barregem el mató al gust i ho reservem.

Fem la massa de la pasta posant la farina en un bol i els ous lleugerament batuts al mig. Comencem remenant amb una forquilla fins que els ous s’incorporin, i ho aboquem sobre el marbre que tindrem una mica enfarinat.

Amassem bé la barreja fins que quedi una pasta homogènia, retornem al bol (sense restes de massa i enfarinat) i ho deixem reposar 1 hora tapada amb un drap humit per evitar que es faci una crosta.

Tallem la massa en porcions petites i les anem passant per la màquina de pasta, un parell de vegades per cada posició, de més gruixuda a més prima. Nosaltres ho vam passar fins a la penúltima posició, per evitar que es trenqués la làmina. Sempre haurem de tenir la pasta i la màquina ben enfarinada perquè no se’ns enganxi.

Repartim el farcit amb una cullereta sobre la meitat de la làmina de pasta, fent diversos munts, dobleguem l’altra meitat a sobre, pressionem lleument amb els dits al voltant dels munts de farcit, i donem forma als raviolis amb un tallador o un got.

Enfarinem una mica cadascun dels raviolis per evitar que s’enganxin els uns amb els altres. Si no ens els mengem en aquell moment els deixem sobre una reixa una bona estona perquè s’assequin una mica, i així ens aguantaran sense problemes uns quants dies a la nevera.

Els bullim en abundant aigua salada durant 5 minuts i escorrem.

Ho servim amb un raig d’oli verge extra i acompanyant d’unes làmines de cep, que haurem cuit en una paella roent amb una mica d’oli i sal.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Coques de full amb bolets

Paté de bolets

Patates amb bolets

47 pensaments sobre “Raviolis de ceps

  1. Virginia diu:

    No la voy a presentar a la receta del 15, porque preparé otra especifica con boletus para esta propuesta, pero este fin de semana yo tambien preparé pasta con setas en la masa y está como tu dices deliciosa. Probaré tu receta tambien.

    Bss

    Virginia “sweet and sour”

    M'agrada

  2. joaquina diu:

    Hola guapos, m´he d´animar a fer raviolis casolans, només faig tallarins i espaguettis a la màquina i ja comença a ser hora de fer alguna delicia com aquesta!!!! quin gust mes bo han de tenir. Crec que sé on trovar la pols de ceps…. petons,

    M'agrada

  3. FRANCESC diu:

    Quin plat més saborós!!! Els ceps són uns dels meus bolets preferits. A més, fa temps que em vaig “autoregalar” uns tallants per a fer raviolis però el tema de la massa se’m feia difícil. Crec que aquesta vostra és bona de fer així que m’hi arriscaré un dia d’aquests a preparar-la.
    La meua aportació a la recepta del 15 és aquesta: sépia amb rovellons

    http://alataula.blogspot.com/2012/11/sepia-amb-rovellons.html

    Però aquest més també n’he fet dues més amb aquesta mena de bolets:

    Quix de rovellons reciclats:
    http://alataula.blogspot.com/2012/11/quix-de-rovellons-reciclats.html

    Pollastre a l’all amb ceps i rovellons a l’aroma de romaní
    http://alataula.blogspot.com/2012/11/pollastre-lall-amb-ceps-i-rovellons.html

    Espere que tingueu molt d’èxit amb aquesta convocatòria

    M'agrada

  4. nee* diu:

    Ohh, la pasta de bolets és de les meves preferides, junt amb la de carbassa, però mai n’he feta… jaja no tinc màquina i sóc molt vaga, jeje, sempre la compro.
    La vostra te una pinta impressionant, segur que està boníssima, i amb una mica d’oli d’oliva i formatge rallat ha d’estar per a xupar-se’n els dits.

    Petonets!!

    M'agrada

  5. aficionatsalssenders diu:

    Exquisits! Però mai m’he atrevit a fer la pasta, també no tinc màquina de pasta i no sé si la faria servir gaire. Però el vostre plat és per llepar-se’n els dits! Segur que gaudiria d’allò més!

    Ah, per cert, ahir em vaig aventurar a fer la vostra massa de pizza, la tinc a la nevera, a veure com em surt aquesta nit.

    M'agrada

  6. Sonia diu:

    mmmm, quin delit pels sentits aquests raviolis. Fa temps que no faig pasta a casa, ja sé quina recepta faré la propera vegada. Això sí a ma, que no tinc encara màquina ;-)

    M'agrada

  7. Palmira diu:

    Quins raviolis més bons! M’encanta preparar pasta farcida però encara no li he près el punt per donar forma i no tenir desbordaments!
    M’apunto l’idea del pols de ceps, ens encantarà!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  8. Bet diu:

    Cada vegada que veig que feu pasta a casa, tinc unes ganes de comprar la maquineta!!! però em faran fora si porto un trasto més… Mentrestant m’apunto a dinar a casa vostra ;) Quins raviolis més ultradeliciosos!!!!!!!!!!
    Petons

    M'agrada

  9. Paula diu:

    Voleu saber que em sembla la vostra proposta??? Espectacular!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nois, de veritat, necessitau un inversor ja, però ja!!! Aquest talent no es pot deixar perdre!! ;PP
    Us deixo l’enllaç amb la meva proposta http://www.bontiberi.com/2012/11/pappardelle-amb-salsa-de-bolets.html
    Ara em posaré al dia de totes les entrades que m’he perdut….imagino que ja estic a la llista “negra”. Ara hi posaré remei!!
    Petons!!

    M'agrada

  10. Eva diu:

    ostiiiiiiiiiiiii…no m’estranya que estigui espectacular!!! pasta feta a casa ja és sinònim d’èxit…i si a sobre és de ceps encar més!! Sou els meus ídols!! Volem més sorteigos per venir a sopar a la Bordeta…jijiji!!!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  11. Lídia diu:

    aquest mes, la feina m’ha impedit participar a la recepta del 15 i mira que fa un dies vaig preparar una tapeta amb ceps per llepar-se els dits i va i no faig cap foto, no hi vaig pensar :OOO!!!! aquests raviolis fan una pinta i si són de ceps i a sobre casolans, quin luxe jo en menjaria un plat encantada!

    petonets
    Bon cap de setmana

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.