la Recepta del 15 (de desembre) i última

Ja tenim aquí la proposta per al proper repte, i aquest desembre us ho hem volgut posar fàcil, amb una “Recepta del 15” d’aperitius que ofereix moltes possibilitats i a més a més resultarà molt útil per aportar idees per als menjars de Nadal.

Si no heu vist encara l’índex d’aquest novembre us recomanem fer-hi una ullada, doncs hem recollit 145 receptes de bolets! Tot un rècord de participació!!

I ara anem al que deveu estar preguntant-vos des del principi. Què vol dir que és l’última? Doncs simplement que, ara que farem 2 anys de “la Recepta del 15”, hem decidit que és un bon moment per tancar un cicle, i no deixar que el repte mori d’èxit.

Com us dèiem, aquest novembre hem tornat a batre rècords de participació, cada vegada sou més els que us animeu a cuinar pel “15”. Però acostant-nos a quasi 150 receptes, la quantitat de feina que ens suposa a l’hora d’indexar i visitar i comentar tots els participants és molt i molt gran.

Per això preferim celebrar amb molt d’orgull i alegria aquests 2 anys de “la Recepta del 15”, i no permetre que pel fet de seguir creixent no puguem continuar fent-ho com fins ara.

24 mesos, i 24 propostes, que no haurien estat possibles sense tots vosaltres, que sou els protagonistes de tot plegat; sense els vostres plats i la vostra implicació res d’això hauria estat possible.

Mil gràcies per haver rebut cada proposta com un repte personal, per haver-hi estat sempre que heu pogut, per haver-hi posat tantes ganes, per haver cuinat fins i tot coses que mai us hauríeu plantejat i que gràcies a “la Recepta del 15” us heu llençat a provar.

Moltíssimes gràcies de tot cor, a tots els que heu participat i a tots els que ens heu llegit, han estat dos anys fantàstics per nosaltres, i esperem que per vosaltres també.

Estigueu tranquils, que ens seguirem veient aquí, com sempre. I mai se sap si d’aquí un temps recuperem la idea d’una manera o altra. Un adéu sempre pot ser un fins aviat, oi?!

115 pensaments sobre “la Recepta del 15 (de desembre) i última

  1. conxita diu:

    Ja ho entenc que tot té un principi i un final, però la veritat és que estic una mica trista de que estiguem al final. Participar a la recepta del 15 ha estat divertit i enriquidor, m’ha fet aprendre moltes coses i coneixer nous blogaires. Gracies per la vostra feina i la veritat és que jo, personalment trobaré molt a faltar aquest repte de cada mes.
    I ara com feia cada més, començo a pensar en la recepta que faré.
    Petonets
    Conxita

    M'agrada

  2. Dolç i salat diu:

    Us entenc molt be! La feina ha de ser enorme, us trobarem a faltar cada 15 ja que aixo de cuina i pensar ens ha enganxat a tots! De totes maneres espero que ens continueu sorprenent com fins ara amb les vostres receptes!
    Petons i a per la ultima!!!

    M'agrada

  3. Anna i Cristina diu:

    Bufff!! ens heu deixat d pedra amb això de que sigui l’última. Nosaltres vam començar el blog amb una recepta del 15 i cada mes ens l’agafavem amb moltes ganes.
    Però x altra banda també ens imaginem el volum de feina que us suposava i entenem la vostra decisió.
    Moltes gràcies per haver-ho fet possible!!
    petunets!!

    M'agrada

  4. Roser diu:

    OOhhhh s’acaba!!!??? quina pena, però ho entenc!! 24 propostes i nosequantes receptes!!! jeje doncs aqui estarem al mes de desembre pels aperitius nadalencs! petons i moltes gràcies per la vostra paciència, ganes i organització!! sou uns crackss!

    M'agrada

  5. nee* diu:

    Ostres, vaja quina llàstima, després de dos anys fa peneta, però entenc que porta moltíssima feina. Al ser l’últim no puc faltar, jajja a veure què s’em ocudeix :P.
    Moltíssimes gràcies per haver-nos fet gaudir amb dos anys de reptes, i per haver fet possible tots aquets reculls de receptes tant variats i fantàstics que heu anat recollint mes a mes.

    Petonets!!

    M'agrada

  6. FRANCESC diu:

    Benvolguts amics, primer de res cal donar-vos les gràcies per haver mantingut aquesta proposta tan engrescadora i faenosa durant tant de temps. Entenc molt bé que això arribe a cansar atés el volum de feina que suposa. M’ha fet una mica de peneta pensar que aquesta vegada serà l’última on tindrem l’oportunitat de participar-hi. Tot i que no he participat en moltes “Receptes del 15”, he de confessar que sempre esperava el dia (hi participara o no) per fer una bona passejada pel munt de blogs que hi aportaven receptes sempre curioses. De tota manera, com encara deixeu un badall obert per on puga entrar, en un futur (que esperem siga pròxim) altres propostes, em quede una mica més tranquil.
    MOLTES GRÀCIES PER TOTA LA FEINA QUE HEU FET!!! Us seguiré visitant com sempre.
    Salutacions des del sud del País Valencià

    M'agrada

  7. Lídia diu:

    m’encanta la proposta d’aquest mes!! el que no m’agrada gens és que s’acabi la recepta del 15…. ho trobaré molt a faltar!!!! :_(

    petonets

    M'agrada

  8. Pebre i xocolata diu:

    Quina llàstima! trobaré a faltar La recepta del 15, tot i que no sempre hi he participat. Per altra banda, entenc perfectament que deu ser una feinada. Si només el fet de portar un bloc ho és!
    En tot cas, moltes felicitats per la feina feta i també per tenir el coratge de prendre aquesta decisió de deixar-ho, que no deu ser fàcil. Sou uns cracks!
    Marta

    M'agrada

  9. Rolling Fogons diu:

    Ohh us he descobert tard però m’ha agradat molt participar aquests mesos en la recepta del 15. Continuaré seguint el vostre blog i les vostres receptes! gràcies per la feina ben feta i el gran treball que heu fet… i ara… a pensar en aperitius!! :-)

    M'agrada

  10. Lourdes diu:

    Oooohhhh… quina llàstima que aixó s’acabi… tot just quan jo us he trobat… pero ja aniré mirant tots els arxius que teniu. No els esborreu, que son un tresor per a nosaltres!!!! De totes maneres aqui em tindreu per aquest repte.
    Ptns i Salut!!!
    Lourdes.

    M'agrada

  11. Laia diu:

    Ostres… Quina llàstima que això s’acabi, lamento haver-vos trobat tant tard ^^” Només he tingut l’oportunitat de participar (contant aquest desembre XD) en dues receptes del 15.
    En fi, espero que aviat trobeu algun sistema o mètode que us permeti tornar a seguir fent aquesta iniciativa que movia a tanta gent (i que ens feia molt feliços).
    Encara que ha estat per pocs temps, m’alegra molt haver pogut participar :)

    Petons ^^

    M'agrada

  12. Caterina diu:

    M’encanten els aperitius, i em sap greu que s’acabi La Recepta del 15, em sembla que és una proposta molt engrescadora cada mes!!! Encara que hi hagi hagut vegade que no he tengut temps de participar, m’agradava fer xafereig de les propostes del altres. Gràcies per haver-ho fet possible, i és ben comprensible que vos volgueu donar un respir!!! Besades!!!!

    M'agrada

  13. ana diu:

    Ayyy chicosss, qué penita, dios mio. Ya sé que últimamente no estoy muy por la labor de cocinar y os tengo un poco olvidado pero la verdad es que este reto ha ido enganchándonos mes a mes y es una pena que decidáis dejarlo. Aunque entendemos las razones por lo que lo hacéis.
    Ha sido un placer poder participar en vuestro reto.
    Espero estar en este y poder colaborar a hacer un gran cierre de reto.
    Muchísimas gracias por el trabajo tan estupendo que habéis hecho organizándonos a todos.
    Besos enormes

    M'agrada

  14. rosaleda1 diu:

    Ay que pena, pero como os entiendo.
    Personalmente no he podido participar en todos los retos, pero si que espero no perderme este por ser el último ( hasta el próximo, porque os esperamos de vuelta), pero si que comprendo todo lo que decis.

    Os podeis sentir más que orgullosas, ya que sin ningún aliente, más que el de participar en los retos que nos proponeis, durante dos años nos habeis tenido pendientes todos los 20, para saber cual era el próximo.

    Enhorabuena, por un gran trabajo, y por supuesto que esto no es un adios, sino un hasta luego.

    Mil besos.

    M'agrada

  15. Roser diu:

    Ostras quina pena! amb lo divertiti que és fer una proposta cada mes… encara que entenc que ha de ser complicat i deu portar molta feina tantes receptes cada mes. Farem l’ultima amb molt amor i entusiasme, i ens seguim veient per aquí! Petons

    M'agrada

  16. Neus diu:

    Ostres nois, amb aquesta ultima convocatoria s’ha de participar si o si. Heu fet una bona feina i ens queda una bona colla de receptes.

    Moltes gràcies per tot.

    Un petonet

    M'agrada

  17. GEMMA diu:

    Ostres, quin flash !!!! I jo dient-vos al post que no deixesiu mai de fer la Recepta del 15….jaja
    Quina llàstima, però entenc la feinada que aixó deu suposar…
    Una abraçada…

    M'agrada

  18. Gemma diu:

    Moltes gràcies a vosaltres i continuarem aquí, d’una manera o altre, amb recepta del 15 o de qualsevol dia de l’any. Moltes i moltes gràcies, sou genials!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Comencem a rumiar la proposta d’aquest mes!

    M'agrada

  19. Margarida diu:

    Ja ho crec que ha de ser una feina ben feixuga la que heu estat fent mes rere mes!!!!
    No tinc gaire temps per publicar ni entrar als blocs, però sempre mirava de no falta a la vostra proposta! I com ho trobaré a faltar!!!
    No sóc gaire d’aperitius, però aquest mes hi he de participar sí o sí, encara que només sigui per fer-me passar la pena que he sentit en saber que seria la darrera vegada!
    Petons

    M'agrada

  20. aficionatsalssenders diu:

    Em pensava que volia dir l’última de l’any!!! Jo no he participat mai a la recepta del 15, però no per això és una iniciativa aliena a mi, sóc el que vulgarment es diu una sangonera, i me n’aprofito de la iniciativa per aconsegguir un munt de receptes, aprendre a la cuina i tenir a família i amics la mar de contents! A més, el fet que es concentrin amb un ingredient va molt bé, pq a vegades tens excedents a la nevera i va bé tenir recursos per sortir de la rutina. Ja em puc ben imaginar que és una autèntica feinada, i que el dia 15 el teniu hipotecat, però fa llàstima, tot i que s’enten perfectament! Potser a partir d’ara teniu més temps per fer més recpetes. Me n’alegro moltíssim del vostre éxit! Felicitats per aquesta trajectòria dels dos anys!!!

    M'agrada

  21. joaquina diu:

    Ooooohhhh!! ha estat un plaer acompanyar-vos durant aquests quasi dos anys… trobarem molt a faltar la cita de cada dia 15 del mes.. però de veritat que us comprenc la feina ben feta demana molt temps i esforç, i vosaltres ho heu fet molt i molt bé… ens anirem seguin pel bloc…una abraçada i a fer els deures que toca preparar un aperitiu per nadal…. petons,

    M'agrada

  22. Anònim diu:

    No pot ser que a partir d’ara arribi el dia 20 o no tinguem la proposta del mes…però també entenc la feinada que això comporta. Esperarem qualsevol altre format de proposta amb il.lusió. Ens continuarem visitant, us sentim molt a prop.
    Una abraçada,
    Nani

    M'agrada

  23. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Gràcies a nosaltres????, GRÀCIES A VOSALTRES!!!!, heu tingut l’encert de fer una proposta on tots ens ho hem passat d’allò més bé, heu tingut una feinada responent a totes les propostes descomunal, hi heu posat tota la vostra dedicació per fer-nos passar a tots una bona estona cuinant i mirant les receptes dels altres…Això no té preu i també crec que és el moment de deixar-ho a l’estanteria (per si de cas…no en un calaix,oi?). Molt bona feina guapos!, un petonet!

    M'agrada

  24. sandra nagera diu:

    em fa molta molta pena dir adeu a la recepta del 15!!!! però es totalment comprensible…gràcies per aquesta iniciativa i totes aquestes receptes que hem pogut compartir i que hem aprés els uns dels altres!!! enhorabona per la feina que heu fet!!!

    De moment us deixem uns dels aperitius que vam preparar l’any passat! http://salioli.blogspot.com.es/2012/01/aperitius-mini-tartaletes-farcides.html Els xampis farcits estan mmmmmmmhhhhhhh!!!

    Un petonet!

    M'agrada

  25. Caterina diu:

    Moltes gràcies per aquests mesos que he pogut participar. Hem sembla una idea fantàstica la iniciativa que vareu tenir, per tant, està bé pendre’s un descans. Gràcies per aquest temps!

    Esper poder participar a aquesta darrera recepta del 15!

    Salutacions,
    Caterina
    somriuresicolors.blogspot.com

    M'agrada

  26. Helena / Rico sin Azúcar diu:

    Ostres, quina llàstima! la “Recepta del 15” era super inspiradora i sempre suposava un repte.. Serà difícil no pensar-hi ara cada dia 15.. ;-)
    Em sap greu perquè aquestes iniciatives són molt maques, típiques de blocs anglosaxons i única a casa nostra (que jo sàpiga)

    A estat un plaer, nens, gràcies per totes les receptes i tota la feinada!
    Molts petons

    M'agrada

  27. Carmeta diu:

    Ooooooooooh!!!!! Quina tragèdia!!!!! Però ho entenc perfectament. Aquesta iniciativa tant maca dóna moltíssima feina. I més quan teniu l’habilitat d’engrescar a tanta gent! Moltes gràcies de tot per haver-nos enriquit tant, a nivell gastronòmic i a nivell personal. A veure si algun valent amb temps s’anima a fer iniciatives semblants :) Seguiré sent seguidora fervent del vostre fantàstic bloc!!! Petonets!!!

    M'agrada

  28. Sandra diu:

    Cal dir que he disfrutat mol del vostre repte mensual! de vegades difícil tenint en compte que jo he mirat les propostes sempre del del costat dolç! pero mira, us dec haver-me atrevit per ex. a fer un pastís de llenties dolç i ben bo que estava! :-).

    Sempre ens quedarà el vostre magnífic recull de receptes! Per fer un llibre i tot :-)

    Ara pensarem en els aperitius nadalencs a veure que se m’ocurre…

    Gràcies i fins aviat! Sandra

    M'agrada

  29. carmegc diu:

    Ha estat un plaer participar sempre que he pogut a la recepta del 15 i conèixer les propostes dels participants. Sens dubte heu fet una gran feina, gràcies per la dedicació i pel treball. De ben segur que la gran acollida, reconeixement i seguiment que heu tingut us ha servit de motivació. … ei, però això no és cap adeu, tots seguirem aquí per continuar gaudint de la vostra cuina i creativitat. Sou uns cracks!!!
    Un petonàs guapos

    M'agrada

  30. Seelenschmerz diu:

    Vajaaaa, quina pena! Han estat un dos anys molt fructifers, estic encantada d’haver participat i així haver pogut conèixer tants blocs, receptes i gent tan genial! Moltes gràcies a vosaltres!! Petons!

    M'agrada

  31. Olga diu:

    Hola!!
    Abans de res, us vull donar les gràcies per haver estat uns dels grans culpables a l’hora de decidir-me a fer un blog de cuina. Sou un dels meus “exemples a seguir”. Us admiro!!!
    Us felicito per la gran feina que feu i la que heu estat fent amb la Recepta del 15. És normal que tingueu ganes de descansar, ha degut estar esgotador!!!
    Ara sí, us deixo l’enllaç a la meva aportació.
    http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2012/11/xampinyons-farcits-de-pernil.html

    Felicitats per la feina feta, per la que feu i per la continuareu fent!!!
    Petons,
    Olga

    M'agrada

  32. margalida diu:

    L’enhorabona per la tasca que heu fet aquests dos anys, com li ha passat a altre gent, jo també vaig decidir-me a fer un blog després de coneixer el vostre, i encara que no he presentat moltes receptes del 15, després d’obrir el blog el que em va fer més il·lusió va ser presentar-ne una, els préssecs, encara ho record.
    Enhorabona també per aquesta decisió tan valenta, estic totalment d’acord, i com va dir “aquell”: per haver-hi coses noves, han de sortir a fora les velles.
    Ens seguim llegint. Petonetssss!!!

    M'agrada

  33. Àngels diu:

    Vaja! Quina llàstima que s’acabi…No fa gaire que vaig engegar el meu blog i encara fa menys que us vaig conèixer, no he pogut participar gaire, però quan ho he fet, les vostres propostes han estat reptes inspiradors per mi!
    Enhorabona per la feina feta i per saber plegar abans de que el plaer es convertís en un maldecap.
    Moltes gràcies!

    M'agrada

  34. Paula diu:

    Han estat dos anys molt fructífers!! Hem cuinat amb aliments que potser no hauríem cuinat mai (els hem intentat camuflar…o no) i hem après amb els recopilatoris que heu fet.
    És veritat que la Recepta dels 15 ha estat un èxit rotund, però aquest èxit ha estat gràcies a vosaltres. Sense volsaltres dos aquesta proposta no hauria tengut tant d’èxit. Si és que sou uns cracks però estic d’acord que uns mereixeu un bon descans.Això sí, que acabi (de moment) la recepta dels 15 no vol dir que s’aturin els fogons de la Isabel, oi???? #molt fandelaIsabel ;DD
    Petons!!!

    M'agrada

  35. Cotó de sucre diu:

    Em sap molt de greu, però s’entén perfectament. Moltes felicitats per aquests dos anys que 15 a 15 hem xalat amb les vostres propostes. Quina feinada tant ben feta que heu fet!!!! Esperem poder participar en l’última perque darrerament anem una mica justes de temps, ;))
    Molts petons!

    Mercè “cotó de sucre”

    M'agrada

  36. carolina diu:

    Muchisimas gracias por todas estas propuestas mensuales que habeis sabido recoger y transmitir a todos los cocinillas que andamos poraqui… ahora que hacemos sin vosotros??? jo, que penita… Acabo de publicar un menu navideño completo, pero os dedico una de las entradas, tartaletas de gorgonzola y pera, espero que os gusten!!! un abrazo grande y
    moltes gracies per tot!!!

    Carolina
    http://www.carolinaceballo.blogspot.com.es/2012/12/menu-para-nochebuena-christmas-eve-menu.html#more

    M'agrada

  37. cullerotfestuc diu:

    ohhhhhhhhhh..acabo de veure que és l’últim repte!!! buahhhhhhhh!!! Encara que casi no hagi participat, reconec que m’encantava veure mes a mes l’ingredient escollit i sobretot el dia 15 veure que la blogosfera es feia monotemàtica amb el nou repte…donava gust passejar-se per tots els participants!!
    Enhorabona per aquests 2 anys..i per l’èxit que heu assolit!!! Però sobretot per la feinada tan ben feta que heu fet!!! Oleeeee la bordeta!!!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  38. Cósima diu:

    Sandra, tengo las fotos hechas. Me falta tener un ratito para redactarlo y publicarlo. Prometo que antes de las 12:00 pm lo tienes listo. Como siempre, llagaré de las últimas. No quiero perderme vuestro último reto. Besitos.

    M'agrada

  39. Margarida diu:

    Ja ho crec que trobarem a faltar cada mes la cita a La recepta del 15! No ho podeu repensar l’adéu?

    Per això, i malgrat que per problemes familiars no puc publicar avui cap recepta, no vull faltar a la cita. Així que us porto una recepta de l’any passat, però que a casa no faltarà el dia de Nadal:

    Pica-pica cruixent de pasta

    Una delícia! Amb aquest aperitiu tindreu l’èxit assegurat!

    M'agrada

  40. Teresa diu:

    No voldria pas no haver participat en aquesta darrera proposta! quina pena fa que s’acabi… però només puc dir-vos que gràcies! doncs d’alguna manera ens heu motivat a pensar, a investigar uns mica, a fer, cada mes una coseta! Ens deixeu un bon llegat de reculls de receptes, que entre tots hem anat fent, heu fet una molt bona feina! gràcies de nou! i arreveure!!! molts petons des de comacasa-res!!! Ah! la recepta!!
    http://comacasa-res.blogspot.com.es/2012/12/espirals-salades-de-pasta-de-full.html

    M'agrada

  41. Neus Garcia diu:

    Us felicito per la tasca realitzada fins ara, però no puc estar una micona trista perquè, ara que jo m’havia enganxat a aquesta fantàstica proposta, es tanca. Bé, que hi farem!! Moltes felicitats i gràcies per haver realitzat aquestes fantàstiques 24 propostes!

    M'agrada

  42. Anònim diu:

    Hola nois!! Tot i que amb retard, però no volia faltar a la vostra última cita. No he pogut participar a tots els 15’s que m’hauria agradat, però espero, que amb la super acollida d’aquest últim us ho repenseu i només sigui un fins després i no un adéu definitiu.

    Desitjo que us agradi la meva proposta, i només desitjar-vos molt bones festes i que el 2013 estigui ple de bons moments.

    http://elquenomataengreixa.blogspot.com.es/2012/12/crema-de-queso-aromatizada-con-salmon.html

    Molts petons des d’EQNME. MaR

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.