Impressionant el que hi ha en aquesta paella, oi? Servidor va passar pel mercat a buscar unes bones gambes i una sèpia ben maca, i com veieu, la Sandra en va fer meravelles!
Normalment a casa som més de caldosos o de risottos, però ja fa temps que la Sandra deia que volia fer un arròs sec de categoria, i us asseguro que se’n va sortir: això va quedar de matrícula d’honor!
I per maridar-ho la gent del celler Maset del Lleó ens han deixat tastar altra vegada els seus productes. Aquesta vegada ens han fet arribar un vi blanc jove, el “Donzell“.
És el primer vi de la collita d’aquest 2012, i per això és un vi afruitat molt lleuger, ideal per prendre’l molt fred acompanyant un plat com el que us hem portat.
Ingredients
– 200 g d’arròs perlat de Pals (o bomba)
– Una dotzena de gambes vermelles
– Una sèpia mitjana
– Una ceba petita
– 2 tomàquets pera
– Un all
– Una cullerada de pasta de nyores
– 5 o 6 brins de safrà
– Pimentó de la Vera
– Un raig de vi blanc
– 2 vegades i mitja el volum d’arròs d’aigua
– Oli i sal
Preparació
Pelem les gambes i les reservem. En sofregim el cap i les peles en una mica d’oli fins que comencin a enrossir, hi afegim un bon polsim de pimentó de la Vera, cobrim amb l’aigua, salem i deixem coure uns 20 minuts amb la cassola tapada. Colem el fumet i el reservem.
Sofregim en una paella la sèpia amb una mica d’oli, la retirem i la reservem.
En aquell mateix oli hi afegim la ceba ben picada i la deixem coure a foc molt lent fins que comenci a enrossir, és el moment d’afegir els tomàquets ratllats i l’all picat molt petit. Ho coem fins que el sofregit quedi amb una textura semblant a la de la melmelada, ben caramel·litzat.
Hi posem una cullerada de carn de nyora, els brins de safrà i pimentó, hi donem un parell de voltes i remullem amb el raig de vi blanc, que deixarem evaporar.
Afegim la sèpia i cobrim amb el fumet de gambes (és interessant que al preparar-lo el salem bastant, doncs l’arròs absorbeix molta sal i podria quedar soso).
Ho deixem coure tot uns 5 minuts i hi afegim l’arròs, procurant que quedi ben repartit per tota la paella. És important no remenar l’arròs durant tota la cocció, si cal s’agafa la paella per les nanses i es sacseja.
Coem a foc viu els primers 5 minuts i la resta (uns 13 minuts) a foc més baix. Tapem amb paper de diari uns 5 minuts amb el foc apagat.
Fregim les gambes en una paella roent amb oli i sal i les afegim a l’arròs a l’últim moment.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
que bo que ha de ser aquest arròs!! té socarrat?!! perquè llavors ja és la repera! jaja m’encanta un bon plat d’arròs! petons
M'agradaM'agrada
Sí nena, el socarraet és el millor del plat! jejejeje
M'agradaM'agrada
Buenísima pinta. Creo que a todos hay cosas en la cocina que se nos resisten. Algo que nunca hacemos porque lo probamos un día y fué un desastre. Eso me pasa con el arroz. Así que copiaré íntegramente tu receta y volveré a intentarlo. Tiene que estar riquísimo. Ya me lo imagino con un poco de ali oli.
M'agradaM'agrada
Ahhhh, el socarrat!!! m’encanta!! Déu n’hi do quina pintassa té aquest arròs Sandra… bé, el Xavi també va fer una part important! Una abraçada!
M'agradaM'agrada
òndia, Sí!! Quina meravella! No l’he provat mai el Maset del Lleó, segur que hi acompanya molt bé, amb aquest arròs!! Petons
M'agradaM'agrada
Jo ho diria millor, I M P R E S S I O N A N T !!!!
Una forta abraçada!!!
M'agradaM'agrada
Nens quin arròs de luxe!! És dels que més m’agraden (la sípia i les gambes vermelles m’apassionen!!!)! I el socarraet és lo millor!! Quina pintassa! Ja tinc ganes de venir a visitar-vos a Ca la Bordeta!!! :P
Molts petons guapos!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Un arròs socarrat boníssim, de festa i per llepar-se els dits.
Muacs
M'agradaM'agrada
Doncs la veritat és que amb la pinta que fa no tinc cap dubte que era un arrós de matrícula!
petonets
M'agradaM'agrada
Jo crec que sec o caldòs, cada tipus d’arròs té el seu encant, oi? I aquest em sembla deliciòs, puc sentir el seu fumet arribant fins a itàlia (on no tenen arròs bomba!).
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
un arroz asi es sensacional,irresistible¡¡
M'agradaM'agrada
Nyora!!! si en tinc de coses per aprendre de vosaltres….(suspiros)
M'agradaM'agrada
Quina passada d’arròs parella! Fa una pinta estupenda, i us ho diu una néta de valencians…!! Els bons ingredients i el carinyo en fer l’arròs són els ingredients bàsics. Vosaltres l’heu brodat! Petonets
M'agradaM'agrada
L’he de fer… no sembla pas tant difícil, oi?
M'agradaM'agrada
A mi l’arròs m’agrada de totes maneres, sec o caldós, i aquest vostre té una pinta sensacional!
M'agradaM'agrada
Ja m’agradaria arribar avui a casa i trobar-me un plat d’aquest arròs!!! quina bona pinta!!! bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
el proper cop aviseu!!!! quina gana m’ha entrat ara!!! un petonet guapos
M'agradaM'agrada
Espectacular!
Marta
M'agradaM'agrada
Amb aquest arros de Pals, ja has triunfat!!!! el vaig coneixer allí mateix a Pals, i desde llavors el faig anar…. molt gustós amb aquests dos ingredients…. petons,
M'agradaM'agrada
M’encanta. No el faig exactament com vosaltres però com es pareix!!! I que bo està!
B7sss
M'agradaM'agrada
Magnífic arròs. El proper dia vinc!
Nani
M'agradaM'agrada
Tots els ingredients casen molt bé…inclós el vi…
M'agradaM'agrada
Nyam, nyam… quina gana!!! no puc mirar plats tan deliciosos com aquest abans de dinar… m’encanta aquest arrosset.
Petons
M'agradaM'agrada
Vos ha quedat un arròs sensacional!! fins i tot sembla que puc sentir el seu aroma…deliciós. Un petonet
M'agradaM'agrada
MMmmmm….quina pinta aquest arrós mareee!!
A casa ens encanten els arrossos i tot i q som més dels caldosos, aquest crec que també ens agradaria molt!
ptns!!
M'agradaM'agrada
Os ha quedado un arroz tremendo, se me acaba de antojar ;) un beso
M'agradaM'agrada
Us ha quedat de vici! A casa els diumenges sempre dinem algún arròs sec, i aquest teu per la meua terra el nomenem arròs del senyoret (ja que no t’has d’esmbrutar els dits pelant marisc). Ara mateix tinc gana d’aquest, i amb socarraet, molt bò!
M'agradaM'agrada
Boníssim us ha quedat! Marta
M'agradaM'agrada
He pensat que aquest bloc és mereixedor del Premi Dardos.
Si el vols passar a recollir, el pots trobar a
http://somriuresicolors.blogspot.com.es/2012/12/premi-dardos.html
;)
Felicitats!!!
M'agradaM'agrada
Va, faré un sacrifici si em convideu, aquest arròs i el panetone de postres! buaaaaaaaaaaaaaaa
Petonets.
M'agradaM'agrada
També m´apunto a un plat d´arròs i si hi ha cremadet també!!! petons
M'agradaM'agrada