Gotets de vichyssoise de codony

Gotets de vichyssoise codony

Aquí la tenim, l’última recepta del 15! Però tranquils, que el bloc continuarà en marxa, i qui sap si “la Recepta del 15” serà repescada d’aquí a un temps… tot queda obert! ;)

N’hi ha bastants que ja heu anat publicant, i llegir-vos ens fa sentir estranys, sabent que això s’acaba, però necessitem un respir! Ens enteneu, oi?

Moltes gràcies per les paraules que ens heu anat dedicant durant aquest últim mes, de debò agraïm moltíssim veure que un repte com aquest ha calat tant entre els blocaires (i també els nostres lectors!).

Esperem que us agradi la nostra proposta, una vichyssoise utilitzant un ingredient com el codony per donar-li la volta. Per acompanyar, és clar: codonyat, i uns grans de magrana, que li donen el toc hivernal. Presentat així amb gotets serà un fantàstic i diferent aperitiu per aquest Nadal!

I ja sabeu que si no teniu bloc però voleu participar a la Recepta del 15, podeu enviar-nos la vostra proposta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com , i us la publicarem al nostre perfil de Facebook.

Ingredients

– 2 codonys

– 1 patata mitjana

– 3 porros

– Caldo de verdures

– Crema de llet

– Mantega

– Codonyat

– Magrana

– Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Sofregim el porro tallat a rodanxes amb una mica de mantega i oli fins que estigui ben tou. Hi afegim el codony pelat i tallat a trossos i també la patata; hi donem unes quantes voltes i ho deixem coure uns 5 minuts tot junt.

Cobrim amb el caldo de verdures i ho deixem coure durant uns 35-40, o fins que el codony estigui ben tendre.

Salpebrem i triturem fins que quedi ben fi (hi afegirem o treure’m caldo segons ho vulguem més líquid o espès).

Hi posem un bon raig de crema de llet (ho podem canviar per llet si ho volem més lleuger) i mesclem bé.

Servim en els gotets acompanyada d’uns trossets de codonyat, una mica de magrana i un rajolí d’oli d’oliva. També podem posar-hi uns trossets d’avellanes.

Bon profit, i bona cuina!

Gotets de vichyssoise codony

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema de llenties vermelles

Crema d’espàrrecs verds

43 pensaments sobre “Gotets de vichyssoise de codony

  1. anaori diu:

    Això s´ha de probar!!! quina combinació mes especial, però ja tinc el codony cuit, pot ser que ho posi al final abans de triturar:). Gràcies per aquests dos anys! Petonets i fins aviat!

    M'agrada

  2. Lena diu:

    Moltes gràcies per crear aquesta iniciativa, ha estat un plaer compartir taula amb vosaltres :))
    Descanseu i recupereu forces per tornar amb més força que mai!
    Jo aquest mes no he pogut participar però espero treure forces idees per aquests dies…
    Enhorabona i a seguir endavant!

    M'agrada

  3. Pilar diu:

    Una despedida de lujo. La haré prontito y me acordaré de vosotros, porque creo que Sandra no me va a traer un vasito para probar ;)
    Muchos besos y mil gracias por tanto trabajo

    M'agrada

  4. Seelenschmerz diu:

    mare meva quina pinta tenen aquests gotets! Han de ser boníssims amb codony! Aquest mes no he pogut participar i me sap molt de greu! però la feina no m’ha deixat temps per res…

    Una abraçada!!

    M'agrada

  5. Mayte diu:

    Una aperitivo maravilloso….como siempre llegaré tarde este mes, pero llegaré…es un mes copado de proyectos y cosas bonitas para mi..el descanso es súper merecido y su blog sigue…así que a seguir disfrutando de sus maravillas en la cocina chicos!

    Un beso para los dos pero en especial para ti Sandra, que siempre regalas ternura y buena vibra.

    M'agrada

  6. El Pa dels Ferrer diu:

    Els Ferrer volíem estar presents aquest dia. I per variar hem fet el que ens ha semblat bé. (o com diu l’Àlvar: fem el que ens surt dels —-ons)
    La proposta que ens feieu era aperitius de Nadal. Si penseu que un aperitiu va abans i el que va “abans” del Nadal es el Hallowen…..
    I hem pensat de compartir amb vosaltres el pastís d’aniversari de l’Aina i l’Alícia, ja que aquest any ha estat especial, com es per vosaltres especial aquesta “recepta del quinze”.
    Petons i abraçades.

    http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2012/12/pa-de-pessic-pastis-daniversari.html

    M'agrada

  7. Paula diu:

    I taaaaant que és una sensació estranya pensar que és la darrera proposta dels 15, però us heu guanyat un merescut descans. No importa dir que si voleu tornar, aquí serem. #fans absoluts de la bordeta
    Ja podeu enviar la Lupita amb un parell de gotets d’aquests que la mare té poc temps i menja el primer que troba. Segur que estan boníssims!!
    Us deixo l’enllaç a la meva proposta http://www.bontiberi.com/2012/12/salsitxetes-de-coctel.html
    Petons!!

    M'agrada

  8. la cocina de las casinas diu:

    Sandra y Marina, os entiendo perfectamente, pero estamos tristes, era algo (yo empecé casi desde que inicié mi blog, creo que en febrero) tan delicado, no significaba ningún estrés, sólo tenías que publicar tu receta acá , sólo porque tú lo quieres..y además recibiamos vuestros comentarios estupendos..lo dicho bss y gracias sois geniales

    M'agrada

  9. Palmira diu:

    Hem coïncidit amb els gotets, em smeblen fantàstics, fa poc vaig probar aquesta mateixa combinació (sense magrana) i ens va encantar :o)
    Ës clar que ho comprenem, però ja us estem esperant!
    Petonets i bones festes,
    Palmira

    M'agrada

  10. Jordi diu:

    Bufa!!!!! bodegó i recepta de nota….
    Si està tan bo com ben fotografiat és un aperitiu grandiós, tot i que de moment, m’haig d’acontentar només amb la foto, oi?? :_(
    Milions de gràcies per a convertir la Recepta del 15 en el que ha acabat sent!!!

    M'agrada

  11. Laia diu:

    Això ho hauré de provar! Té una pinta exquisida!! :D Espero que descanseu d’aquesta gran iniciativa que vau tenir juntament amb na Marina, us ho mereixeu ^^
    Però espero que torneu aviat… M’hauria agradat coneixer-vos abans ^^” Només he tingut un parell d’ocasions de participar…

    En fi :) Sempre recordarem aquests bons moments

    Molts petons

    M'agrada

  12. Neus diu:

    Enhorabona pel blog, per la recepta i per donar-nos l’oportunitat de participar en el vostre projecte. Trobarem a faltar els reptes de la recepta del 15 però ens seguirem per la blogosfera amb més receptes per compartir.
    Molts petons! ^-^

    M'agrada

  13. Lídia diu:

    Deliciós aquests gotets de vichyssoise, m’encanta la idea! tot i que pel viatge entre mig a NY m’ha sigut imposible participar a la última recepta del 15, us trobaré molt a faltar!!! de les teves recomenacions em vaig enamorar dels supermercats whole food market, jo en vull un aquí!!! i vam anar a fer una hamburgesa al shake shack! la veritat és que ens van faltar hores als dies!

    petonets

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.