Abans de res, molt bon any nou a tots! Ja fa uns quants dies que no actualitzàvem i encara no us havíem pogut felicitar aquest nou any 2013 que ens encanta, doncs amb un número així només pot dur-nos coses bones!
De moment ja ens ha portat un nou bloc de cuina, ja l’heu visitat? És l’emancipació de la Isabel, la mare de la Sandra, que s’ha estrenat aquest Nadal amb “Els fogons de la Isabel” ! Va, feu-hi una visita que li encantarà rebre els vostres comentaris!
Avui recuperem una recepta que restava pendent de fa més d’un mes, i que encara no havíem tingut temps de publicar. No és una recepta qualsevol, sinó que la vam fer amb els bolets collits durant el MediaTrip dels Petràs!! Segur que ja ho vau llegir per algun altre bloc en el seu dia, però avui us ho recordarem una mica…
A finals de novembre els amics de Bolets Petràs van portar a voltar per la muntanya a un petit grup de blocaires, i la Sandra va anar-hi en representació de la Bordeta. La van acompanyar la Nuni, el Jordi, la Margarida, la Marga i Òscar i la Cris.
Els de Petràs ho portaven tot tant en secret que no sabíem si potser ens durien a un Caçadors de bolets de la TV3, o en què consistiria la trobada.
Finalment va consistir en una fantàstica jornada pel Moianès, amb una classe magistral sobre com buscar bolets amb la pròpia família Petràs, esmorzar a mig matí, i per rematar el dia un espectacular dinar a càrrec del gran Xesco Bueno del restaurant Ca l’Esteve, que va sorprendre’ns amb una taula parada sota una carpa al bell mig del bosc: tot un dinar a la Toscana!!
Al respectius blocs dels companys blocaires podeu trobar cròniques detallades de la jornada, però us recomanem especialment aquest àlbum de la Nuni on hi podreu veure un bon fart de fotos per fer-vos una idea de com va anar tot plegat!
Moltes gràcies a Bolets Petràs per un dia tant genial, ja tenim ganes de repetir!! :-D
Ingredients
– 1 got de cuscús precuit
– Un bon grapat de bolets (fredolics i camagrocs)
– 2 alls
– 1 got d’aigua
– Pols de ceps (opcional)
– Ametlles i avellanes torrades
– Julivert
– Oli, sal i pebre
Preparació
Daurem els alls ben picats en una mica d’oli; hi afegim els bolets net i tallats, i els deixem fins que deixin anar tota l’aigua. Salpebrem.
Cobrim amb el got d’aigua i afegim una culleradeta de pols de ceps. Esperem fins que bulli i hi afegim el cuscús.
Apartem del foc i esperem uns 3 minuts, fins que es begui l’aigua, i el tornem a posar durant un parell de minuts més amb una culleradeta d’oli mentre l’anem separant bé amb una forquilla (cadascú que segueixi les instruccions del seu cuscús).
A l’últim moment hi afegirem una picada d’ametlles, avellanes i julivert.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Ummm. què bo, a casa ens encanta el cuscús, però mai l’hem fet amb bolets. Ens anirem a tastar-ho. Felicitats per la recepta! :)
M'agradaM'agrada
Aquest dia està clar que passarà a la història per únic, fantàstic i molt perquè #ahíempezotodo jajajajaja! Un dia que recordem tots amb molt carinyo! I és que els de Cal Petràs són uns cracks! Per cert li devem un sopar al Pere… ;).
Aquest cuscús fa venir gana! I la picada final li ha de donar un toc fantàstic! Molts petons guapures!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Vaya pinta. Tiene que estar buenísimo. Un besazo (echo de menos vuestros retos. Ya lo he dicho)
M'agradaM'agrada
Ohh!!! Quina bona pinta!! Ben retornats, amics!!! Salutacions ben afectuoses des del sud del País Valencià!!!
M'agradaM'agrada
Quin plat de bolets per començar el 2013!!! Realment el mediatrip quedarà en els anals del món blocaire.
M'agradaM'agrada
Bon any!
Quines vacances de Nadal mé llargues que heu fet, eh?
I torneu amb un guisadet molt gustós.
M'agradaM'agrada
Benvinguts de nou i molt bon any!
Amb aquesta recepta tan deliciosa, el cuscus té un aire nou!!!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Amb el que m’agrada el cuscús mai se m’hagués passat pel cap barrejar-lo amb bolets! Però si m’ho reomanes tu ho provaré segur ;)
Llàstima que no pogués anar a l’excursió organitzada de’n Petràs, mirant les fotos em feu una enveja sana…jeje
Petons! :)
M'agradaM'agrada
Quina família més blocaire! ;-)
El cus cus no l’he probat mai, però m’agrada molt la combinació bolets-ametlles, crec que fins i tot estaria molt bo amb arrós.
Petons i feliç 2013
M'agradaM'agrada
Ens encanta el cuscús i no l’hem provat mai amb bolets!! m’ho apunto!
M'agradaM'agrada
Hola guapos!! ostres que bé que us ho deurieu passar, jo els hi vaig haver de dir que no quan proposaven aquesta sortida per un divendres, i després ja no van dir res més :(
M’encanta el cuscús i fa mooolt temps que no en faig, així amb bolets encara no l’he tastat però ho provaré segur.
Molt bon any a vosaltres també!!! i fins aviaaat! petons!
M'agradaM'agrada
Ondia, quina trobada boletaire mes xula! Els Petras son uns cracks, aixi que segur que vau apendre molt. El cuscus es un dels plats favorits a casa, i amb bolets es de 10! Petonets
M'agradaM'agrada
Mira que m’he de possar en serio amb el cus-cus….es una assignatura pendent, jejeje. Boniiiissim!!!!!petonets
M'agradaM'agrada
Bon Any parella i un bon guisat¡¡
la trobada boletaria brutal¡¡
una abraçada
M'agradaM'agrada
quin plat tan original, sa i boooo!! mmmmm…… ptons
M'agradaM'agrada
M’encanta el cuscus….records
M'agradaM'agrada
Quin luxe d’excursió!!! i aquest cuscús també de luxe!! petons!
M'agradaM'agrada
M’agrada molt el cuscús provaré el teu! i Bon Any!
M'agradaM'agrada
Jo crec que no podrieu tornar de la millor manera…Deliciós couscous que em recordar les vacances al Marroc…Gràcies per fer-me-les reviure.
M'agradaM'agrada
I quina cara de boletaires que feu…!!!!
Segur que el plat estava d’alló mes bo…
Petonets.
M'agradaM'agrada
Un cus cus molt bo amb els gustet dels bolets, mmmmm
Muacs
M'agradaM'agrada
Es tindrà de provar, fa molt bona pinta
Petons
M'agradaM'agrada
Hola guapos!!! avui, si no us sap greu em quedo només amb els bolets. El cuscús i jo no som amics 8(. Molts petonets i bona setmanaaaaaaaaaaa
M'agradaM'agrada
Haurieu de veure com m’han crescut les dents de pura enveja! Jo només trobo bolets al mercat. I el cuscús a casa meva triomfa. Tenim uns amics que quan han de venir em truquen per a demanar-me’l. I ara veig que amb bolets encara els agradarà més.
Demà 15…
Nani
M'agradaM'agrada
Feliz Año. Espero que sea verdad que este año con este numero tan estupendo sea buenísimo. Al menos con recetas como esta seguro que nos ayuda a llevar genial. Me encanta el cuscus y esta receta la hago seguro.
Un beso
M'agradaM'agrada
A ver si es verdad que es bueno, porque el 13 me gusta, pero desde el día 2 se me han estropeado en casa varias cosas; a lo mejor soy gafe y no lo sabía jaja.
qué envidis de excursión, tengo el libro de setas de Petrás, es una maravilla como sabe de setas.
Bueno, y la receta es espléndida, una maravilla que tendré que hacer. Voy a visitar el blog de Isabel
Besos
M'agradaM'agrada
Doncs si…ahir va ser 15, i …faltava quelcom…. però be… aguantem la melangia amb dignitat (pel moment…no prometem rès!)
A mi m’encanta el cuscús i amb bolets trobo que .. es quelcom que els marroquíes no saben…i com ho sapiguen si posen com a boigos..jejeje
Te una pinta extraordinaria!
M'agradaM'agrada
Mira que arribo a cuina cous cous!!! i amb bolets encara no m´he estrenat!!! ja trigo!!! Muaks
M'agradaM'agrada
Molt bon any igualment! He visitat els fogons de ls Isabel. Molt xulo!
Marta
M'agradaM'agrada
apa! que original, no hi hagués pensat mai de barrejar el cuscus amb els bolets… i la picada final és també una troballa…m’ho apunto!!!
M'agradaM'agrada
Certament,…un gran dia (això ho ja ho hem dit en algun altre lloc, oi?? hehehe). Mola coure el cus cus amb la pols de cep dissolta amb aigua…Molt bona!! la pols màgica que en diem a casa!
El detall de la navalla a la foto no té pèrdua….quina classe i quin estilasso fent bodegons!!!! jo que haig de fer les fotos amb un mòbil atrutinat…es podria passar el Xavi de tant en tant per l’olla encara que sigui per a fer unes instantànies, no??? (i de mentres, nosaltres cuinem…..) ;-)
Petonarros
M'agradaM'agrada