Amanida caprese líquida

Amanida caprese líquida

Aquest Nadal hem anat atrafegats i pràcticament no hem actualitzat el bloc. Això sí, els deures els vam fer, i aquests dies anirem mostrant algunes de les coses que vam preparar.

L’amanida caprese és una combinació clàssica que mai falla (mozzarella, tomàquet, olives negres i alfàbrega). El més interessant és trobar noves maneres de jugar amb aquests quatre sabors, i per Sant Esteve la Sandra va empescar-se’n aquesta boníssima i sorprenent versió, on el tomàquet es torna aigua i la mozzarella crema.

Per molt elaborat que pugui semblar el plat, és una recepta molt fàcil de fer; us animem a tastar-la, segur que us encanta!

I pel sopar de pintxos que cada Nadal fem a casa amb els amics, va tornar a sortir, doncs va ser la idea que va presentar la Sandra al sopar-concurs.

Per no faltar al costum, a continuació us mostrem les propostes que vam tastar aquella nit:

Sopar de pintxos 2012/2013

1- Pintxo de paté d’escórpora, ou dur, pebrot escalivat i oliva

2- Barques de salmó

3- Full de patata, carbassó i salmó

4- Amanida caprese líquida

5- Crema de carbassa amb vainilla, ou de guatlla poché i germinats d’alfals

6- Minihamburgueses de tonyina

7- Croquetes de nous

8- Cassoletes de xocolata, maduixa, plàtan i nata

I aquí us deixem la recepta per a l’amanida caprese líquida:

Ingredients

– 1 mozzarella de búfala

– 4 tomàquets pera

– 2 tomàquets cirerols

– Olivada

– Alfàbrega fresca (fulles i flors)

– Flor de sal d’olives negres

– Oli i sal

Preparació

Tallem els tomàquets a trossos irregulars, i els posem en un colador de malla recoberts d’una gasa fina, sobre un bol.

Els aixafem bé, els salem, i els reservem un mínim de dues hores a la nevera perquè deixin anar tota la seva aigua.

La gràcia és que quedi transparent, així que si la veiem encara una mica vermella la podem tornar a colar passant-la per un filtre de cafè (poseu-ne dos o tres, doncs es tornaran molt fràgils i se us poden trencar).

Triturem la mozzarella amb la batedora elèctrica, posant-hi una mica del seu sèrum, fins obtenir-ne una crema molt fina.

Omplim el fons dels gotets amb la mozzarella. Ens serà molt pràctic fer servir una mànega pastissera per no embrutar els gots.

Posem un parell de rodanxes primes dels cirerols a sobre, una punta d’olivada, fulles d’alfàbrega tallada ben petita, la sal d’olives negres, i unes gotes d’oli. En el moment de servir ho cobrim amb una mica d’aigua de tomàquet i ho decorem amb una flor d’alfàbrega.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Ciabatta caprese

Torradetes caprese

34 pensaments sobre “Amanida caprese líquida

  1. Palmira diu:

    Qui va guanyar el sopar concurs??? Perqué personalment no habria pogut escullir, m’agraden totes les propostes!!!
    La vostra d’avui em sembla deliciosa i a més la presentació fantàstica.
    Petonets,
    palmira

    M'agrada

  2. Lídia diu:

    Que senzill i quin goig que fa!!!! aquest tipus de concurs de tapes ho trobo super divertit, fa dies que penso que ens hem d’animar amb la meva colla a fer-ne un!

    petonets

    M'agrada

  3. Roser diu:

    nyaaaaam!!! ja sabeu que jo soc una fanatica de la caprese, però així liquida no m’ho hauria imaginat pas mai! m’agrada molt la idea! i ha de ser bonissim! petons

    M'agrada

  4. Francesc diu:

    Caram, quines propostes més bones!!! Això de fer un concurs de “pintxos” està molt i molt bé. M’agrada aquesta proposta d’amanida caprese líquida.
    Salutacions

    M'agrada

  5. cullerotfestuc diu:

    jo em vui apuntar a aquests saraos nois!!!! M’encanta lo del sopar de tapes amb els amics…cada any us supereu tots!!! Quines propostes més sugerents totes!!!
    I la vostra versió de l’amanida xulíssima!
    Petunets,
    va.

    M'agrada

  6. abril diu:

    mmm…Sandra em sembla una forma fantàstica de variar aquesta amanida que es tan agradable, tan recurrent i tan agraïda.
    Espero el recull amb els altres “aperitius”…quines ganes de fer un sopar de cosetes…mmmm

    M'agrada

  7. albota diu:

    Quin nivell! volem q publiqueu les receptes dels altres participants!!
    Aixo de la tomata transparent estic flipant, ho provarem!
    petonicus

    M'agrada

  8. Sílvia Soto Martí diu:

    Si la caprese ja m’agradava aquesta vostra m’encantarà!!! I en gotets!! :)
    Demà m’expliques més bé això de l’aigua de tomàquet…
    Que guai que cada dia ens feu més àmplia la carta al Jordix i a mi! Jajajajaja!!! Com sempre una proposta original, estèticament preciosa i boníssima! Felicitats cracks! I com molen els vostres sopars de pintxos! Molts petons!!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

  9. macbetcris diu:

    Hola guapos!!!! Bon any!!!
    Nens… quina bona idea aquesta del sopar de nadal fet amb pintxos!!! però no qualsevol pintxos a més, segurament que vau gaudir perquè amb només llegir cada nom dels pintxos ja se’m fa la boca aigua!!! I aquesta amanida líquida queda perfecta en un entorn com aquest…
    Una abraçada

    M'agrada

  10. Anònim diu:

    lo que no se te ocurra a tí es que no es posible hacerlo. una idea rica, y sencilla, pero hay que tenerla ;)
    menuda mesa de pinchos ¡quien hubiera estado allí!
    Feliz finde, aquí lluvioso hasta aburrir

    M'agrada

  11. jordibeumala diu:

    Eis però …i la crònica del sopar??? com va acabar tot plegat? hehehe
    L’aigua de tomàquets l’afegiré a “la cuina de la sort” juntament amb les mongetes del forn…..hahahahah
    Petons guapo i guapaaaa
    Beumix

    M'agrada

Deixa una resposta a elsfogonsdelaisabel Cancel·la la resposta