Aquest mes de gener a “Memòries d’una cuinera” han proposat preparar natilles, i ja fa dies que vam estar pensant que podíem presentar-hi.
Innovar o recepta clàssica? Doncs com que jo sóc molt xocolatero, al final la Sandra va cedir a la meva demanda, i ja ho veieu, xocolata pura.
Si sou amants del cacau, us encantaran aquestes natilles! Per això van dedicades a la Laia, la meva cosina que tot just avui fa 14 anys!! Per molts anys!!
Ja sabeu que fins demà dia 28 encara els podeu enviar receptes, així que animeu-vos a participar!
Ingredients
– 500 ml de llet fresca
– 2 rovells d’ou grans
– 75 g de sucre
– 15 g de farina de blat de moro (Maizena)
– 5 g de cacau en pols
– 100 g de xocolata negra
– Una culleradeta de pasta de vainilla
Preparació
Reservem una mica de llet i escalfem la resta junt amb el sucre i la vainilla fins que bulli. Retirem del foc i ho deixem refredar una mica.
Desfem la farina i el cacau amb la resta de la llet, i ho barregem amb els rovells. Aboquem la llet escalfada sobre la barreja i ho tornem al cassó sense parar de remenar a foc molt lent. Hi anem afegint la xocolata negra tallada ben petita, i ho fem coure fins que comenci a espessir (vigilant que no arribi a bullir).
Repartim en els recipients i deixar refredar a temperatura ambient. Un cop fred ho guardem a la nevera.
Les podeu rematar amb una mica de crocant o, com nosaltres, de cruixents d’speculoos.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
A casa les fem d’una manera molt semblant i ens encanten, amb aquests cruixents d’speculoos han de de ser una meravella de textures :o)
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Doncs ja em som dos de “xocolateros” només que a mi les espècies….però faria l´esforç.
M'agradaM'agrada
Sandra, casi hemos publicado a la vez. Me parecen estupendas tus natillas. Muy parecidas (hemos cambiado el huevo por la nata). La verdad es que, ahora que veo tu crocante, me parece que también es una terminación estupenda. Me encanta coincidir en la elección de recetas contigo. Un besazo.
M'agradaM'agrada
Mira que som xocolateros a Hostafrancs…!!!
Es que son les mes bones….de xocolata!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Si, Xavi, jo com tu…amb xocolata…de fet les natilles, no son el meu fort, però així com les heu preparat estic segura que son “impresionats”… Una bona opció!!!! M’encanten!
M'agradaM'agrada
Nyam, visca la xocolata!! m’agrada que no portin massa rovells (mai no sé qué fer amb tantes clares) i les galetes esmicolades per sobre (jo hi solia posar una sencera a sobre les natilles… sóc massa llaminera ;-)
Petons i bona setmana
M'agradaM'agrada
doncs moltíssimes felicitats a la Laia!!! i a tu per haver aconseguit que la Sandra no hagi experimentat i t’hagi fet una recepta tradicional! ;). moltíssimes gràcies guapos
M'agradaM'agrada
recordeu deixar el link please!!! ;)
M'agradaM'agrada
Hay que ver lo que manda el Xavi, aunque hay que reconocer que no tiene mal gusto eligiendo natillas.
Besos
M'agradaM'agrada
Mira que no soc de natilles, jo , però amb tantes receptes que veig aquest dies hem vene ganes de fer-ne alguna ……. aquestes de xocolata han d’estar de vici.
petons
M'agradaM'agrada
WOW!!!! Ha estat llegir-ne el títol i ja m’he posat a salivar!!! Què bones!!! Sóc xocolataddicte públic i confés!!! Me l’apunte!!! La faig un dia d’aquests, segur!!! Salutacions
M'agradaM'agrada
tremenda las natillas de chocolate buena receta¡¡
bona setmana
M'agradaM'agrada
bonissimes i les fotos que heu fet xulissimes!
M'agradaLiked by 1 person
mmm què bones de xocolata! me les apunt per fer-les prest! jo m’he iniciat al món de les natilles gràcies al repte, i de moment només he fet les clàssiques.
petons!
M'agradaM'agrada
són negres negres aquestes natilles ehh!! fan una pinta llaminera….per xocoaddictes autèntics!! petons
M'agradaM'agrada
Ei!! Bones, bones! De xocolata… mmm!! Les meves preferides! Petons
M'agradaM'agrada
Ohhh tenen que ser irresistibles!!!! Quina bona presentació! petons
M'agradaM'agrada
Visca les natilles de xocolata i a sobre casolanes!! se’m fa la boca aigua….
petonets
M'agradaM'agrada
UAU!!! Quina fila!!! M’encanta la xocolata!!!! Mai he fet natilles de xocolata però em sembla que Memòries d’un cuinera ens obligarà a provar natilles de tot tipus, perquè són totes irresistibles!! Han quedat de luxe!!
M'agradaM'agrada
De xocolata??? una és meva!!!!!!!!!
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Hola guapos!!!!quines natilles més bones….de vegades les més tradicionals son les més boniiiissimes!!! Un petó
M'agradaM'agrada
mmm… per xocoaddictes de veritat!
M'agradaM'agrada
Ohhh jo ara tinc pendent fer-les de xocolata, quina bona pinta, recordo que m’agradaven molt més les de xocolata que les “normals”!
I apa que els cruixents d’speculoos hi han de quedar fantàstics. Sabeu què?? al bar del local social de rubió dónen “galetes speculoos” amb el cafè, cada vegada que hi demano un cafè penso en vosaltres ;)
Petons!!
M'agradaM'agrada
Sabeu que a mi em passa el mateix que la Bet? On vaig a prendre cafè em donen una speculoos i sempre penso amb vosaltres. Natilles de xocolata forever!
Nani
M'agradaM'agrada
Molt bona pensada fer-les de xocolata! a mi amb lo que m’arriba a agradar seria tot un perill per mi fer-les!
I aquestes són ben potents de xoco!
ptns!!
M'agradaM'agrada
Felicitats a la Laia!
Clàssiques o inventades segur que us queden boníssimes.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
M'agradaM'agrada
Ummm aquestes a casa volen segur!!! es lo que te la xocolata, almenys a nosaltres en torna boig! Petons
M'agradaM'agrada
Con estas natillas…quién se resiste a un postre tan tradicional!
Besos.
M'agradaM'agrada
Ohhh m’encanten. I a sobre porto uns dies que no deixo de prendre xocolata…. ains.
Petons
M'agradaM'agrada
Que bones! al meu germà li encantarien, me les apunto pel pròxim dinar en familia, segur que m’ho agraeix.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
les clàssiques sempre son un èxit assegurat…i si són de xoco encara més ;)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Què boneeeees! A mi m’apassionen les natilles de xocolata i provaré la vostra recepta, segur. Al final no vaig tenir temps per presentar-ne una, a veure si més endavant la penjo al meu bloc perquè la recepta és fora de sèrie!!! :)
M'agradaM'agrada
Uhmmm!!! Que bones!!! I aquest “remate” amb el cruixent d’speculoos, una delicia!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Natilles de xocolataaaa????? Ui, aquí a Mallorca no ens agrada gaire la xocolata…algú s’ho ha cregut??? Segur que són boníssimes i amb el cruixent d’speculoos…ummmmmmmmmmmmmmmm
M'agradaM'agrada