Natilles de xocolata

Natilles de xocolata

Aquest mes de gener a Memòries d’una cuinera” han proposat preparar natilles, i ja fa dies que vam estar pensant que podíem presentar-hi.

Innovar o recepta clàssica? Doncs com que jo sóc molt xocolatero, al final la Sandra va cedir a la meva demanda, i ja ho veieu, xocolata pura.

Si sou amants del cacau, us encantaran aquestes natilles! Per això van dedicades a la Laia, la meva cosina que tot just avui fa 14 anys!! Per molts anys!!

Ja sabeu que fins demà dia 28 encara els podeu enviar receptes, així que animeu-vos a participar!

Ingredients

– 500 ml de llet fresca

– 2 rovells d’ou grans

– 75 g de sucre

– 15 g de farina de blat de moro (Maizena)

– 5 g de cacau en pols

– 100 g de xocolata negra

– Una culleradeta de pasta de vainilla

Preparació

Reservem una mica de llet i escalfem la resta junt amb el sucre i la vainilla fins que bulli. Retirem del foc i ho deixem refredar una mica.

Desfem la farina i el cacau amb la resta de la llet, i ho barregem amb els rovells. Aboquem la llet escalfada sobre la barreja i ho tornem al cassó sense parar de remenar a foc molt lent. Hi anem afegint la xocolata negra tallada ben petita, i ho fem coure fins que comenci a espessir (vigilant que no arribi a bullir).

Repartim en els recipients i deixar refredar a temperatura ambient. Un cop fred ho guardem a la nevera.

Les podeu rematar amb una mica de crocant o, com nosaltres, de cruixents d’speculoos.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Escuma de crema catalana amb mini-melindros

Panna cotta de pera i vainilla

Iogurt amb mango

37 pensaments sobre “Natilles de xocolata

  1. Cósima diu:

    Sandra, casi hemos publicado a la vez. Me parecen estupendas tus natillas. Muy parecidas (hemos cambiado el huevo por la nata). La verdad es que, ahora que veo tu crocante, me parece que también es una terminación estupenda. Me encanta coincidir en la elección de recetas contigo. Un besazo.

    M'agrada

  2. abril diu:

    Si, Xavi, jo com tu…amb xocolata…de fet les natilles, no son el meu fort, però així com les heu preparat estic segura que son “impresionats”… Una bona opció!!!! M’encanten!

    M'agrada

  3. Helena / Rico sin Azúcar diu:

    Nyam, visca la xocolata!! m’agrada que no portin massa rovells (mai no sé qué fer amb tantes clares) i les galetes esmicolades per sobre (jo hi solia posar una sencera a sobre les natilles… sóc massa llaminera ;-)

    Petons i bona setmana

    M'agrada

  4. quima diu:

    Mira que no soc de natilles, jo , però amb tantes receptes que veig aquest dies hem vene ganes de fer-ne alguna ……. aquestes de xocolata han d’estar de vici.
    petons

    M'agrada

  5. FRANCESC diu:

    WOW!!!! Ha estat llegir-ne el títol i ja m’he posat a salivar!!! Què bones!!! Sóc xocolataddicte públic i confés!!! Me l’apunte!!! La faig un dia d’aquests, segur!!! Salutacions

    M'agrada

  6. Neus Garcia diu:

    UAU!!! Quina fila!!! M’encanta la xocolata!!!! Mai he fet natilles de xocolata però em sembla que Memòries d’un cuinera ens obligarà a provar natilles de tot tipus, perquè són totes irresistibles!! Han quedat de luxe!!

    M'agrada

  7. Bet diu:

    Ohhh jo ara tinc pendent fer-les de xocolata, quina bona pinta, recordo que m’agradaven molt més les de xocolata que les “normals”!
    I apa que els cruixents d’speculoos hi han de quedar fantàstics. Sabeu què?? al bar del local social de rubió dónen “galetes speculoos” amb el cafè, cada vegada que hi demano un cafè penso en vosaltres ;)
    Petons!!

    M'agrada

  8. Iris diu:

    Què boneeeees! A mi m’apassionen les natilles de xocolata i provaré la vostra recepta, segur. Al final no vaig tenir temps per presentar-ne una, a veure si més endavant la penjo al meu bloc perquè la recepta és fora de sèrie!!! :)

    M'agrada

  9. Paula diu:

    Natilles de xocolataaaa????? Ui, aquí a Mallorca no ens agrada gaire la xocolata…algú s’ho ha cregut??? Segur que són boníssimes i amb el cruixent d’speculoos…ummmmmmmmmmmmmmmm

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.