Pastís de formatge i raïm per a la Laura

Pastís de formatge raïm

Segur que ja coneixeu a la Laura del bloc “Coure Coulants, tota una experta en pastissos i un encant de persona. Ella sap que a la Bordeta som els fans number one de les seves creacions!

Doncs bé, l’entrada d’avui arriba amb una dedicatòria especial per ella, doncs és el seu aniversari: PER MOLTS ANYS MACA!! Passa un dia fantàstic i que et mimin molt, recorda que tenim un dinar o sopar (o les dues coses!) per organitzar!

Per això li hem fet un homenatge versionant un dels seus pastissos, el qual ens ha deixat sense paraules!

Vam utilitzar mascarpone a més a més de Philadelphia, vam reduir bastant la quantitat de xocolata blanca (ens vam despistar de comprar-ne!), i a més a més… no teníem moscatell a casa, així que el vam canviar per vi ranci. Tot i això el resultat va ser espectacular.

I sabeu quan ens el vam menjar? Doncs aquest passat dissabte, durant el sopar en el que vam convidar als 2 guanyadors del sorteig que vam fer per celebrar els 1000 seguidors de Facebook i us assegurem que va triomfar. Ja heu vist el menú que vam preparar?

Ah, no us perdeu les entrades que li dediquen les rul·leres, eh? Aneu al bloc de la Judith, la Moni i la Paula per veure què han fet!

Ingredients

Base:

– 250 g de galetes tipus “digestive

– 110 g de mantega a temperatura ambient

Mousse de formatge: 

– 200 g de formatge en crema (Philadelphia)

– 250 g de formatge mascarpone

– 50 g de xocolata blanca

– 250 g de llet sencera

– 1 iogurt grec

– 50 g de sucre

– 1 sobre i ½ de quallada

Cobertura:

– 100 g d’aigua

– 100 g de sucre

– 120 g de moscatell o vi ranci

– 4,5 fulls de gelatina

– Grans de raïm moscatell

Preparació

Triturem ben fines les galetes amb el robot de cuina, hi afegim la mantega a punt de pomada i tornem a triturar fins que s’integri bé formant una pasta.

Omplim la base del motlle amb la massa, prement-la perquè quedi ben unida i anivellada. Ens podem ajudar d’un got amb la base plana per fer-ho.

Reservem a la nevera.

Rentem els grans de raïm, els tallem per la meitat, els despinyolem i els reservem.

Posem un cassó al foc amb la llet, la xocolata blanca trossejada, els formatges, el iogurt i els sobres de quallada. Anem remenant sense parar per evitar que es facin grumolls, i retirem del foc quan estigui a punt de bullir.

Aboquem per sobre la base de galetes repartint-ho bé per tot el motlle, i col·loquem tot el raïm a sobre.

Deixem refredar i reservem a la nevera.

Posem a hidratar els fulls de gelatina en un bol amb aigua.

En un cassó a foc mig, posem l’aigua i el sucre fins que es mesclin bé i facin un almívar lleuger. Hi afegim el moscatell i deixem que redueixi 3 o 4 minuts.

Hi afegim les fulles de gelatina hidratades i escorregudes, remenant bé fins que s’integrin, i retirem del foc.

Deixem temperar la gelatina, i l’aboquem sobre el raïm mitjançant un cullera perquè no ens esquitxi.

Ho tindrem a la nevera un mínim de 5 hores perquè qualli bé. És preferible fer-ho d’un dia per l’altre i que estigui tota la nit.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís doble xocolata

Pastís de fruites i crema pastissera

Pastís de pera i ametlla

29 pensaments sobre “Pastís de formatge i raïm per a la Laura

  1. miquel diu:

    una pasada este pastel y lo habeis bordado tambien
    un buen homenaje que le haceis a Laura,quedara super contenta¡¡
    una abraçada

    M'agrada

  2. marina diu:

    Caram, quin regal més bonic per la Laura!! M’agrada moltíssim l’aspecte final, i pel que dieu el gust era genial!! Felicitats pels 1.000 també!! Petonets

    M'agrada

  3. roser85 diu:

    oohh quina combinació, formatge amb raïm…..m’agrada molt la idea! caram la Laura, no es queixarà, demà s’haurà de posar a dieta! jeje petons

    M'agrada

  4. Anònim diu:

    Quan el vaig veure a la Laura em vaig enamorar, però si a sobre el versiona la Bordeta ni et dic!! el tinc a pendents urgents!!! la setmana que ve al Bolet estem d’aniversari, i té molts punts fer-ne un de similar!!!! petonets guapos

    M'agrada

  5. Iris diu:

    Felicitats Laura i als cuiners també! Aquest és un dels pastissos que més m’agrada del seu bloc, i això que en té molts, et deixa amb la boca oberta tan per l’aspecte i com pel sabor. Un 10! :)

    M'agrada

  6. Raquel diu:

    Que maravilla!
    La cobertura con las uvas me ha encantado y la mezcla de chocolate con el queso tiene que estar deliciosa.
    Todo un lujo para celebrar el cumpleaños ¡Felicidades!

    Saludos,
    Raquel

    M'agrada

  7. Paula diu:

    M’encanta, m’encanta, m’encanta!! Fa uns dos anys en vaig fer un de semblant per celebrar l’aniversari del meu pare. Va ser un èxit rotund i a més la presentació és de 10. Ara he recordat que l’hauria de tornar a preparar…òbviament, el milloraré gràcies a la Bordeta. ;DDD

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.