Segur que ja coneixeu a la Laura del bloc “Coure Coulants“, tota una experta en pastissos i un encant de persona. Ella sap que a la Bordeta som els fans number one de les seves creacions!
Doncs bé, l’entrada d’avui arriba amb una dedicatòria especial per ella, doncs és el seu aniversari: PER MOLTS ANYS MACA!! Passa un dia fantàstic i que et mimin molt, recorda que tenim un dinar o sopar (o les dues coses!) per organitzar!
Per això li hem fet un homenatge versionant un dels seus pastissos, el qual ens ha deixat sense paraules!
Vam utilitzar mascarpone a més a més de Philadelphia, vam reduir bastant la quantitat de xocolata blanca (ens vam despistar de comprar-ne!), i a més a més… no teníem moscatell a casa, així que el vam canviar per vi ranci. Tot i això el resultat va ser espectacular.
I sabeu quan ens el vam menjar? Doncs aquest passat dissabte, durant el sopar en el que vam convidar als 2 guanyadors del sorteig que vam fer per celebrar els 1000 seguidors de Facebook i us assegurem que va triomfar. Ja heu vist el menú que vam preparar?
Ah, no us perdeu les entrades que li dediquen les rul·leres, eh? Aneu al bloc de la Judith, la Moni i la Paula per veure què han fet!
Ingredients
Base:
– 250 g de galetes tipus “digestive”
– 110 g de mantega a temperatura ambient
Mousse de formatge:
– 200 g de formatge en crema (Philadelphia)
– 250 g de formatge mascarpone
– 50 g de xocolata blanca
– 250 g de llet sencera
– 1 iogurt grec
– 50 g de sucre
– 1 sobre i ½ de quallada
Cobertura:
– 100 g d’aigua
– 100 g de sucre
– 120 g de moscatell o vi ranci
– 4,5 fulls de gelatina
– Grans de raïm moscatell
Preparació
Triturem ben fines les galetes amb el robot de cuina, hi afegim la mantega a punt de pomada i tornem a triturar fins que s’integri bé formant una pasta.
Omplim la base del motlle amb la massa, prement-la perquè quedi ben unida i anivellada. Ens podem ajudar d’un got amb la base plana per fer-ho.
Reservem a la nevera.
Rentem els grans de raïm, els tallem per la meitat, els despinyolem i els reservem.
Posem un cassó al foc amb la llet, la xocolata blanca trossejada, els formatges, el iogurt i els sobres de quallada. Anem remenant sense parar per evitar que es facin grumolls, i retirem del foc quan estigui a punt de bullir.
Aboquem per sobre la base de galetes repartint-ho bé per tot el motlle, i col·loquem tot el raïm a sobre.
Deixem refredar i reservem a la nevera.
Posem a hidratar els fulls de gelatina en un bol amb aigua.
En un cassó a foc mig, posem l’aigua i el sucre fins que es mesclin bé i facin un almívar lleuger. Hi afegim el moscatell i deixem que redueixi 3 o 4 minuts.
Hi afegim les fulles de gelatina hidratades i escorregudes, remenant bé fins que s’integrin, i retirem del foc.
Deixem temperar la gelatina, i l’aboquem sobre el raïm mitjançant un cullera perquè no ens esquitxi.
Ho tindrem a la nevera un mínim de 5 hores perquè qualli bé. És preferible fer-ho d’un dia per l’altre i que estigui tota la nit.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Aquest pastís és una passada! Ja quan el vaig veure al bloc de la Laura vaig al·luscinar! És una artistassa i vosaltres no us quedeu curts eh?? Us ha quedat de conya! Que bé que devien sopar els vostres convidats!!! Molts petons guapíssims!!! I per molts anys LAURA!!!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
una pasada este pastel y lo habeis bordado tambien
un buen homenaje que le haceis a Laura,quedara super contenta¡¡
una abraçada
M'agradaM'agrada
Caram, quin regal més bonic per la Laura!! M’agrada moltíssim l’aspecte final, i pel que dieu el gust era genial!! Felicitats pels 1.000 també!! Petonets
M'agradaM'agrada
Te molt bona pinta aquest pastis, vaig a coneixer-la ara mateix.
Petó
M'agradaM'agrada
oohh quina combinació, formatge amb raïm…..m’agrada molt la idea! caram la Laura, no es queixarà, demà s’haurà de posar a dieta! jeje petons
M'agradaM'agrada
Sandra, tiene una pinta buenísima, pero es que además ha quedado precioso. Tiene una presentación espectacular.
M'agradaM'agrada
Felicitats a la Laura, quin bon regalet que li dediqueu una entrada tan xul.la :)
M'agradaM'agrada
Segur q queda ben contenta la Laura!
Aquest pastís ha d’estar boníssim! algun dia ens hi animarem!
ptns!!
M'agradaM'agrada
Quina recepta més bona i qui regal més saborós!! Aquesta me l’apunte, i tant!! Salutacions
M'agradaM'agrada
Aquesta versió o la seva em semblen a més de molt bons, molt però que molt vistosos!!! Segur que estarà encantada d’aquesta idea!!!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
el pastís de la Laura ja era d’impressió i no us heu quedat enrera. Està genial!!!!! mmmm que be devien sopar els afortunats del premi!
M'agradaM'agrada
Aquest pastis m’ha fer recordar que en tinc un molt semblant per publicar…
Un bon regal per la Laura!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Quina passada de pastís!! super vistós! i bo no cal dir-ho!! segur que la Laura i tots us llepareu els dits! petons
M'agradaM'agrada
Doncs sí que es veu espectacular, igual que el menú que vau preparar… petons!
M'agradaM'agrada
Oh, quina pinta! És espectacular!
Marta
M'agradaM'agrada
Quan el vaig veure a la Laura em vaig enamorar, però si a sobre el versiona la Bordeta ni et dic!! el tinc a pendents urgents!!! la setmana que ve al Bolet estem d’aniversari, i té molts punts fer-ne un de similar!!!! petonets guapos
M'agradaM'agrada
Felicitats Laura i als cuiners també! Aquest és un dels pastissos que més m’agrada del seu bloc, i això que en té molts, et deixa amb la boca oberta tan per l’aspecte i com pel sabor. Un 10! :)
M'agradaM'agrada
Ohhhhhh, quin detall més maco que heu tingut. I a sobre versionant un dels meus pastissos. M’encanta. No em podieu haver fet més feliç avui. Un petonàs i espero que us hagi agradat el pastís.
M'agradaM'agrada
La Laura estarà encantada amb aquesta dedicatòria tan bonica :)
I aquest pastís ja fa molt temps que el tinc a la llista de pendents…
M'agradaM'agrada
La Laura es mereix un homenatge com aquest. Venint de vosaltres segur que ha quedat boníssim.
Nani
M'agradaM'agrada
Carai quin pastís més polit i bonic! Segur que ha quedat boníssim! Està fet amb amor, i això es nota! Petonets guapus!!!
M'agradaM'agrada
Quin pastís més bonic!!!
Entra pels ulls… i a més ha d’estar boníssim.
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Doncs amb la “tunejada” que li heu fet al pastis ha quedat molt be!! Petons
M'agradaM'agrada
Em semblen una passada aquests pastissos però ja sabeu que em fan una mica de por, espero superar-la…
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Us pastís deliciós amb una barreja molt bona de gustos.
Muacs
M'agradaM'agrada
Que maravilla!
La cobertura con las uvas me ha encantado y la mezcla de chocolate con el queso tiene que estar deliciosa.
Todo un lujo para celebrar el cumpleaños ¡Felicidades!
Saludos,
Raquel
M'agradaM'agrada
mmmm, quina bona pinta el pastís! la capa de raïm i gelatina em sembla meravellosa, em guard la recepta perquè ha de ser boníssima. Fins aviat!
M'agradaM'agrada
M’encanta, m’encanta, m’encanta!! Fa uns dos anys en vaig fer un de semblant per celebrar l’aniversari del meu pare. Va ser un èxit rotund i a més la presentació és de 10. Ara he recordat que l’hauria de tornar a preparar…òbviament, el milloraré gràcies a la Bordeta. ;DDD
M'agradaM'agrada