Com cada mes aquí tornem a estar preparats per portar-vos la nostra proposta per a Memòries d’una cuinera, que aquesta vegada ens convida a preparar minestra.
La Sandra l’he feta especial acompanyant-la d’una botifarra diferent, la botifarra Terregada, que ens va regalar fa poc la nostra estimada Nuni, del bloc Cuinetes.
Aquesta botifarra la preparen a Terrassa amb menuts de porc, ceba, tomàquet, all, ametlla, vi ranci, sal i pebre negre, i recorda a una recepta semblant ara desapareguda, pròpia de principis del segle XX, i preparada amb ingredients semblants.
Ingredients
– Una patata grossa
– Un carbassó
– 8 xampinyons
– 2 carxofes
– 2 pastanagues
– 2 alls
– Un tros de botifarra Terregada
– Una cullerada de farina
– Pimentó de la Vera
– Aigua de bullir les verdures
– Oli, sal i pebre
– 2 ous
Preparació
Pelem i tallem les verdures a trossos grans. Les carxofes les fem bullir en aigua i sal uns deu minuts. Les colem i reservem ben tapades.
Per altra banda coem la resta de verdures amb aigua i sal, primer la patata i pastanaga, i al cap d’uns 5 minuts hi posem el carbassó i els xampinyons. Ho deixem bullir uns 5 minuts més (o fins que la patata estigui tova) i ho escorrem, guardant una mica de l’aigua de cocció.
En una paella sofregim en una mica d’oli els alls laminats i la botifarra tallada a dauets petits, hi posem la cullerada de farina i la deixem coure un minut.
Afegim un bon polsim de pimentó de la Vera i cobrim amb l’aigua de les verdures que hem reservat. Deixem que espesseixi i hi afegim les verdures, salpebrem i coem uns minutets.
Per a fer els ous mollet, posem al foc un cassó amb aigua i quan comenci a bullir hi afegim els ous amb closca i els deixem coure 5 minuts, els retirem, els posem en aigua freda i ja els podem pelar i afegir sobre les verdures emplatades.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Muy buena pinta. Lo del huevo encima de la verdura me ha dejado “tocada”. Es genial. Un besito.
M'agradaM'agrada
Estimats meus, me n’alegro de que us hagi agradat una botifarra tant nostrada (Vaja la Sandrix que ja sé que el Xavi el tema menjar carn no li va ;) )! D’altra banda confessar-vos que mai m’han agradat les minestrones però pq les tenia enteses per una cosa molt diferent a la recepta que ens prepareu avui (vaja que me mare no em posava això a taula… xD). Aquesta minestrone vostra me la menjaria amb molt de gust!!!! Petonarros guapíssims!!! :)
M'agradaM'agrada
Una minestra contundente, completa y bien buena que se ve!!!
Un beso grandote ;)
M'agradaM'agrada
Una minestra deliciosa, segur. M’ha semblat molt curiosa la combinació d’ingredients de la botifarra Terregada. No la coneixia. Salutacions
M'agradaM'agrada
Ja el vaig veure al fesbuc. Em sembla deliciós aquest plat, l’ou hi dóna el toc de gràcia. Petons!
M'agradaM'agrada
ostres quina recepta, però, sobretot, quina botifarra! no la coneixia i ha de ser molt bona! petons
M'agradaM'agrada
un plat complet ben sabrós i bo! m’agrada amb aquest ou! petons
M'agradaM'agrada
Hola guapos!! aiaiai, aquesta minestra sí que és de categoria!!! tinc moltes ganes de tastar la botifarra terregada, trobo que ha de ser molt curiosa! Això de l’ou mollet, fa uns dies que en sento a parlar, però no l’havia escoltat mai amb aquest nom!
Petons!!! :)
M'agradaM'agrada
Ui, aquests ous cauran aviat perquè en conec un que li encantaran!!!!!
Plat únic contundent, eh!
Petonets i moltíssimes gràcies per participar.
M'agradaM'agrada
Qué original!!! Mai se m’hagués acudit fer una minestra amb aquests ingredients, això sí, és un plat únic bastant contundent d’aquells per entrar en calor els dies d’hivern jejje. La foto t’ha quedat molt xula.
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Quina versió de minestra més bona!
petonets
M'agradaM'agrada
Això si que és una menestra amb molt estil, m’agrada aquesta combinació de sabors i textures, per no parlar dels colors!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Ostres! Veient aquest plat m’ha entrat gana de cop, jo tornaria a dinar..jejeje
Aquesta botifarra ha de ser una passada, oi?
Petons guapos ;)
M'agradaM'agrada
mmm.. sensacinoal! Això és molt més que una senzilla minestra! Feta així segur que la verdura agrada a tothom, je je je… Un plat deliciós, complet i que té l’èxit assegurat.
M'agradaM'agrada
Els ous mollet i el pimenton de la Vera són un puntasso en aquesta minestra…
M'agradaM'agrada
Només de veure la foto tinc el gust de l’ou al paladar. Quina minestra més bona. Per cert, m’he comprat un estri de Lekué per a fer els ous així, encara el tinc per estrenar.
Quin fart de verdura aquest mes!
Nani
M'agradaM'agrada
és que a terrassa apart de gent mooolt maca tenim uns productes extraordinaris!!! I la Nuni és una magnífica anfitriona!!! :)
Aquesta minestra té una pinta deliciosa….i amb l’ou brutaaaal!!! Ai la Laura que en dirà de l’ou…jijji!
Petunets guapos,
Eva
M'agradaM'agrada
UNa minestra molt original . M’agradat aixó del ou .
Petons
M'agradaM'agrada
Us ha quedat genial, i jo, que la minestra el trobo un dels plats mès aburrits de la terra, li estic agafant ganes. M’encanta la proposte amb la buti i l’ou…un plat complert i bonísssim!!!!!!!
M'agradaM'agrada
De vegades també poso ou….. estic enganxada a ell..ja ja!!!! Deliciosa!!! Petons
M'agradaM'agrada
Un plat únic fantàstic! A jutjar per la foto, està boníssima aquesta menestra!
Marta
M'agradaM'agrada
No sóc massa de minestres… però tal com la presentes ha d’estar molt bona! i l’ou li ha de donar un toc boníssim!
M'agradaM'agrada
Vaya con ese huevo chorreante, da hambre solo verlo. Una menestra en mayúsculas.
Besos
M'agradaM'agrada
Quina menestra més bona ens presenteu!
Amb aquests acompanyaments les verdures si que queden ben guarnides!
ptns!
M'agradaM'agrada
cóm es posible que encara no m’hagi passat per la Bordeta? perdoneu guapos!!! quina sort amb aquesta botifarra. Xavi, tu en vas menjar?? ,P moltíssimes gràcies guapos per participar. petonets
M'agradaM'agrada
No conec aquesta botifarra i ha de ser ben bona, intentaré trobar-la, el plat m’encanta.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Tu també l’estires aquesta Terregada, eh?!?!?! hahahaha
i què bonaaaaaaa
M'agradaM'agrada