Minestra amb botifarra Terregada i ou mollet

Minestra amb botifarra

Com cada mes aquí tornem a estar preparats per portar-vos la nostra proposta per a Memòries d’una cuinera, que aquesta vegada ens convida a preparar minestra.

La Sandra l’he feta especial acompanyant-la d’una botifarra diferent, la botifarra Terregada, que  ens va regalar fa poc la nostra estimada Nuni, del bloc Cuinetes.

Aquesta botifarra la preparen a Terrassa amb menuts de porc, ceba, tomàquet, all, ametlla, vi ranci, sal i pebre negre, i recorda a una recepta semblant ara desapareguda, pròpia de principis del segle XX, i preparada amb ingredients semblants.

Ingredients

– Una patata grossa

– Un carbassó

– 8 xampinyons

– 2 carxofes

– 2 pastanagues

– 2 alls

– Un tros de botifarra Terregada

– Una cullerada de farina

– Pimentó de la Vera

– Aigua de bullir les verdures

– Oli,  sal i pebre

– 2 ous

Preparació

Pelem i tallem les verdures a trossos grans. Les carxofes les fem bullir en aigua i sal uns deu minuts. Les colem i reservem ben tapades.

Per altra banda coem la resta de verdures amb aigua i sal, primer la patata i pastanaga, i al cap d’uns 5 minuts hi posem el carbassó i els xampinyons. Ho deixem bullir uns 5 minuts més (o fins que la patata estigui tova) i ho escorrem, guardant una mica de l’aigua de cocció.

En una paella sofregim en una mica d’oli els alls laminats i la botifarra tallada a dauets petits, hi posem la cullerada de farina i la deixem coure un minut.

Afegim un bon polsim de pimentó de la Vera i cobrim amb l’aigua de les verdures que hem reservat. Deixem que espesseixi i hi afegim les verdures, salpebrem i coem uns minutets.

Per a fer els ous mollet, posem al foc un cassó amb aigua i quan comenci a bullir hi afegim els ous amb closca i els deixem coure 5 minuts, els retirem, els posem en aigua freda i ja els podem pelar i afegir sobre les verdures emplatades.

Bon profit, i bona cuina!

minestra_amb_botifarra_02min

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Verdures al forn

Escabetx de verduretes

Patata i bajoca

27 pensaments sobre “Minestra amb botifarra Terregada i ou mollet

  1. Cuinetes diu:

    Estimats meus, me n’alegro de que us hagi agradat una botifarra tant nostrada (Vaja la Sandrix que ja sé que el Xavi el tema menjar carn no li va ;) )! D’altra banda confessar-vos que mai m’han agradat les minestrones però pq les tenia enteses per una cosa molt diferent a la recepta que ens prepareu avui (vaja que me mare no em posava això a taula… xD). Aquesta minestrone vostra me la menjaria amb molt de gust!!!! Petonarros guapíssims!!! :)

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Hola guapos!! aiaiai, aquesta minestra sí que és de categoria!!! tinc moltes ganes de tastar la botifarra terregada, trobo que ha de ser molt curiosa! Això de l’ou mollet, fa uns dies que en sento a parlar, però no l’havia escoltat mai amb aquest nom!
    Petons!!! :)

    M'agrada

  3. nee* diu:

    Qué original!!! Mai se m’hagués acudit fer una minestra amb aquests ingredients, això sí, és un plat únic bastant contundent d’aquells per entrar en calor els dies d’hivern jejje. La foto t’ha quedat molt xula.

    Petonets!!

    M'agrada

  4. gemma diu:

    mmm.. sensacinoal! Això és molt més que una senzilla minestra! Feta així segur que la verdura agrada a tothom, je je je… Un plat deliciós, complet i que té l’èxit assegurat.

    M'agrada

  5. la cuina violeta diu:

    Només de veure la foto tinc el gust de l’ou al paladar. Quina minestra més bona. Per cert, m’he comprat un estri de Lekué per a fer els ous així, encara el tinc per estrenar.
    Quin fart de verdura aquest mes!
    Nani

    M'agrada

  6. Eva diu:

    és que a terrassa apart de gent mooolt maca tenim uns productes extraordinaris!!! I la Nuni és una magnífica anfitriona!!! :)
    Aquesta minestra té una pinta deliciosa….i amb l’ou brutaaaal!!! Ai la Laura que en dirà de l’ou…jijji!
    Petunets guapos,
    Eva

    M'agrada

  7. abril diu:

    Us ha quedat genial, i jo, que la minestra el trobo un dels plats mès aburrits de la terra, li estic agafant ganes. M’encanta la proposte amb la buti i l’ou…un plat complert i bonísssim!!!!!!!

    M'agrada

  8. elmondejuju diu:

    cóm es posible que encara no m’hagi passat per la Bordeta? perdoneu guapos!!! quina sort amb aquesta botifarra. Xavi, tu en vas menjar?? ,P moltíssimes gràcies guapos per participar. petonets

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.