Cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Fa molt temps (de veritat, molt temps!) que volíem preparar aquests famosos rotlles de canyella. Sempre que els vèiem en fotos ens queia la bava, però mai els havíem arribat a fer ni a tastar!

Doncs bé, resulta que la Mon d’April’s Kitch està celebrant el seu 3r aniversari del bloc, i ha convocat un concurs molt senzill on ens convida a preparar alguna recepta del seu receptari o que ens recordi a ella.

I resulta que els cinnamon rolls, originaris de Suècia i típics del nord d’Europa i d’Amèrica del Nord, els podem trobar al seu bloc, així que ens va semblar una ocasió fantàstica.

No ens podíem perdre l’aniversari del bloc de la Mon, ella que sempre té una paraula dolça per nosaltres, que té un bloc fantàstic ple de receptes boníssimes amb històries interessants darrere, i que el desembre passat ens va dedicar una entrada de llagrimeta per acomiadar “La Recepta del 15“!

Enhorabona per aquests 3 anys de bloc, i per molts més maca!!

Igràcies per haver-nos descobert una recepta boníssima i fàcil de preparar que segur que repetirem ben aviat.

Ingredients (16 u.)

– 25 g de llevat fresc

– 300 ml de llet

– 550 g de farina

– 75 g de sucre

– Un pessic de sal

– 75 g de mantega fosa (a temp. ambient)

Per al farcit:

– 50 g de mantega fosa

– Sucre blanc

– Sucre morè

– Canyella

– Gotes de xocolata (opcional)

Per a pintar:

– 1 ou

Per a la glaça:

– Sucre llustre

– Llet

Preparació

Si tenim robot amassador, ens serà molt útil per a preparar la massa. Si no, podem fer el procés manualment.

Comencem dissolent bé el llevat fresc en la llet tèbia i reservem.

Mesclem dins el bol del robot la farina amb el sucre i la sal. Hi afegim la mantega i amassem fins que s’incorpori, i llavors hi afegim la llet on hi havíem desfet el llevat.

Seguim mesclant amb el robot durant uns 2 minuts (manualment anirem fent caure la farina dels laterals del bol), fins que la massa tingui una textura que es desenganxi bé del recipient.

Passem la massa al marbre enfarinat i l’amassem una mica més amb les mans. Quan sigui ben elàstica la posem en un bol tapat amb film transparent fins que dobli el volum, aproximadament una hora (dependrà de la temperatura de l’habitació), evitant corrents d’aire.

Tornem la massa al marbre i l’estirem amb un corró formant un rectangle, aproximadament de la mida d’una safata de forn (45×35 cm).

Pintem la massa amb la mantega fosa deixant uns 2 centímetres sense pintar a un dels laterals llargs.

Preparem una mescla amb els dos sucres i la canyella, a gust de cadascú. Nosaltres vam fer sucre blanc i morè a parts iguals, i bastanta canyella. Opcionalment hi vam afegir unes quantes gotes de xocolata.

Escampem per sobre la massa allà on hem pintat amb la mantega abans. La quantitat de sucre a posar queda a gust de cadascú, però amb un gruix no gaire gran ja queda prou dolç. Pintem la vora reservada amb una mica d’aigua.

Enrotllem la massa començant pel lateral llarg sense marge, i acabant a la banda on hi hem deixat els 2 cm. Pressionem una mica perquè s’enganxi bé, i deixem la costura a la part inferior.

Amb un ganivet molt ben afilat tallem els rotlles; nosaltres en vam treure 16 peces d’entre 2 i 3 cm de gruix.

Els anem col·locant a una safata de forn amb silpad o paper de forn, deixant-los amb la màxima separació possible. Els tapem amb film transparent i deixem llevar durant una mitja hora.

Veurem que després de reposar 30 minuts han crescut una mica i ara es toquen els uns als altres. Pintem amb ou batut tots els rotllets i els posem al forn preescalfat a 250ºC, durant 8 minuts aproximadament.

Quant comencin a agafar un to daurat els treiem del forn i els deixem refredar sobre una reixeta. Vigilem que no se’ns passin de cocció perquè quedarien secs.

Desfem sucre llustre amb un petit raig de llet, i l’aclarim o espessim al gust, segons si volem la glaça més densa o més líquida. Repartim per sobre dels rotllets amb una cullera.

Bon profit, i bona cuina!

Cinnamon rolls

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Galetes de canyella

Pa suec de safrà (lussekatter)

“Speculoos” i vi especiat

30 pensaments sobre “Cinnamon rolls

  1. abril diu:

    SAndra i Xavier, primer de tot .. ara si que em fareu caure la llàgrima a mi!!!!!! Sabeu que m’ha agradat mès??? A part de les paraules….? Que heu agafat una recepta del blog!!!! fins ara, son poquetes les participacions amb recepta del blog!!!! Gràcies!!!! i a mès us han quedat de conya….es que els cinnamon son una PASADA!
    Moltes gracies….m’ha encantat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    M'agrada

  2. Eva diu:

    ohhhhhhh…jo també els tinc pendents de publicar!!! I igual que vosaltres tenia taaantes ganes de fer-los…i el resultat no em va decebre…son espectaculars!!
    Us han quedat xulíssims!!! I dsprés d’una calçotada ni te digo ;)
    Petunets,
    Eva

    M'agrada

  3. gemma diu:

    Jo també els tinc pendents de des fa mooooooooooooooooolt temps!
    Però totes les masses amb llevat em fan molt respecte.
    A vosaltres us ha quedat perfecte!

    M'agrada

  4. Neus Garcia Bueno diu:

    Us han quedat boníssims!! Jo els vaig fer una vegada i a casa van encantar!! Els vaig deixar levar durant la nit i al mati abans d’esmorzar enfornats i amb la glassa…. encara calentons estaven de vici!! Hauré de tornar a fer-los amb la vostra recepta perquè fan una fila…..

    M'agrada

  5. catieu diu:

    Mira que els tinc a pendents des fa temps i temps. Ja els hi toca ja… a veure si m’animo veient els vostres. Tenen una pinta tremenda!!!
    Petonets

    M'agrada

  6. Bet diu:

    Crec que avui tindreu l’entrada amb més comentaris dient que és una “recepta pendent” de tota la històra!! hehe
    Jo no puc dir el contrari… Tinc tantes ganes de fer-los!! però haurà de ser per mi sola, ja que a casa meva no són gaire fans de la canyella i a mi m’encanta!
    Us han quedat perfectes! petonets guapos!!

    M'agrada

  7. nee* diu:

    Ohh m’encanten!!! Em perden, els trobo tan bons i em porten records tan agradables!!! És una llástima que per aquí costi moltíssim trobar-ne a les pastisseries i encara més dels bons.
    Us han quedta genial, tenen una pinta espectacular i quines ganes de fer-ne que m’han entrat!!!

    Petonets!!!

    M'agrada

  8. jordibeumala diu:

    A part de perfecte, van quedar boníssims!!! i un cop més, instruint al personal que no tenim ni idea del nom de les coses…Aquell diumenge vam aprendre una cosa més, veus? entre les speculoos, els cinnamon rolls, l’strudel, els crumbles i les panacottes, ens heu ben cultivat guapos!!!
    hahahahahaha
    (un que cuina a rural….)

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.