El bundt cake és típic de Nord-amèrica, i deu el seu nom al motlle tradicional per a coure’l, el bundt pan. Per aquest motiu no existeix “La recepta” de bundt cake, doncs el que el defineix és la seva forma.
El que el fa característic, que és la forma, és pres d’un dolç europeu, el gugelhupf, un pastís de fruites jueu típic del sud d’Alemania, Suïssa, Àustria, l’Alsàcia i Bohèmia.
Els motlles es van fer populars a Amèrica del nord a mitjans del segle XX, quan l’empresa Nordic Ware va registrar la paraula Bundt com a marca registrada per als seus motlles.
I precisament és un d’aquests motlles el que a la Sandra li va portar la seva germana dels Estats Units.
La que avui us ensenyem és una de les versions de bundt cake que hem fet a casa, i us assegurem que queda espectacular el pastís amb la xocolata i el vi negre (no us ha de preocupar l’alcohol, s’evaporarà al forn!).
Ah, i si no teniu motlle de bundt cake podeu fer-ne servir un de plum cake o qualsevol altre per a pastissos, només cal que controleu el temps de cocció perquè canviarà, però us sortirà igual de bo!
Ingredients
– 360 g farina
– 100 g cacau en pols
– 250 ml vi negre
– 200 g de sucre
– 250 g mantega a temperatura ambient
– 4 ous
– Mig sobre de llevat químic ( 7 o 8 g)
– Un polsim de sal
Preparació
Preescalfarem el forn a 180ºC mentre preparem la massa del bundt cake.
Batem el sucre amb la mantega fins que quedi una barreja suau i esponjosa. Hi afegim els ous un a un; fins que no estigui un ou totalment integrat a la massa no hi afegim el següent.
A part, mesclem la farina amb el llevat, el cacau i la sal. Ho anem afegint a la mescla anterior tamissant-ho, i alternant amb el vi, sense parar de batre.
Untem el motlle per a bundt cake amb una mica d’oli i hi posem la barreja. Donem cops sobre el marbre amb el motlle per tal que no hi quedin bombolles i quedi ben uniforme.
Ho coem al forn sobre una reixeta durant uns 40 o 45, fins que punxant amb una broqueta aquesta surti eixuta.
Quan retireu el motlle del forn deixeu-lo reposar 10 minuts sense tocar, llavors desmotlleu-lo (hauria de lliscar sol) i deixeu que es refredi sobre una reixeta.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Tiene una pinta estupenda. Me encanta esa foto del corte.
M'agradaM'agrada
Precisament tinc un motlle bund per estrenar… No he tastat mai un partís amb vi i tinc molta curiositat pel gust que deu tenir… I quina textura que us ha quedat, oh!
Marta
M'agradaM'agrada
Quin bon tall!! ademés de molt bonic en aquest motlle. M´imagino el bon gust que deu tenir aquest cake.. petons,
M'agradaM'agrada
Nyam nyam!! m’han cantat mil meravelles d’aquest pastís de xocolata i vi negre, i encara esperava trobar una recepta, sort en tinc de vosaltres… ;) Us ha quedat super xulo! aquests motlles m’agraden molt. Petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Realment són motlles preciosos!
I la recepta amb vi negre la trobo super original!
M'agradaM'agrada
Oh, quina bona pinta! Ha de ser boníssim (i són tan macos aquests motlles…). Jo fa res vaig fer-ne un de cervesa i xoco :)
M'agradaM'agrada
Sandra tiene un aspecto estupendo y esa idea de mezclar chocolate y vino tiene que resultar en una masa totalmente especial¡¡¡. Bss
Virginia “sweet and sour”
M'agradaM'agrada
americà…he llegit la paraula americà??? jejeje Ains, si, els Bund son genials… i tan suaus i esponjosos….
Us ha quedat de lo mès “golos” a i mès de xocolata…mmmm i ideal per fer-lo si has tingut un bon sopar i ha sobrat un vinet…mmmmm
M'agradaM'agrada
Ostres no em puc imaginar el sabor!! pero ha de ser tot un descobriment! vi i xocolata……m’agrada! petons
M'agradaM'agrada
Un vici deliciós!!!
M'agradaM'agrada
M´han dit que val molt la pena fer-lo. Encara no me atrevit a posar vi a cap pa de pessic, però és que té una pinta!!!! Petons
M'agradaM'agrada
Molt ben xafat Xavi…així doncs, les fotos d’aquest post les ha fet la Sandra?? hehehehe
Carai, jo vaig fer servir el Syrah per un Estofat a la Borgonya i vosaltres per uns postres…No limits, no fear & happy cooking !!!!
M'agradaM'agrada
Ohhh quina combinació!! Te que ser boníssim! petons
M'agradaM'agrada
bonito y bueno os ha quedado
una abraçada
M'agradaM'agrada
quina pinta aquest bundt cake!! i la combinació de la xocolata amb el vi negre ha de ser ben curiosa!! us ha quedat d’allo més bé!!
M'agradaM'agrada
La combinació vi negre i xocolata sempre m’ha tirat enrrere però així en pastís em fa venir ganes de provar-ho! Té un aspecte de flonjo i gustós impressionant, m’enduc la recepta nois! Petons ; )
M'agradaM'agrada
Quin tallet!!! Si és que m’està esperant a mi. No us el mengeu, eh?? Que porta el meu nom!!! Deliciós!!1
M'agradaM'agrada
Quin color més maco amb que us ha quedat, preciós!!!! A mi és un tipus de pastís que m’encanta perquè queda molt vistós sense necessitat de cobertures ni farcits ni decoració amb crema o fondant, i admet moltíssimes combinacions d’ingredients.
La vostra versió te molt bona pinta, encara que no m’acabo d’imaginar el gust que li dóna el vi negre jejje, però segur que és molt bo!
Petonets!!!
M'agradaM'agrada
Tela amb el Bund cake! Quina pintassa! No en tenia ni idea de que el nom ve donat pel motlle! Que fort! I quina sort tenir aquesta germaneta que et porta regalets!! Xoco i vi, caram… l’haurem de tastar no? ;) Petonaaarrooooos Sandrix i Xavix!!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Caram, el vi negre li ha de donar un aroma sensacional! (i jo que només el poso a les llenties…. X-)
M'agradaM'agrada
Ho tinc que tastar, es molt aogsarat pero ha d’estar bo, ja et diré
Salut
M'agradaM'agrada
Jo no faig gaires pastissos, no es lo meu, però m’ha resultat molt curiòs llegir la recepta amb el vi. Sempre s’aprenen coses noves!!! :O
M'agradaM'agrada
uoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau! quina pintassa nois! Us ha quedat de luxe. Com us cuideu a la Bordeta. La propera vegada ens aviseu!!! petonets guapos
M'agradaM'agrada
Quin aspecte més fantàstic!!! El tall dels bundt em fascina i aquests motlles, com per somiar molt i molt!!!
Delicios,
Petonets
Palmira
M'agradaM'agrada
El tall del bundt es veu boníssim. Valdrà la pena copiar-lo.
Nano
M'agradaM'agrada
Un cake de lujo total…con ese toque que seguro resalta y afirma todos los sabores!!
Besos :D
M'agradaM'agrada
Dons el talle es espectacular!!! jo he portat un parell de motlles de NY!!
La barreja amb el vi ha de ser diví!!jejejeje…petonets
M'agradaM'agrada
El coc de vi negre és molt bo i fet amb aquest motlle guanya molt!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
mmmm què original amb vi! això m’ho apunt! petons!
M'agradaM'agrada
Ains, a veure si properament la puc fer perquè m’encanten els ingredients i tinc el motlle. Bé, a veure si cau aviat. Us ha quedat genial!!!
M'agradaM'agrada