“Bundt cake” de xocolata i vi negre

Bundt cake de xocolata i vi

El bundt cake és típic de Nord-amèrica, i deu el seu nom al motlle tradicional per a coure’l, el bundt pan. Per aquest motiu no existeix “La recepta” de bundt cake, doncs el que el defineix és la seva forma.

El que el fa característic, que és la forma, és pres d’un dolç europeu, el gugelhupf, un pastís de fruites jueu típic del sud d’Alemania, Suïssa, Àustria, l’Alsàcia i Bohèmia.

Els motlles es van fer populars a Amèrica del nord a mitjans del segle XX, quan l’empresa Nordic Ware va registrar la paraula Bundt com a marca registrada per als seus motlles.

I precisament és un d’aquests motlles el que a la Sandra li va portar la seva germana dels Estats Units.

La que avui us ensenyem és una de les versions de bundt cake que hem fet a casa, i us assegurem que queda espectacular el pastís amb la xocolata i el vi negre (no us ha de preocupar l’alcohol, s’evaporarà al forn!).

Ah, i si no teniu motlle de bundt cake podeu fer-ne servir un de plum cake o qualsevol altre per a pastissos, només cal que controleu el temps de cocció perquè canviarà, però us sortirà igual de bo!

Ingredients

– 360 g farina

– 100 g cacau en pols

– 250 ml vi negre

– 200 g de sucre

– 250 g mantega a temperatura ambient

– 4 ous

– Mig sobre de llevat químic ( 7 o 8 g)

– Un polsim de sal

Preparació

Preescalfarem el forn a 180ºC mentre preparem la massa del bundt cake.

Batem el sucre amb la mantega fins que quedi una barreja suau i esponjosa. Hi afegim els ous un a un; fins que no estigui un ou totalment integrat a la massa no hi afegim el següent.

A part, mesclem la farina amb el llevat, el cacau i la sal. Ho anem afegint a la mescla anterior tamissant-ho, i alternant amb el vi, sense parar de batre.

Untem el motlle per a bundt cake amb una mica d’oli i hi posem la barreja. Donem cops sobre el marbre amb el motlle per tal que no hi quedin bombolles i quedi ben uniforme.

Ho coem al forn sobre una reixeta durant uns 40 o 45, fins que punxant amb una broqueta aquesta surti eixuta.

Quan retireu el motlle del forn deixeu-lo reposar 10 minuts sense tocar, llavors desmotlleu-lo (hauria de lliscar sol) i deixeu que es refredi sobre una reixeta.

Bon profit, i bona cuina!

Bundt cake de xocolata i vi

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Cóc (pa de pessic, coca o bescuit)

Pastís doble xocolata

Pastís “sevillano”

30 pensaments sobre ““Bundt cake” de xocolata i vi negre

  1. Bet diu:

    Nyam nyam!! m’han cantat mil meravelles d’aquest pastís de xocolata i vi negre, i encara esperava trobar una recepta, sort en tinc de vosaltres… ;) Us ha quedat super xulo! aquests motlles m’agraden molt. Petonets guapos!

    M'agrada

  2. Virginia diu:

    Sandra tiene un aspecto estupendo y esa idea de mezclar chocolate y vino tiene que resultar en una masa totalmente especial¡¡¡. Bss

    Virginia “sweet and sour”

    M'agrada

  3. abril diu:

    americà…he llegit la paraula americà??? jejeje Ains, si, els Bund son genials… i tan suaus i esponjosos….
    Us ha quedat de lo mès “golos” a i mès de xocolata…mmmm i ideal per fer-lo si has tingut un bon sopar i ha sobrat un vinet…mmmmm

    M'agrada

  4. jordibeumala diu:

    Molt ben xafat Xavi…així doncs, les fotos d’aquest post les ha fet la Sandra?? hehehehe
    Carai, jo vaig fer servir el Syrah per un Estofat a la Borgonya i vosaltres per uns postres…No limits, no fear & happy cooking !!!!

    M'agrada

  5. Helena diu:

    La combinació vi negre i xocolata sempre m’ha tirat enrrere però així en pastís em fa venir ganes de provar-ho! Té un aspecte de flonjo i gustós impressionant, m’enduc la recepta nois! Petons ; )

    M'agrada

  6. nee* diu:

    Quin color més maco amb que us ha quedat, preciós!!!! A mi és un tipus de pastís que m’encanta perquè queda molt vistós sense necessitat de cobertures ni farcits ni decoració amb crema o fondant, i admet moltíssimes combinacions d’ingredients.
    La vostra versió te molt bona pinta, encara que no m’acabo d’imaginar el gust que li dóna el vi negre jejje, però segur que és molt bo!

    Petonets!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.