Aquest mes arribem just! Avui és l’últim dia per a participar al Memòries d’una cuinera d’aquest abril, però si us afanyeu potser encara teniu temps de participar!
Ens han proposat creps aquesta vegada, i nosaltres els hem fet, com sempre, segons una recepta que té la Sandra guardada de la seva àvia.
Els hem fet farcits de maduixes i nous pecanes, amb una salsa de mandarina que li dóna un punt deliciós. Si els prepareu, no us descuideu de la salsa, és el toc de gràcia!
Ah! Les maduixes les hem caramel·litzat amb sucre moscovat, la diferència de sabor a treballar amb sucre refinat és abismal.
Però no només és una qüestió de sabor, sinó també de nutrició: sabíeu que el sucre moscovat conserva els minerals de la canya de sucre (fosfor, calci, magnesi, potassi i ferro) i en canvi el sucre refinat acostuma a ser sacarosa pura?
Ingredients
Per a les creps
– 125 g de farina
– 2 ous petit
– 25 g de sucre
– 25 g de mantega fosa
– 250 ml de llet
Per al farcit
– 250 g de maduixes
– 3 cullerades de sucre moscovat.
– Nous pecanes
Per a la salsa de mandarina
– 100 ml d’aigua
– 100 g de sucre
– El suc de 4 mandarines
– 1 culleradeta de farina de moresc (Maizena)
– La pela d’una mandarina
Preparació
Comencem preparant les creps barrejant en un bol tots els ingredients amb la batedora elèctrica. Deixem reposar la massa a la nevera fins al moment de coure-les.
Seguidament preparem la salsa portant a ebullició en un cassó la barreja d’aigua i sucre. Llavors hi afegim el suc de mandarina on prèviament hi haurem dissolt la Maizena.
Ho deixem bullir un moment i hi posem la pela de mandarina. Retirem del foc i tapem el cassó deixant-ho infusionar uns quants minuts. Ho passem per un colador, esperem que es temperi i la refredem a la nevera.
Finalment preparem el farcit tallant les maduixes a quarts i les posem en un cassó amb el sucre moscovado. Deixem que es caramel·litzin.
En una paella antiadherent amb una mica d’oli o mantega fem les creps, ben primes, i les farcim amb les maduixes i unes nous pecanes.
Servim amb la salsa de mandarina i hi tirem una mica del caramel de les maduixes per sobre. Ho podem acompanyar amb una bola de gelat de vainilla.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quina pintassa tenen aquestes creps!!
Us han quedat amb la massa molt primeta com a mi m’agraden! i amb aquest farcit i aquesta salsa de mandarines han de ser una delícia!
ptns i bn Diumenge!!
M'agradaM'agrada
Mmm quina bona pinta! I aquesta salsa de mandarina… Espectacular!
M'agradaM'agrada
Unes creppes molt refrescants!! Petonets
M'agradaM'agrada
Llegarás la última, pero con una receta estupenda. Muy rica. Besitos.
M'agradaM'agrada
Mandarina i maduixes, em ve el gust al paladar. Que bones.
Feliç setmana,
Nani
M'agradaM'agrada
Solo voy a decir dos palabras: ¡Que vicio!
Mil besos :D
M'agradaM'agrada
uooo aquesta salseta de mandarina ha de sr tot un vici! m’agrada molt com t’hanquedat!un petonas
M'agradaM'agrada
que buena combinación con esta salsita de mandarina, totalmente rico¡¡
bona setmana
M'agradaM'agrada
Com m’agraden, amb tanta fruita!!
Marta
M'agradaM'agrada
Noia, aquestes crêpes fan venir ganes de mossegada!, quina combinació fruital més encertada!. Una mica de xocolata desfeta per sobre?… ummmm …és que avui amb la fresqueta estic obsessionada amb la xocolata calentona… Una abraçada maca!
M'agradaM'agrada
anònim?…eps!, que sóc la Mercè… catxis…
M'agradaM'agrada
però quina pinta!!!! mmm… amb maduixa i el toc de mandarina!
M'agradaM'agrada
Les nous pecanes m’encanten!
I és veritat que la salsa de mandarina fa el plat molt més bo.
Una combinació deliciosa.
M'agradaM'agrada
Boníssimas!!! petons
M'agradaM'agrada
A part d’alegrar-me la vista (i no tant l’estòmac, que ara tinc molta gana!!!) he aprés una cosa nova. Moltíssimes gràcies per participar guapos!!! Petonets
M'agradaM'agrada
Tots aquests ingredientes junts han de combinar de meravella, la maduixa amb mandarina és meravellosa i el sucre moscovado és tot un altre món, deliciosa proposta pel memòries d’aquest mes!!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
mmm qué bones, m’agrada molt aquesta combinació de gustos. I, per cert, moltes felicitats!!!
Petonets!!
M'agradaM'agrada
UUUuaaalaaaa! Quin espectacle de crep!!!!
Salut i petons,
Olga
M'agradaM'agrada
Aquesta setmana és la segona vegada que sento a parlar de les virtuts del sucre moscovado! N’hauré de comprar!!! Quines creps més bones amb aquesta salseta de mandarina i les maduixes caramelitzades!! Me les menjaria ara mateix! Petons guapíssims!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Ains… que bons!!! A de ser una combinacio ben bona i lleugera. Un peto!
M'agradaM'agrada
Nosaltres ara comprem panela i queda molt bé a les postres, queda color torrat però molt bo de gust.
Bon cap de setmana i moltíssimes gràcies per participar.
M'agradaM'agrada
Ostres!!! Com no he vist aquestes creps!!! Mira quina hora es i ara em faras aixecar a menjar quelcom perque m’has fet obrir la gana!!! Deuen estar bonissimes!!! Un petonas
M'agradaM'agrada
Buffs!!!! farcides maduixes i amb la salseta…uhmmm…irresistibles!!! Però quina cosa més bona!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Aquí també m’hi quedo una estona llaminejant!
M'agradaM'agrada
Ostres, boníssimes! n’he vist amb prèssec i albercocs, però mai amb maduixes, quin contrast tan maco de colors. La salsa de mandarina ha d’estar boníssima, tot i que jo sóc del club de la xocolata i crec que les regaria amb un bon raig ;-)
M'agradaM'agrada