Galetes de mantega de cacauet

Galetes de mantega de cacahuet

Avui us portem una fantàstica exaltació de la cuina dels Estats Units d’Amèrica: galetes de mantega de cacauet!

La recepta, com no podia ser d’altra manera, és de la Martha Stewart, i l’hem extreta del llibre “Martha’s American Food”, que li va portar a la Sandra la seva germana des de Boston aquest Nadal.

I com que quan la Sandra va anar-hi l’any passat una de les coses que va portar era la mantega de cacauet, aquesta ha estat la primera recepta del llibre que hem pogut provar.

Les mesures veureu que són a l’americana, amb cupsteaspoons. Com que es tracta de volums, i no de pesos, és molt complicat donar les quantitats en grams, però avui en dia ja molts teniu culleretes americanes o gerres amb les mesures equivalents, oi?

Ingredients (4 dotzenes)

– 2 ½ cups de farina

– 1 ½ teaspoons de bicarbonat

– ½ teaspoon de sal

– 1 cup de mantega tova

– 1 cup de sucre blanc

– 1 cup de sucre morè

– 2 ous grans

– 1 ½ cups de mantega de cacauet

Preparació

Barregem en un bol la farina, el bicarbonat i la sal.

A un altre recipient batem amb robot o barrilles elèctriques (a velocitat mitja) la mantega amb els dos sucres fins obtenir una barreja ben cremosa. Llavors hi posem els ous, continuem batent-ho, i hi afegim la mantega de cacauet.

Quan tinguem la barreja ben homogènia reduïm la velocitat de les barilles i hi afegim la mescla de farina en tres tandes. Fins que no s’hagi integrat bé la primera part de la farina no n’hi posem més.

Tapem el recipient amb film transparent i ho deixem reposar a la nevera 30 minuts.

Preescalfem el forn a 180ºC.

Preparem una safata amb paper sulfurat o un silpad, i anem posant a sobre les porcions de massa per coure les galetes. Ho mesurarem amb la cullera típica de fer boles de gelat, i deixarem entre cadascuna més o menys el mateix espai que faci la pròpia galeta.

Les aplanarem i amb una forquilla marcarem una creu tal i com podeu veure a les fotos.

Enfornem durant uns 15 minuts, fins que es daurin les galetes. Alerta, doncs potser li haurem de donar la volta a la safata perquè se’ns coguin bé totes per igual.

Les deixarem refredar 5 minuts sobre el paper de forn, i després les passarem a una reixeta fins que siguin fredes del tot.

Bon profit, i bona cuina!

Galetes de mantega de cacahuet

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Cookies

Galetes de canyella

Galetes de civada i plàtan

33 pensaments sobre “Galetes de mantega de cacauet

  1. abril diu:

    Soposo qeu esteu esperant el meu comentari??? Doncs a mi, la mantega de cacahuet…NO M’AGRADA!!! jajaja Quean veig la gent fent-se per esmortxar a mig matí un sandwitch de mantega de cacahuet i melmelada… m’entra de tot i no son coses bones…!!!!
    Però les galetes poder si que son bones…si ho dieu vosaltres us donc el benefici del dubte!!!!
    Las probaré!

    M'agrada

  2. Montse -a bell bulto- diu:

    Autèntic made in EEUU!! I efectivament, qualsevol medidor sempre porta les mides europees i americanes, així que cap problema! Aquestes galetes cauen segur… Quina bona pinta! Petonets (fa molts dies que no coincidim…).

    M'agrada

  3. Cósima diu:

    Nunca las había probado hasta que mi hija vino del colegio con una receta que les había dado la profe de inglés. Me costó encontrar la mantequilla y finalmente las hicimos. Están buenas, pero yo reconozco que no tengo esa cultura de mantequilla de cacahuetes. Un besito.

    M'agrada

  4. nee* diu:

    Quina bona pinta!!! Us han quedat genials i això que no suporto la mantega de cacahuet, però reconec que tenen un aspecte molt però que molt tentador.

    Petonets!!

    M'agrada

  5. marina diu:

    mmm! És que feu de tot, vosaltres! Fins i tot us atreviu amb galetes americanes! Oh, i que les mides siguin tipus teaspons encara les fa més temptadores… he he he. Petons!

    M'agrada

  6. Palmira diu:

    La meva mare és una gran fan de la mantega de cacahuet…així que aquestes galetes tenen un destí previst molt aviat :o)
    Gràcies per compartir la recepta !
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  7. Bet diu:

    Siii cap problema amb les mides americanes! fa un temps em vaig comprar les culleretes i les tassetes ^^
    Una vegada vam fer comprar mantega de cacauet a ma mare, tan sí com no. Total… Que després es va quedar a l’armari!
    Però pel repte de les galetes de Film&Food, me’n van enviar unes de mantega de cacauet i em van agradar! Segur que les vostres encara són millors ;)
    Petonets guapos!!

    M'agrada

  8. josep diu:

    Sandra i Xavi; El rei del rock, Elvis Presley segons expliquen les cróniques del seu temps, abans de cada actuació, tenía que menjar entrepants de mantega de cacauet i galetes -l’hi encantaven- fetes per la seva mare, per tal de que l’actuació anés bé…
    Jo els he provat i la veritat, les trobo molt enganxades de gust.
    Hi ha gustos per a tothom¡¡ :O) :O)
    Salutacions Xavi i Sandra¡¡

    M'agrada

  9. Gemma diu:

    Perquè feia tants de dies que no estrava aquí? potser entre que miro les publicacions i que vosaltres heu publicat hi ha hagut un salt i no us he vist, llavors, com que vaig tan faltada de temps, heu caigut en l’oblit. Quin greu, de veritat, però no us preocupeu que en un plis plas em poso al dia, ok?
    De moment amb aquestes galetes començo agafant gana, tenen una pinta fantàstica! Per cert, la mantega de cacauet deu ser vegetal, no? pot substituir la mantega d’origen animal? investigaré, però si en sabeu més em farieu un favor, estic buscant alguna mantega que substitueixi la mantega de llet de vaca. He provat una de soja, però porta oli de palma a més a més, i no em va fer gaire gràcia, estic en les mateixes que la mantega de vaca.
    Bé, deixant a part les meves paranoies, continuu mirant.
    Petonets!!!

    M'agrada

  10. Pili Folch diu:

    Uhhmmmm… encara em queda mig pot de mantega de cacauet que vaig comprar fa poc, ja sé com l’utilitzaré! ;-)
    Les primeres galetes que vaig fer a la meva vida van ser les vostres cookies… i des de llavors no he parat!. Gràcies per compartir les vostres receptes!!!
    Petons

    M'agrada

  11. Alfons/StHilari diu:

    lo la he tastada mai…. però la tinc injustificadament una mica de banda…
    crec que tindré que deixar-me de prejudicis i tastar aquesta popular mantega.. aquestes galetes tenen una pinta que ho mereix

    M'agrada

  12. donibanek0 diu:

    Mmm galetes de mantega de cacauet! Què riques. Encara no he provat la mantega de cacauet, i és una cosa que m’atrau moltíssim … M’apunto la teva recepta, perquè es veu deliciosa i per poc que recordi el sabor del cacauet em van a agradar moltissim
    Un petonet

    M'agrada

  13. catieu diu:

    Uhmmm!!! Quina bona pinta!!! Llàstima q tinc una al.lèrgic als cacuets a casa. Tot i així, em guardo la recepta….
    Petonets parelleta :-)

    M'agrada

  14. Paula diu:

    Jo era escèptica amb les galetes de mantega de cacauet fins que en vaig fer unes i em varen encantar.
    Les vostres són millors que les que jo vaig fer, americanes 100%. Quan en torni a fer, seguiré la vostra recepta.
    Petons!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s