Arròs de carxofes, bolets i pedrers d’ànec

Arròs de carxofes, bolets i pedrers d'ànec

Aquesta cassola tant formosa que podeu veure a les fotos va ser carn de blocaires fa uns quants dies!

I que maco que es oi això de compartir teca i sobretaula amb altres individus de la gastrosfera?

La Nuni, del bloc Cuinetes, i el Jordi, de Tot és bo el que l’olla cou, van venir a dinar a casa, i la Sandra els va rebre amb un platàs de primera categoria.

Les carxofes ja eren les últimes de la temporada, però els bolets… sort en tenim dels bolets secs per poder fer plats com aquests durant tot l’any! A la cuina mai ens en falta un bon grapat de reserva, sobretot de ceps i trompetes.

Ingredients

– 200 g d’arròs bomba

– 2 carxofes

– Un grapat de ceps secs

– Un grapat de trompetes de la mort seques

– Pedrers d’ànec confitats

– Una ceba petita

– Brou de verdures o de pollastre

– Una culleradeta de pasta de nyora

– Oli i sal

Preparació

Piquem la ceba ben petita i l’ofeguem en una cassola ampla amb un bon raig d’oli i amb una mica del greix dels pedrers confitats. Hi afegim les carxofes tallades a làmines i les deixem coure uns 10 minuts a foc suau.

Mentrestant remullem els bolets secs en el caldo calent uns 15 minuts, els colem i els afegim al sofregit.

Hi posem també l’àrròs i li donem voltes un parell de minuts fins que quedi nacarat. És el moment d’afegir la pasta de nyora.

Cobrim l’arròs amb 2,5 vegades el seu volum de caldo calent, i deixem coure uns 18 minuts (si veiem que durant la cocció hi falta caldo se n’hi pot afegir una mica més).

Tallem a trossos els pedrers d’ànec i els saltegem un minut en una paella a foc fort. L’afegim a l’arròs els últims minuts de cocció.

Tanquem el foc i el deixem reposar 5 minuts tapat abans de menjar.

Bon profit, i bona cuina!

Arròs de carxofes, bolets i pedrers d'ànec

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Risotto de carxofes

Arròs caldós de gambes, carxofes i rossinyols

Risotto de trompetes de la mort

Advertisements

23 pensaments sobre “Arròs de carxofes, bolets i pedrers d’ànec

  1. quima diu:

    M’agrada molt aquest arròs ……….ben diferent al que normalment fem amb peix . Casualitat que fa un parell de dies una miga hem va dir que habia comprar pedres d’anec confitats, i hem va dir com el feia…….ara ja tinc una altre recepta per incorporar-los, així ja tinc excusa per anar a comprar-ne.
    petons

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Mmmm quin arrosset més bo!! la Nuni i el Jordi deurien al·lucinar!! nosaltres també tenim sempre bolets secs, són uns grans aliats a la cuina eh? Això dels pedrers d’ànec confitats m’ha cridat molt l’atenció, a veure si algun dia els tastem!
    Petonets guapos!!

    M'agrada

  3. roser85 diu:

    jolines quina pinta té aquest arròs!!! a mi em fa por fer arròs quan tinc convidats, pel punt de cocció!! t’ha quedat de luxe i heu quedat com uns auntentics amfitrions! petons

    M'agrada

  4. Lídia diu:

    quina enveja aquests blocaires segur q van disfrutar molt d’aquest arròs! només amb la pinta que fa…. i m’encanta aquest toc de trompetes de la mort!!

    petonets

    M'agrada

  5. Sílvia Soto Martí diu:

    Dono fe que era boníssim!!!! El toc dels pedrers confitats fantàstics!!! I les carxofes… que bones!!! I els bolets genials com no podia ser d’una altra manera sent Petràs ;) Però al marge dels ingredients de primera hi ha el més important, la mà que té la Sandra pels arrossos!!! És una gran cuinera i la més guapa del món!!! Que per molts anys ho puguem continuar gaudint d’aquests àpats, i Xavix… a veure quan coincidim amb tu!!! Que jo et trobo a faltar… ;) Petons!!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

  6. marina diu:

    oh! Sandra i Xavi boníssim, aquest arròs! D’aquells que s’han de menjar a poc a poc, assaborint-ne els matisos, i acompanyant-lo amb una bona copa de vi…. mmmm!

    M'agrada

  7. Palmira diu:

    Arròs amb pedrers confitats d’ànec, a veure podem venir el proper dissabte?!
    Fantàstic aquesta combinació mai hi havia pensat però no tardaré en preparar-la… Bé, doncs quan ja tingui una cuina, haurem d’esperar uns dies!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s