Garapinyades: avellanes i pecanes… i sorteig!

Garapinyades: avellanes i nous pecanes

Des de que vam veure la recepta d’ametlles garapinyades de la Bet (“Tasta Rutes”) que no paràvem de dir que les havíem de fer algun dia a casa.

Però ja se sap què passa a vegades… i es va acabar convertint en una d’aquelles coses que sempre queden pendents i mai t’hi acabes posant.

Finalment, fa uns dies vam fer les garapinyades utilitzant dos fruits secs que ens encanten, un del país i un d’una mica més lluny: per una banda, avellanes de Reus (alerta que no vinguin de Turquia, eh!) i nous pecanes, que la Sandra va portar d’Estats Units.

Com que la Bet està de celebració pel seu segon aniversari del bloc i demanava si volíem participar-ne preparant una recepta, però anem bastant justos de temps últimament, hem decidit enviar-li aquesta proposta, que tot i que no és una recepta nova, si que creiem que li farà gràcia perquè és una cosa ben seva.

Així doncs, la més sincera enhorabona a la Bet per haver complert aquests dos anys amb “Tasta Rutes”, segur que n’hi queden molts més per davant, i que nosaltres els puguem veure! Moltes felicitats!

Samantha Vallejo-Nágera

I direu, què és això altre que ens posen aquí? Doncs com que anem atrafegats i publiquem menys del que voldríem, aprofitem per parlar-vos d’una proposta que ens han fet fa uns dies.

L’Editorial Planeta ens ha ofert un exemplar del llibre de receptes de la Samantha Vallejo-Nájera perquè el sortegem entre els nostres seguidors, i aquí el teniu.

Serà molt senzill, només cal que ens deixeu un comentari en aquesta entrada amb un e-mail de contacte. Teniu una setmana per fer-ho, fins el dimecres 26; l’endemà, dijous 27, farem el sorteig a Random.org, i publicarem el guanyador del llibre! Molta sort!

Ingredients

– 1 mesura d’avellanes de Reus torrades, nous pecanes o altre fruit sec

– 1 mesura d’aigua

– 1 mesura de sucre

Preparació

Comencem netejant bé amb aigua els fruits secs.

Els posem en una cassola amb les mesures d’aigua i sucre, amb el foc ben fort, i remenant amb una cullera de fusta fins que el sucre es dissolgui en l’aigua.

Quan comenci a fer xup-xup abaixem el foc i deixem que cogui a poc a poc. Remenem de tant en tant cap al centre per evitar que el sucre s’acumuli als costats.

Arribarà un punt que no quedarà líquid i es formaran cristalls de sucre. Ara no hem de parar de remenar per evitar que s’enganxin, fins que els cristalls es tornin a desfer i els fruits secs es caramel·litzin.

Quan estiguin al punt que més us agradi les retireu del foc i les aboqueu sobre un paper sulfurat, o directament sobre el marbre o una safata de forn, escampant-les fins que quedin totes ben separades.

Una vegada estiguin fredes guardem les garapinyades en pots de vidre perquè es conservin bé.

Bon profit, i bona cuina!

Garapinyades: avellanes i nous pecanes

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Carquinyolis de pipes

Pastís de pera i ametlla

92 pensaments sobre “Garapinyades: avellanes i pecanes… i sorteig!

  1. joaquina diu:

    A casa sempre hem tingut costum de garapinyar ametllles, així que la vostra proposata de fer-ho amb avellanes i pecanes es tot un repte.. les faré per sorprendre a la mare… Per descomptat que m´apunteu al sorteig… Petons,

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Ohhh ^^ que guai!! ja tinc una 3a recepta!! moltes gràcies guapos!! i a més amb les avellanes de reus, que són DOP!! ja sabeu com m’agraden a mi les garrapinyades, l’heu clavat!! ;)
    Jo també vull participar al vostre sorteig ;) que això de les res receptes per quedar bé i sense complicacions està molt bé.
    Us deixo el mail tot i que ja el teniu: tastarutes@gmail.com
    Petonets i moltes gràcies!!

    M'agrada

  3. Sònia Viéguez diu:

    Una proposta genial!! M’encanten les garrapinyades!!! Tenim la sort de tenir a Granollers un del millos artesans de garrapinyades… aixo m’estalvia molta feina perque utilitza producte local i de qualitat… Tot i aixi, tinc ganes de provar de fer-ho a casa ;-)
    I tant que m’apunto al sorteig ^_^
    Salut!

    M'agrada

  4. Mayte diu:

    Me muero por las nueces garapiñadas!! Me han traido muchos recuerdos, cuando iba con mi Padre al mercadillo y siempre volviamos con nueces dulzonas…que ricuras!

    Un beso grande…

    M'agrada

  5. Roser diu:

    m’agraden moolt mooolt les garrapinyades, i aquestes segur que encara m’agradarien més, amb el gustet de les avellanes….són un viiciiiii!! petons

    M'agrada

  6. Anna diu:

    desde que vam fer garrapinyats a Hofmann que a casa sempre els faig jo, no tenen res a veure amb els comprats, són molt més bons!
    M’apunto al sorteig a veure si tinc sort, el meu email: anna.barri84(arroba)gmail.com
    Petons!

    M'agrada

  7. Anna diu:

    I tant q hi participo! Sóc nova en el món dels blogs i no us podeu imaginar el disgust q vaig tenir quan vaig descobrir q havieu deixat de fer els concursos de “la recepte del 15”. Tenia moltes ganes de participar-hi. A casa els hi encanten les garapinyades i també la Samantha. Sort!!

    M'agrada

  8. Gemma diu:

    Les garrapinyades, genials!!! i el sorteig també!!!
    M’hi apunto, a veure si hi ha sort!!!
    No us preocupeu per la falta de publicacions, us tenim presents :)
    Una forta abraçada i a gaudir de l’estiu!!!

    M'agrada

  9. Leire diu:

    Ai! no se per què el comentari d’abans només ha sortit la L al nom i no el nom sencer… deia que també vull participar al sorteig! :)

    M'agrada

  10. Anònim diu:

    A mi les garrapinyades em recorden a la meva iaia de la terra ferma! S’ha d’anar amb compte de no esquitxar-te quan el sucre està caramelitzant. Quins records l’oloreta que se sent quan les fas :)
    Sandra, sóc l’Eva del Proa, ja tens el meu email per si em toca el llibre. Et vaig seguint pel blog encara que ets cara de veure :P
    Una abraçada,
    Eva

    M'agrada

  11. jordibeumala diu:

    Estic convençut que m’agradarien més les avellanes de la Bet que el llibre de la Samantha (no soc gaire fan d’aquesta noia, mira…)
    A veure si finalment trobo un foradet per a participar al concurs de Tastarutes!!! s’ho val i s’ho mereix per aquests anys que ens ha regalat….
    Uix, escrivint això vol dir que estic participant al sorteig no? ai quin embolic!

    M'agrada

  12. Laura Solanilla diu:

    Hola, m’agraden moltissim les garrapinyades, pero no se m’havia acudit fer-les amb avellanes. Temptacions…. i apunteu-me al sorteig que encara que mai em toca, m’agrada participar. Abraçades, macos

    M'agrada

  13. Eli diu:

    A mi les garrapinyades no m’agraden massa, però, al meu marit si! Per tant ho apunto a la llista per fer-ne aviat!!
    Jo també vull participar en el sorteig!
    Felicitats pel blog! M’encanta i sempre trec receptes i idees genials!! :)

    M'agrada

  14. irisibula diu:

    Les garrapinyades són un clàssic a la meva llista de pendents. No sé perquè encara no les he fet, però amb la vostra recepta m’animarè segur!
    I si em toca el llibre, quina alegria!

    M'agrada

  15. quima diu:

    Ostres que m’havia passat aquesta entrada. Les garrapinyades en prenc nota i les probaré i el sorteig com no …………… m’hi apunto, encara que sigui la ultima:
    Petons

    M'agrada

  16. Eva diu:

    AIXXXXXXXXXXX…estava convençuda que havia publicat comentari!!!! grrrrrrrrrr

    home i tant que participo!!!!! :))
    genials aquestes garrapinyades…nyaaaaam

    Petunets
    Eva

    M'agrada

  17. Rosa Català diu:

    Les garrapinyades les tinc pendents, prenc nota de la recepta.

    Jo també vull participar al sorteig.!!’!

    Apunten-me

    Fins aviat!!!

    M'agrada

  18. abril diu:

    Sandra
    No volia deixar de dir-vos hola i que m’agrada molt la foto que heu fet de la vostra recepta i que es d’aquelles coses que un no pararía de menjar… i els vostres fruits secs tenen molt bona pinta…però si us plau no vull participar al sorteig perque a mi la Samantha no m’agrada gents… aixís que si sortís el meu numero paseu al seguent!!!!
    Un petò enorme i

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s