Des de que vam veure la recepta d’ametlles garapinyades de la Bet (“Tasta Rutes”) que no paràvem de dir que les havíem de fer algun dia a casa.
Però ja se sap què passa a vegades… i es va acabar convertint en una d’aquelles coses que sempre queden pendents i mai t’hi acabes posant.
Finalment, fa uns dies vam fer les garapinyades utilitzant dos fruits secs que ens encanten, un del país i un d’una mica més lluny: per una banda, avellanes de Reus (alerta que no vinguin de Turquia, eh!) i nous pecanes, que la Sandra va portar d’Estats Units.
Com que la Bet està de celebració pel seu segon aniversari del bloc i demanava si volíem participar-ne preparant una recepta, però anem bastant justos de temps últimament, hem decidit enviar-li aquesta proposta, que tot i que no és una recepta nova, si que creiem que li farà gràcia perquè és una cosa ben seva.
Així doncs, la més sincera enhorabona a la Bet per haver complert aquests dos anys amb “Tasta Rutes”, segur que n’hi queden molts més per davant, i que nosaltres els puguem veure! Moltes felicitats!
I direu, què és això altre que ens posen aquí? Doncs com que anem atrafegats i publiquem menys del que voldríem, aprofitem per parlar-vos d’una proposta que ens han fet fa uns dies.
L’Editorial Planeta ens ha ofert un exemplar del llibre de receptes de la Samantha Vallejo-Nájera perquè el sortegem entre els nostres seguidors, i aquí el teniu.
Serà molt senzill, només cal que ens deixeu un comentari en aquesta entrada amb un e-mail de contacte. Teniu una setmana per fer-ho, fins el dimecres 26; l’endemà, dijous 27, farem el sorteig a Random.org, i publicarem el guanyador del llibre! Molta sort!
Ingredients
– 1 mesura d’avellanes de Reus torrades, nous pecanes o altre fruit sec
– 1 mesura d’aigua
– 1 mesura de sucre
Preparació
Comencem netejant bé amb aigua els fruits secs.
Els posem en una cassola amb les mesures d’aigua i sucre, amb el foc ben fort, i remenant amb una cullera de fusta fins que el sucre es dissolgui en l’aigua.
Quan comenci a fer xup-xup abaixem el foc i deixem que cogui a poc a poc. Remenem de tant en tant cap al centre per evitar que el sucre s’acumuli als costats.
Arribarà un punt que no quedarà líquid i es formaran cristalls de sucre. Ara no hem de parar de remenar per evitar que s’enganxin, fins que els cristalls es tornin a desfer i els fruits secs es caramel·litzin.
Quan estiguin al punt que més us agradi les retireu del foc i les aboqueu sobre un paper sulfurat, o directament sobre el marbre o una safata de forn, escampant-les fins que quedin totes ben separades.
Una vegada estiguin fredes guardem les garapinyades en pots de vidre perquè es conservin bé.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
A casa sempre hem tingut costum de garapinyar ametllles, així que la vostra proposata de fer-ho amb avellanes i pecanes es tot un repte.. les faré per sorprendre a la mare… Per descomptat que m´apunteu al sorteig… Petons,
M'agradaM'agrada
Ohhh ^^ que guai!! ja tinc una 3a recepta!! moltes gràcies guapos!! i a més amb les avellanes de reus, que són DOP!! ja sabeu com m’agraden a mi les garrapinyades, l’heu clavat!! ;)
Jo també vull participar al vostre sorteig ;) que això de les res receptes per quedar bé i sense complicacions està molt bé.
Us deixo el mail tot i que ja el teniu: tastarutes@gmail.com
Petonets i moltes gràcies!!
M'agradaM'agrada
Quines garrapinyades!!!!
Ei que vull participar en aquest sorteig.
I de pas us convido a vosaltres I als vostres seguidors al sorteig que faig del llibre La pasta per als catalans.
Sort per tots
Marga
L’hora del tàper
Pradas.marga@gmail.com
M'agradaM'agrada
Una proposta genial!! M’encanten les garrapinyades!!! Tenim la sort de tenir a Granollers un del millos artesans de garrapinyades… aixo m’estalvia molta feina perque utilitza producte local i de qualitat… Tot i aixi, tinc ganes de provar de fer-ho a casa ;-)
I tant que m’apunto al sorteig ^_^
Salut!
M'agradaM'agrada
Les garapinyades cassolanes són grans moments a casa de la meva tieta, amb les ametlles dels seus camps de Lleida, quins records ;o)
Aquest llibre està per tot arreu, ara el necessito!!
Petonets,
Palmira
comeconmigoelblogdepalmira@hotmail.com
M'agradaM'agrada
També és una de les meves coses pendents de fer, m’encanten!
Gràcies pel sorteig. A veure si hi ha sort.
Petons!
Marta
M'agradaM'agrada
A mi les garrapinyades no m’entusiasmen, pero reconec que tenen molt bona pinta!!!
Vull participar al sorteig, que la Samanta m’agrada força, latrobo molt divertida!!!
Us deixo la adreça, encara que crec que la teniu…gemmserrano@hotmail.com
Petonets.
M'agradaM'agrada
A mi les garrapinyades m’han anat agradant amb els anys i sobretot les de pecanes.
Aprofito per participar en el sorteig. La meva adreça: maida.bailarina@gmail.com
M'agradaM'agrada
Ho heu provat amb els nous???? Són boníssimes!!!!!
Aquestes garrapinyades us han quedat….precioses!!
Salut i petons,
Olga
M'agradaM'agrada
Voliar dir les nous…..
M'agradaM'agrada
A mi m’agradaria el llibre de la Samantha!!!;) I si les”vellanes” de Reus sobretot!!!! Una de les meves receptes pendents!!!
m.jubert@hotmail.com
M'agradaM'agrada
Me muero por las nueces garapiñadas!! Me han traido muchos recuerdos, cuando iba con mi Padre al mercadillo y siempre volviamos con nueces dulzonas…que ricuras!
Un beso grande…
M'agradaM'agrada
m’agraden moolt mooolt les garrapinyades, i aquestes segur que encara m’agradarien més, amb el gustet de les avellanes….són un viiciiiii!! petons
M'agradaM'agrada
Quin bon homenatge que heu fet a la Bet!!! Certament, han de ser boníssimes, fetes a casa. I amb avellanes de Reus, és clar! Només faltaria… he he he. Us deixo el mail per entrar al concurs, val? Petons!
menina1505@gmail.com
M'agradaM'agrada
Em passa igual, tinc ganes de fer garrapinyades i mai és bon moment… crec que ja va sent hora!
Participo al concurs, el meu correu: castillo.victor@gmail.com
Petons!
M'agradaM'agrada
desde que vam fer garrapinyats a Hofmann que a casa sempre els faig jo, no tenen res a veure amb els comprats, són molt més bons!
M’apunto al sorteig a veure si tinc sort, el meu email: anna.barri84(arroba)gmail.com
Petons!
M'agradaM'agrada
I tant q hi participo! Sóc nova en el món dels blogs i no us podeu imaginar el disgust q vaig tenir quan vaig descobrir q havieu deixat de fer els concursos de “la recepte del 15”. Tenia moltes ganes de participar-hi. A casa els hi encanten les garapinyades i també la Samantha. Sort!!
M'agradaM'agrada
Les garapinyades son boníssimes, però amb avellanes i de Reus sobre tot encara més, molt bon homenatge per la Bet. Us deixo el per entrar al concurs: acab50@hotmail.com
Petons
M'agradaM'agrada
Les garrapinyades, genials!!! i el sorteig també!!!
M’hi apunto, a veure si hi ha sort!!!
No us preocupeu per la falta de publicacions, us tenim presents :)
Una forta abraçada i a gaudir de l’estiu!!!
M'agradaM'agrada
Ens encanten les garrapinyades pro a mi mai em queden be. Segurament poca paciencia… L’adreça pel llibre ancoay@gmail.com
M'agradaM'agrada
M’apunto al sorteig! La meva adreça és:
lidia.casademont@gmail.com
M'agradaM'agrada
Que bones les garrapinyades :)
M’apunto al sorteig!
M'agradaM'agrada
Quia bona pinta fan …
Participo al sorteig!
M'agradaM'agrada
Tenen una pinta les garrapinyades!!!
m’apunto al sorteig =)
nuria_ls_12@hotmail.com
M'agradaM'agrada
Participo al sorteig, moltes gràcies i felicitats per el blog.
Teresa
teresaclot@gmail.com
M'agradaM'agrada
Els fruits secs garrapinyats m’encanten!!! Us ha quedat d’escàndol!
Ahh m’encantaria participar al sorteig: rcanya@gmail.com
Petons
M'agradaM'agrada
Què bones les garrapinyades!!!
jo també vull participar en el sorteig, i tant!
M'agradaM'agrada
Ai! no se per què el comentari d’abans només ha sortit la L al nom i no el nom sencer… deia que també vull participar al sorteig! :)
M'agradaM'agrada
M´encanten les garapinyades!!!! i en les amanides els hi dona un toc diferent.. Aquest llibre està molt bé, el recomano!! el meu e-mail: crisbigata@hotmail.com
Gràcies i endavant amb aquest super blog!!
M'agradaM'agrada
M’encanten els fruits secs garrapinyats! I gràcies pel sorteig, a veure si hi ha sort, petons! Csanzardid@yahoo.es
Cris
M'agradaM'agrada
Mmmm.. Garrapinyades!
I avellanes!
Magnífica combinació, sí senyors.
Jo també m’apunto al sorteig.
vanessa.m.c@gmail.com
M'agradaM'agrada
Que buenas!!!!, me apunto al sorteo.
M'agradaM'agrada
Ole les súper garrapinyades per la Bet!!! Que bones devien estar!!! :D
Jo vull el llibre si hi ha sort! Petonarros!!!
Mail: bloccuinetes@gmail.com
:*
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
molt bones¡¡
també m’apunto al sorteig.
miquelmartinredon@gmail.com
M'agradaM'agrada
Mira que són senzilles de fer al final aquestes coses tan bones! I està clar que m’apunto al sorteig! Sóc la Mireia Costillas: mirecosti@gmail.com
M'agradaM'agrada
Em guard la recepta de les garrapinyades per fer al meu pare, que en disfruta més que un nin petit. I ja que hi som us deix el meu correu que una mica de lectura sempre va bé.
taulaposada@gmail.com
besades i gràcies per la recepta
M'agradaM'agrada
Hola guapos!!! que bones que están les garapinyades!! comences amb una i….jejejeje….doncs va, participo al sorteig!!
larosquilladelatialaura@gmail.com
Molts petonets!!!
M'agradaM'agrada
Doncs sembla fàcil.. he de probar a fer-ho!!. I com no, també vull participar al sorteig. El meu email: kookingpi@gmail.com
Petons!
M'agradaM'agrada
A veure si hi ha sort! Gràcies!
M'agradaM'agrada
M’apunto al sorteig…
I m’hauré d’esmerar una mica amb les garrapinyades… no me n’acabo de sortir. Amb “vellanes” de Reus són molt bones.
mmoheda2@gmail.com
M'agradaM'agrada
Gràcies per la recepta. M’agradaria participar al sorteig.
canelabrillante@gmail.com
M'agradaM'agrada
Segur que están boníssimes!
Jo també vull tenir opció al sorteig.
marta.armesto@yahoo.es
Gràcies per compartir les vostres receptes.
M'agradaM'agrada
Hola guapos, m’agraden molt els fruits garrapinyats.
M’agradarà participar
Petons
isabelcuinera@hotmail.com
M'agradaM'agrada
Haig de donar la recepta al meu pare, que li encanten les garrapinyades!! No sabia que fossin tan fàcils de fer ;-)
Gràcies pel sorteig i la recepta, nois, bon cap de setmana i bona revetlla
M'agradaM'agrada
A mi les garrapinyades em recorden a la meva iaia de la terra ferma! S’ha d’anar amb compte de no esquitxar-te quan el sucre està caramelitzant. Quins records l’oloreta que se sent quan les fas :)
Sandra, sóc l’Eva del Proa, ja tens el meu email per si em toca el llibre. Et vaig seguint pel blog encara que ets cara de veure :P
Una abraçada,
Eva
M'agradaM'agrada
Estic convençut que m’agradarien més les avellanes de la Bet que el llibre de la Samantha (no soc gaire fan d’aquesta noia, mira…)
A veure si finalment trobo un foradet per a participar al concurs de Tastarutes!!! s’ho val i s’ho mereix per aquests anys que ens ha regalat….
Uix, escrivint això vol dir que estic participant al sorteig no? ai quin embolic!
M'agradaM'agrada
mmm…records d’infancia, m’encanten les garrapinyades.
Per participar en el sorteig, aquest es el meu correu: pilartorres82@yahoo.es
M'agradaM'agrada
ohh!! no m’havia pensat mai que fos tant fàcil de fer!! això de remenar sense parar déu ser una mica pesat?
M'agradaM'agrada
m’apunto per suposat! bona recepta, fàcil i bona! :)
M'agradaM'agrada
Piques, piques i ja no en queden!!!
M'agradaM'agrada
M’encanten les garrapinyades i el llibre!
M'agradaM'agrada
M’encantan!
Petonets que feia molt de temps que no deixaba cap comentari, estic en fase galetera en modo on a tope.
Una estimadeta
M'agradaM'agrada
Mmmm les avellanes molt bones, però les nous pecanes han d’estar increïbles!!!!
petonets
M'agradaM'agrada
delicioses ses garrapinyades… a jo m’agradan de metlla
miguelote72@hotmail.com
M'agradaM'agrada
Mmmm les garrapinyades m’agraden molt, i amb nous pecanes no les he provades mai, així que començaré per aquí.
Et deixo el mail : crisminimon@gmail.com
Una abraçada
M'agradaM'agrada
mmm… A casa fem garrapinyades però d’avellanes no ho hem provat encara. Ho tendré en compte per la pròxima vegada! :)
A veure si hi ha sort en aquest sorteig: catgornalsmiralles@gmail.com
Salutacions
Caterina
M'agradaM'agrada
D’avellanes garrapinyades no n’he fet mai…ho provaré..
i també vull participar al sorteig…rcabisco@gmail.com
M'agradaM'agrada
Hola, m’agraden moltissim les garrapinyades, pero no se m’havia acudit fer-les amb avellanes. Temptacions…. i apunteu-me al sorteig que encara que mai em toca, m’agrada participar. Abraçades, macos
M'agradaM'agrada
A veure si tenim sortí i ens podem endur el llibre d’aquestos personatge mediàtic ! :) omarti@gmail.com
M'agradaM'agrada
Ai, l’email de contacte. lsolanilla@uoc.edu. Gracies !!
M'agradaM'agrada
A mi les garrapinyades no m’agraden massa, però, al meu marit si! Per tant ho apunto a la llista per fer-ne aviat!!
Jo també vull participar en el sorteig!
Felicitats pel blog! M’encanta i sempre trec receptes i idees genials!! :)
M'agradaM'agrada
M’encanten les garrapinyades!!!!!
M'agradaM'agrada
Que bones, segur que li encanten a la mare.
M'agradaM'agrada
La meva mare feia unes ametlles garrapinyades que enamoraven… tenien fama de saber-les fer com ningú i en va ensenyar a molta gent jove i per suposat a nosaltres! Us deixo el correu pel sorteig tgraell@hotmail.com
petons
M'agradaM'agrada
Adoro las pecanas!
Gracias por el sorteo!!
besos
Letizia
M'agradaM'agrada
Les garrapinyades son facils de fer i tant bones… Jo tambe m’apunto al sorteig, apguiu@gmail.com
M'agradaM'agrada
molt bones!!! i m´apunto al sorteig montse.cam@hotmail.com
M'agradaM'agrada
hola, m’apunto la recepta de les garrapinyades, ja us explicaré com ha anat quan la faci. El llibre del sorteig també m’interessa a veure si tinc sort, mai m’ha tocat res.!!!
salut
lacuinadelalola@gmail.com
M'agradaM'agrada
Ummm! Quina pinta aquestes garrapinyades!!
Són fàcils i queden espectaculars!!!
I de passada, m’apunto al sorteig que sóc fan del programa i m’encantaria tenir-lo!
Minuju@gmail.com
M'agradaM'agrada
Tenen una pinta esplèndida! Jo també tinc la recepta pendent des que la va penjar na Bet. Ara la tinc doblement pendent, hahaha
Aviam si tinc sort amb el sorteig :D
fontanetabad@gmail.com
Petonets :)
M'agradaM'agrada
Les garrapinyades són un clàssic a la meva llista de pendents. No sé perquè encara no les he fet, però amb la vostra recepta m’animarè segur!
I si em toca el llibre, quina alegria!
M'agradaM'agrada
M’encanten els fruits secs garapinyats, algun cop fins i tot he provat el sèsam garapinyat! :)
Amb avellanes i pecanes ha de quedar molt bo.
M'agradaM'agrada
Les nous pecanes són espectaculars! A veure si em toca aquest llibre del que ja havia sentit parlar! Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Ostres que m’havia passat aquesta entrada. Les garrapinyades en prenc nota i les probaré i el sorteig com no …………… m’hi apunto, encara que sigui la ultima:
Petons
M'agradaM'agrada
Probaremos a hacer frutos secos garrapiñados, con lo que me gustan! El verano pasado en Nueva York probé por primera vez el coco garrapiñado y estuvo a la altura de cualquier fruto seco.
demanding_dub@hotmail.com
M'agradaM'agrada
…y yo quiero que Rafa Valle me haga pipas garrapiñadas :)
ariasmusic@hotmail.com
M'agradaM'agrada
Hola Sandra i Xavi! Aquí em teniu, jo vull aquest llibre! ; ) Gràcies per les paraules que em vau escriure, vosaltres si que sou grans! Bé, us deixo el meu mail cookmetender@gmail.com i a veure si tinc sort!! Petons i abraçada, María Ángeles.
M'agradaM'agrada
No sabia que era tan fàcil fer ametlles garrapinyades, m’ho apunto!
I per suposat, m’encantaria participar al sorteig del llibre que pinta molt bé!
galeteriaydulces@gmail.com
Gràcies!!
M'agradaM'agrada
Jo també vull paricipar! antospes@gmail.com
Molts records!
M'agradaM'agrada
AIXXXXXXXXXXX…estava convençuda que havia publicat comentari!!!! grrrrrrrrrr
home i tant que participo!!!!! :))
genials aquestes garrapinyades…nyaaaaam
Petunets
Eva
M'agradaM'agrada
M’encanten les garrapinyades…quan comences a menjar-ne mai acabes! M’agradaria molt participar en el concurs encara que he arribat pels pèls! Marta
M'agradaM'agrada
los cacahuetes tambien son muy buenos garrapiñados.
M'agradaM'agrada
Ep, jo també m’apunto al sorteig. Unes garrapinyades van bé a qualsevol hora!
M'agradaM'agrada
Pels péls poc peluts, encara puc entrar…
El contacte, el teniu en el meu bloc.
Salutacions¡¡
Josepb. -Menja de bacallà-
M'agradaM'agrada
Les garrapinyades són a cada casa! Quins records!
Jo també m’apunto al sorteig!
M'agradaM'agrada
Mmmm q bona pinta!! Faré les garrapinyades segur!! I participo!!!!! Chipimytb@hotmail.com
M'agradaM'agrada
Humm que bones no?
M’apunto al sorteig a veure si em toca
desibc.house@gmail.com
M'agradaM'agrada
Les garrapinyades les tinc pendents, prenc nota de la recepta.
Jo també vull participar al sorteig.!!’!
Apunten-me
Fins aviat!!!
M'agradaM'agrada
Sandra
No volia deixar de dir-vos hola i que m’agrada molt la foto que heu fet de la vostra recepta i que es d’aquelles coses que un no pararía de menjar… i els vostres fruits secs tenen molt bona pinta…però si us plau no vull participar al sorteig perque a mi la Samantha no m’agrada gents… aixís que si sortís el meu numero paseu al seguent!!!!
Un petò enorme i
M'agradaM'agrada
Ai que gairebé no arribo!!! justet justet ;-)
M’apunto! aspoleta@gmail.com
M'agradaM'agrada
Garapinyades: avellanes i pecanes… i sorteig! | Els fogons de la Bordeta, interesante. Me encanta vuestra web.
M'agradaM'agrada
m’emporto la foto pel recull de Memòries! petonets guapos
M'agradaM'agrada