Fa una setmana que em vaig perdre un sopar impressionant, al que va poder assistir la Sandra convidada pel Jordi de Tot és bo el que l’olla cou, junt amb la Nuni del bloc Cuinetes. Com veieu una companyia immillorable!
Al restaurant Follia de Sant Joan Despí es va dur a terme el 2n Sopar CUBAT, organitzat pel col·lectiu homònim que formen 9 restaurants del Baix Llobregat amb l’objectiu d’impulsar la cuina i els productes de la comarca i l’entorn del Parc Agrari.
Aquests són els restaurants que formen part de l’associació: Follia (Sant Joan Despí), Cal Mingo (Viladecans), l’Àpat (Molins de Rei), El Racó (Sant Climent de Llobregat), El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern), La Lluna en un Cove (el Prat de Llobregat), Can Rafel (Cervelló), Major Trenta-Sis (Gavà) i Casa Nostra (Corbera de Llobregat).
Per tot l’impressionant espai del restaurant Follia es van anar servint els diferents plats del sopar, que es podien anar tastant mentre es feia el recorregut, a més a més amb diferents punts de música en viu.
Tot va començar a la terrassa, amb una copa de cava rosat i aperitius com coca de sardines o pop amb puré de patates i oli de nyores, entre d’altres. La rebuda va ser amb un polo de Bloody Mary, que com podeu veure, hem versionat a la recepta que us expliquem més avall. En lloc de fer-ho en forma de polo, potser una mica massa gran, ho hem fet en forma de semi-esfera més petita, com un carmel, per menjar-s’ho d’un mos (ho hem fet amb aquest motlle de silicona).
Després de passar per la terrassa el Jordi va endur-se a les noies a l’hort, on al seu bell mig una taula entarimada presentava diferents plats fets allà mateix en una barbacoa: botifarra de cireres, morro de porc amb cigronets o broquetes de verdures.
Passant cap a la cuina, un dels plats amb la presentació més vistosa: uns ous del Prat amb patates i ceba servits dins la pròpia closca; també uns peus cruixents amb mongeta del ganxet o un rap amb cansalada a la planxa.
Van continuar al celler amb unes sorprenents croquetes a la planxa de pollastre de pota blava i uns arrossos, i van acabar al menjador del restaurant, on es van servir una gran varietat de postres per llepar-se’n els dits, però que no van arribar a poder-los tastar tots, doncs la panxa no donava per a més!
Això sí, per acabar van tornar tots tres, la Nuni, el Jordi i la Sandra, cap a l’hort per fer baixar el sopar amb un gin tònic! Quina millor manera, sinó, de rematar una nit com aquesta?!
Moltes gràcies a la gent de CUBAT i al Jordi per pensar en nosaltres!
Ingredients
– 6 parts de suc de tomàquet
– 2 parts de vodka
– Un raig de suc de llimona
– Fulles d’api
– Unes gotes de salsa Tabasc
– Unes gotes de salsa Worcestershire
– Sal i pebre negre
Preparació
Barregem tots els ingredients, menys l’api.
Posem les fulletes d’api al fons dels motlles de mitja esfera (el millor és que siguin de silicona) i els omplim amb la barreja.
Ho deixem com a mínim tres hores al congelador.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quin sopar! I quina idea per començar, ben original!
Marta
M'agradaM'agrada
una cena sensacional,conozco por proximidad 3 restaurantes del grupo.
Oye estos caramelos deben de ser tremendos,me la guardo para probarlos.
una abraçada
M'agradaM'agrada
Uau, quin lloc més bonic per sopar!!! i quins caramels, que es deuen fondre a la boca!
Moltes gràcies!
M'agradaM'agrada
uauuu que original !! han de ser bonissims a part de lo vistosos que son! petons
M'agradaM'agrada
Xavieret…això que me les vaig endur a l’hort ho puc explicar!!! ;-)
Teniu raó, el “polo” era massa gran i en format mini millora segur….
Un plaer!!!
M'agradaM'agrada
Això de que el jordi es va emportar les noies a l’hort no ha sonat massa bé!!! Jajaja!!! :D aquest aperitiu us el copiaré! I molt millor en format petit d’una sola mossegada! Ideal x aquest estiu!
Petunets
Eva
M'agradaM'agrada
Q vols q et digui… A mi m’agrada molt q em portin a l’hort! JAJAJAJAJAJA!!! Quin hort!!! Quin sopar!!! I quina companyia tant fantàstica!! 😘
Molen MOLT les esferes!! En vull pel dia 7 eh?? 😜 Molts petons estimats meus!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Un sopar de luxe, veient el lloc!!! aquest caramels prometen ser molt bons!!! petó
M'agradaM'agrada
ohhh! que original!! un aperitiu genial!
M'agradaM'agrada
Caram, això sí que és fer un estiu com cal!! Bona explicació d’aquesta jornada. I bé pel Jordi!! Petons
M'agradaM'agrada
Un sopar de luxe en un entorn incomparable!
I aquests caramels… espectaculars!
Petons!
M'agradaM'agrada
Aquest sopar amb els recorreguts devia estar fantàstic!!!! quina enveja i quin hort!!!! jejeje
Be, entrant en materia, aquestes esferes de bloody Mary em semblen una idea fantástica…!!!!! i semblen fàcils i molt agradables!!!!!
M’ho apunto per quedar-me amb el personal en alguna festa!!!!
M'agradaM'agrada
Un aperitiu en petit format i gelat! Fantàstic!
M'agradaM'agrada
Ostres, quin puntas! M’encanta com aperitiu per l’estiu! Un peto!
M'agradaM'agrada
Un altra dia aviseu visc a 500 m del restaurant!!! i conec la família Baixas…de Sant Joan de tota la vida, com jo…I l’ aperitiu de follia total!
M'agradaM'agrada
Una delicia de versión, y un lugar precioso, rústico y lleno de belleza!!
Mil besos.
M'agradaM'agrada
Quin luxe d’esdeveniment i bloody mary…!!!
M'agradaM'agrada
uau, quin sopar!!! Quina sort tenir amics que et convidin a aquests saraos ;)
M’apunto la recepta dels caramels, que ho trobo un aperitiu molt original i sorprenent.
M'agradaM'agrada
Acabo de rebre en el meu bloc el següent comentari. Penso que et pot interessar:
“”De la mateixa manera que per l’onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos
ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes
ens agradaria que us afegíssiu al projecte
animeu-vos !!
http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/
“”
M'agradaM'agrada
Definitely believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be
on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while
people think about worries that they plainly do not know
about. You managed to hit the nail upon the top and
also defined out the whole thing without having side-effects , people
could take a signal. Will likely be back to get more.
Thanks
M'agradaM'agrada
Bon dia
Los probé y nos gustaron.
Gracias por compartir
Los acabo de publicar
Buena semana
M'agradaM'agrada