Com heu pogut endevinar per la foto avui 1 d’agost tot just celebrem tres anys del nostre bloc!
Ara mateix hem agafat un altre ritme de publicació, més pausat i posant-nos-hi quan podem de tant en tant, pero aquests 3 anys han estat, i seguiran estant-ho, carregats de dedicació i moltes ganes.
Durant tot aquest temps han destacat 2 anys impressionants i plens de feina organitzant el repte de “la Recepta del 15”, que tantíssima satisfacció ens ha portat.
Però com sempre diem nosaltres, i com sempre sentireu comentar a qualsevol gastroblocaire, el millor és el feedback amb la gent, amb els lectors, i amb els altres blocaires, molts d’ells celebrant haver-los pogut conèixer en persona compartint fogons, taula i copes, com si no?
Moltíssimes gràcies a tots per aquests 3 anys llegint-nos, pel més de mig milió de visites, camí de les 600.000 ja, gràcies pels més de 1500 fans que ens seguiu diàriament a Facebook, així com als que ens veieu a Twitter i altres xarxes socials.
A tots vosaltres us dediquem aquest pastís, que en un principi volent fer borratxos, ens vam acabar inventant.
La combinació és boníssima: un lleuger pa de pessic ben amarat d’almívar i borratxo d’anís, farcit de lemon curd, i tot recobert de crema cremada. És un pastís carregat de sucre, però l’acidesa de la llimona contraresta part de la dolçor i per això el resultat és tant bo!!
Esperem que us agradi i que us animeu a preparar-lo tot celebrant aquests 3 anys d’aniversari amb nosaltres!
Ingredients
Pel pa de pessic:
– 3 ous
– 1 mesura i mitja (got de iogurt) de sucre
– 2 mesures de farina
– 1 mesura de farina de blat de moro (Maizena)
– 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
– 1/2 mesura d’oli d’oliva suau
– Un bon raig d’anís (o del licor que preferiu)
Per la crema cremada:
– 100 g de llet
– 150 g de sucre
– 20 g de farina de blat de moro (Maizena)
– 2 ous
Per l’almívar:
– 150 g de sucre
– 150 g d’aigua
– Un bon raig d’anís (o del licor que preferiu)
A més a més…
– Sucre
Preparació
Pel pa de pessic:
Batem els ous amb el sucre fins que pugi una mescla ben escumosa, i hi anem afegint la resta d’ingredients un per un batent bé cada vegada.
Aboquem la massa en un motlle rectangular prèviament engreixat.
Ho introduim al forn preescalfat a 180ºC durant uns 30 minuts, o fins que la massa quedi cuita (ho veurem punxant amb una broqueta, quan aquesta surti neta).
Deixem refredar sobre una reixeta.
Per la crema cremada:
Diluïm la Maizena amb un petit raig de llet, i posem la resta al foc en un cassó junt amb el sucre.
Remenem amb una espàtula de fusta fins que bulli, vigilant que no s’enganxi.
En un altre recipient batem els ous amb la Maizena fins que quedi ben desfeta, i quan la llet bulli l’afegim de cop als ous mesclant-ho bé amb el batedor.
Tornem la mescla cassó i a foc mig-baix ho escalfem fins que quasi bulli sense parar de remenar (alerta, s’enganxa moltíssim perquè és una crema amb molt de sucre!), si se us comença a enganxar retireu-ho del foc i remeneu ben depressa perquè es desfaci de nou.
Quan la crema lligui i estigui al punt l’aboqueu en un plat i la cobriu amb film transparent evitant que quedi cap bombolla d’aire sobre la crema. Quan sigui freda la poseu a la nevera un mínim de 4 hores.
Per l’almívar:
Fem bullir l’aigua amb el sucre en un cassó durant uns 3 minuts, hi afegim l’anís, i deixem refredar. Reservem a la nevera.
Muntatge:
Utilitzem un ganivet llarg per igualar els laterals i la part superior del pa de pessic. Li donem la volta (que quedi la part inferior a dalt) i el tallem per la meitat.
Amb una brotxa en banyem bé les dues parts amb l’almívar, i el farcim abundantment amb el lemon curd.
Recobrim tot el pastís amb la crema, espolvoregem amb bastant de sucre per sobre i cremem amb el bufador o la planxa.
Podem acabar-ho, opcionalment, amb una gelatina neutra per sobre per donar-hi lluentor.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Enhorabona per l’aniversari i pel dolç tan rebò que heu preparat! Salutacions :)
M'agradaM'agrada
felicitats wapus!! i seguiu aixi,, que amb aquest pastis heu de celebrar-ne moooolts més!! m’encanta aquest pastis, borratxo i crema! mmmm…petons
M'agradaM'agrada
Per molts anys!!!!
I espero que en vinguin molts més :)
EL pastís us ha quedat de professional, sembla de pastisseria. I tot i les calories, l’ocasió s’ho mereixia, oi? ;)
M'agradaM'agrada
Felicitats i bon estiu!! Petonets!
M'agradaM'agrada
Moltíssimes felicitats nois! Quin senyor pastís heu preparat per celebrar-ho, ha quedat de luxe!
Ja és casualitat, però va ser un mes d’agost d’ara fa tres anys que jo començava també la meva particular aventura ‘blogueril’…
Que en vinguin molts més, i que ens pogueu continuar sorprenent a cada nova recepta!
Petons!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats i que en siguin molts més!!! Aquest pastís te que ser tota una delícia!!! petons
M'agradaM'agrada
Muchísimas felicidades!Vengo salivando desde el FAce a ver este pastel,me lo llevo a pendientes,tiene que ser una delicia!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!!! Espero que ens seguiu sorprenent amb les vostres receptes molts anys més!!
El pastís te molt bona pinta, què millor per celebrar-ho!
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Per molts anys, nois!!!
El pastís fa una pinta absolutament impresionant, la combinació és explosiva: lemon curd i crema cremada, nyaaaaam!
Una copeta de vi dolç i passa com si res :-)
Petons i bones vacances (si en feu)
M'agradaM'agrada
MOLTES FELICITATS!!! Quin pastís més fantastic!!! m’encanta la combinació i aixo del pa de pessic borratxet!
M'agradaM'agrada
Per molts anys i moltes Felicitats!!!! un pastís deliciós. Tinc que provar de fer el lemon curd.. petons, i bon estiu wapos!!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats! Heu fet molt bona feina durant aquests anys. I aquest pastís per celebrar-ho, boníssim! Borratxo i llimona, m’encanta!
Marta
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats pels 3 anys del bloc! És un dels primers que jo vaig descobrir quan em vaig començar a animar a posar-me a la cuina a provar coses noves…
El pastís, què us diré, té una pinta boníssima, com totes les vostres receptes.
Petons i seguiu així!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats per aquests 3 anys, ple de receptes i moments compartits.
Quina cosa més bona heu preparat per aquest aniversari, me n’emporto una mica!!!
Molt bon estiu,
palmira
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!!! I que per molts anys més puguem seguir gaudint de les receptes fantàstiques que compartiu amb nosaltres.
Bon estiu parelleta!!!
M'agradaM'agrada
Per molts anys guapus!
Vosaltres sou un referent en el món gastroblocaire i aquest pastís realment està a l’alçada. La seva dolçor representa com dieu, l’excelent feedback amb la gent, i la llimona àcida seria el compromís i sovint la feina que suposen les publicacions…Però compensa tant…!!
Formar part d’alguna manera d’aquest món, conéixer-vos i compartir aquest pastís i moltes altres coses, no té preu. Una abraçada amics i molt bon estiu!!!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats per aquestos tres anyets que heu dedicat al món gastroblocaire! Heu fet una feina k no té preu. Sou un blog de referència! El pastís, professional del tot! Ara me’n menjaria un trosset…que passeu molt bon estiu! Una abraçada! Marta
M'agradaM'agrada
Quin pastís tant deliciós per aquesta celebració!! enhorabona per aquests tres anys!!!! seguiu com sempre!
petonets
M'agradaM'agrada
Hola guapissims!!! Aquí la “tardona” :P però ja sabeu que us estimo molt! I què dir-vos? doncs que moltíssimes felicitats per aquests 3 anys de blog i que en siguin molts més! Els dos anys de la recepta del 15 van ser fantàstics, vau fer una feina impresionant i ens ho vam passar molt bé participant mes rere mes. I ara no és per menys, m’ha encantat el pastís que us heu fet per la celebració! El lemon curd també em torna boja :)
Petons i felicitats i a veure si ens veiem aviat!!
M'agradaM'agrada
Per molts anys i que en siguin molts, molts més. Ara, a descansar. Bon estiu!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats, guapus! molt contenta per aquests tres anys tan intensos, contenta per haver-vos conegut a través d’aquesta finestra indiscreta que és la xarxa. Petons i per molts anys!!!! :)
M'agradaM'agrada