Bombes

Bombes

Avui toca tornar a la feina, se’ns han acabat els dies de vacances i hem de recuperar la rutina. No us passa a la majoria que sembla que l’any comença ara al setembre enlloc de al gener?

Doncs bé, després de l’aturada del mes d’agost, retornem també al bloc, i l’engeguem amb una recepta que vam preparar fa uns dies i que des de la nostra pàgina de Facebook vau demanar-nos que la pengéssim aviat al bloc: bombes!

Com que jo no menjo carn la Sandra les va fer farcides de xampinyons, però si feu exactament la mateixa recepta canviant-los per carn picada obtindreu les bombes típiques i tradicionals que tots coneixeu.

Cal destacar que nosaltres les hem rematat amb una salsa picant boníssima (i 100% natural), que la germana de la Sandra va portar de Costa Rica aquest estiu quan va anar a visitar família. Aquí no creiem que es pugui trobar… però de totes maneres us en deixem la web i el Facebook perquè la vegeu bé!

Ingredients (per 6-7 bombes)

– 3 patates mitjanes

– 1 ceba petita

– 4 xampinyons grossos

– 1 tomàquet pera

– Salsa picant (o bitxo o tabasc)

– 1 c/c de pasta de nyora

– Un polsim de pimentó de la Vera

– Farina

– Ou batut

– Pa rallat

– Oli i sal

Preparació

Bullim les patates en abundant aigua salada fins que estiguin ben cuites. Les pelem i les aixafem amb un passapuré o una forquilla amb un bon raig d’oli d’oliva i sal. Ha de quedar textura puré. Reservem.

Per fer el farcit piquem la ceba i la coem en una paella amb una mica d’oli fins que comenci a transparentar. Hi afegim els xampinyons molt picats, salem i els coem durant uns 5 minuts. És el moment de posar-hi el tomàquet pera ratllat, la salsa picant al gust i la cullerada de nyora. Ho deixem coure uns minuts més, hi posem el polsim de pimentón de la Vera, i tanquem el foc. Reservem.

Per fer les bombes ens posem una bona quantitat de puré de patata al palmell de la ma ben aplanat, hi posem una mica de farcit al centre i ho cobrim amb més patata donant forma de bola.

Arrebossem amb farina, ou batut i pa rallat, i les fregim en abundant oli roent. Al treure-les, les passem per paper absorvent perquè perdin oli.

Les servim amb una mica d’allioli i salsa picant (o salsa brava).

Bon profit, i bona cuina!

Bombes

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Patates braves

Croquetes de pollastre

Arancini de quinoa

31 pensaments sobre “Bombes

  1. nee* diu:

    Quina bona pinta!!! M’agrada que portin bolets en lloc de carn, i el toc de picant ha d’estar boníssim. M’alegro de veure que heu tornat ja al blog.

    Petonets!!

    M'agrada

  2. Anna diu:

    Ole ole oleeee, per fi les bombes!!!! jajajja guardades que van!! Tb les provaré com dius amb el farcit de carn!! I jo li poso salses picants que tinc de mèxic que més o menys :P

    M'agrada

  3. victorcl diu:

    Teniu raó, per mi l’any es podria dir que comença al setembre, la veritat!
    Heu iniciat el curs amb una recepta genial, i totes dues versions, amb xampis i amb carn, m’encanten. Fa temps que vull fer-ne de bombes, em sembla que m’apropio de la vostra recepta!

    Feliç tornada, petons!

    M'agrada

  4. Bet diu:

    Hola guapos!!
    Que bé tornar-vos a llegir! Sembla que mica en mica tots anem reapareixent.
    Aquestes bombes ja em van encantar quan les vaig veure al facebook, i la idea de fer-les amb xampinyons la trobo estupenda. Segur que eren boníssimes… les vull tastar!! com ho fem? ;) hehe
    Petonets!

    M'agrada

  5. Palmira diu:

    Boníssimes i molts maques aquestes bombes :o)
    A casa cada cop fem servir més bolets enlloc de carn picada i els resultats són excel.lents.
    Aviam quan ens llancem!
    Bona tornada a la rutina,
    Palmira

    M'agrada

  6. Sílvia Soto Martí diu:

    Bentornats guapíssims!
    Per mi també és el inici de un nou curs el canvi d’any, més que no pas l’1 de gener! Potser per culpa de la canalla que al iniciar el nou curs amb nous horaris, extraescolars, etc. toca reorganitzar-se del tot! Sigui com sigui… FELIÇ ANY NOU!!! :D En el que segur que ens esperen moltes aventures plegats! ;)
    Són la bomba aquestes bombes!!! I tot i ser carnívora em menjaria encantadíssima la versió pel Xavix!!! M’encanten els xampinyons! ^^
    Petons estimats! :*

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

  7. judith diu:

    Hola guapos! Poquet a poquet anem tornant tots. No he fet mai bombes, de fet només en menjo quan anem a la Bombeta, però aquesta recepta cau en breu, segur!!! Petonets

    M'agrada

  8. Gemma Clofent diu:

    Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    Ja veig que vosaltres també esteu tornant a la rutina, amb una bomba d’aquestes la tornada no es fa tan dura ;)

    M'agrada

  9. Mquel diu:

    Hola parella encantado de volver a pasar por vuestra cocina y muchas felicidades por los 3 años ya del blog y a seguir cocinando maravillas como esta bomba tanto vegetal como de carne BUENISIMA!!!
    Una abraçada

    M'agrada

  10. MJ diu:

    Mare meva, aquestes ja me les vas presentar i ja vaig pensar que tenien una pinta boníssima… Ara si em permés, et dono una estirada d’orelles ;-) m’has deixa’t sense el tall :(

    Bueno, la propera vegada please, el vui veure encara que sigui a l’Instagram.

    Un petonet

    M'agrada

  11. SUSANNA diu:

    Hola guapa tu

    De mica en mica es torna a la rutina..que també va bé, jo les faig semblan però amb carn picada dins, i que bones veritat ?

    mil petonets i fins aviat, Susanna

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.