Pastes de full amb crema i fruita

pastes_de_full_crema_fruita_02min

Ahir al vespre vam visitar Molins de Rei amb un motiu ben especial: ens van convidar a gaudir de les IX Jornades Gastronòmiques que celebren al Mercat Municipal en motiu de la Festa Major.

Fins el dia 27 de setembre encara teniu temps de passar-hi, i podreu gaudir de les demostracions que han preparat restaurants i pastisseries de la vila. Realment val la pena veure a professionals cuinant en directe, que ens expliquen els seus trucs… i a sobre al final podeu tastar els plats i prendre una copeta! I gratis, eh?

A continuació us deixem el calendari perquè pugueu assitir-hi:

Nosaltres dimarts al vespre vam gaudir del showcooking de la Pastisseria Cardona que, de la mà del Jaume i el Jesús, ens va preparar un pastís de Festa Major. En aquest vídeo podreu veure un resum de tot el que van preparar!

Ens van explicar com fer-lo amb massa brisa, doncs és molt més senzilla de preparar a casa, però van portar pasta de full ja llesta i així ens van mostrar les dues versions del pastís.

El farcit van fer-lo amb crema pastissera, però com a alternativa pels que no els agradi ens van proposar omplir els pastissos amb nata muntada, posant abans xocolata de cobertura i deixant-la refredar, així amb aquesta fina capa la massa no s’estova amb la humitat de la nata.

Nosaltres us hem preparat les versions individuals que van fer per repartir entre els assistents, amb la pasta de full. La diferència és que hem aprofitat l’ocasió per a provar una recepta de crema pastissera que es prepara en pocs minuts, una crema express que tot i que en un principi sorprèn per la senzillesa, veureu que queda molt bona i us pot salvar la situació si aneu curts de temps.

Si us interessa la recepta de crema pastissera tradicional la podeu trobar en altres receptes del nostre bloc, com la d’aquest pastís de fruites fet amb pasta brisa.

I si passeu per Molins de Rei també podreu degustar una proposta de maridatge amb cava per a cada showcooking, de la mà de diferents cellers; ahir nosaltres vam poder tastar un boníssim brut rosat dels cellers Vilarnau, fet amb les varietats trepat i pinot noir.

Ingredients (8 peces)

– 1/2 làmina de pasta de full

– Crema pastissera

– Fruites fresques variades, ben netes

– Sucre

– Aigua

– Gelatina neutra

Per a la crema pastissera ràpida:

– 125 ml de llet

– 1 ou mitjà (sencer, amb la clara)

– 10 g de farina de moresc (Maizena)

– 30 g de sucre

– 1/2 cull. de cafè de vainilla en pasta

Preparació

Per a la crema pastissera ràpida:

Posem tots els ingredients (recordeu, l’ou va sencer amb la clara) dins d’un got adequat i ho mesclem bé amb la batedora elèctrica.

Ho passem a un cassó i ho posem al coure a foc mig.

No pararem de remenar amb unes barilles fins que espesseixi, i alerta perquè ho farà molt de pressa, en qüestió d’un parell de minuts!

Retirem del foc i passem a un plat o bol. Quan s’hagi refredat una mica hi posem a sobre un tros de paper film, ben arrapat sense cap bombolla, perquè no faci crosta al refredar-se. Quan ja s’hagi temperat la posem a la nevera fins que l’haguem de fer servir.

Per a les pastes de full:

Tallem la làmina de massa en rectangles i els punxem amb una forquilla per tota la superficie. Les pintem amb ou o llet.

Enfornem a 200ºC uns 10 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada. Retirem i deixem refredar.

Muntem posant-hi a sobre la crema amb una mànega o una cullera, les cobrim amb una mica de sucre i les cremem amb una pala o un bufador.

Repartim les fruites per sobre. Si són petites senceres, o si són grans tallant-les a petites làmines.

Ho acabem pintant-les amb una mica de gelatina neutra calenta, que farà que brilli en refredar.

Nosaltres fem servir uns sobres que venen al Lidl als quals se’ls afegeix una mica de sucre i aigua, i que queda com una mescla d’almívar i gelatina.

Us recomanem que les munteu poc abans de consumir, corre el perill que la pasta de full s’estovi!

Bon profit, i bona cuina!

pastes_de_full_crema_fruita_01min

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís borratxo amb crema cremada i “lemon curd”

Pastís de fruites (farcit de crema pastissera)

Coca de Sant Joan (farcida de crema cremada)

21 pensaments sobre “Pastes de full amb crema i fruita

  1. marina diu:

    ei!! Quina bona pinta!! Si que sou ràpids, fent la còpia de la recepta!! Us ha quedat una deliciosa versió de l’original. Segur que vau gaudir d’allò més a Molins de Rei. no pareu vosaltres, eh? Petons!!

    M'agrada

  2. Xavier Soriano diu:

    Quina pintorra!! :D Després de sopar no aniria malament poder tastar-ne algun :D Crec que tenim forces receptes per anar fent. La veritat que s’agraeixen aquest tipus de jornada ja que sempre se’n treuen molt bons consells. Nois una abraçada!!

    Xavi (Flavorcook)

    M'agrada

  3. miquel diu:

    os han quedado tremendos¡¡ de profecional
    Conozco la pasteleria Cardona son del pueblo vecino Corbera de LLobregat y ahora tambien en Molins

    M'agrada

  4. Gemma diu:

    Una combinació clàssica que té l’èxit assegurat.
    I aquesta crema pastissera ràpida és un bon recurs quan tens pressa, val la pena tenir la recepta, gràcies ;)

    M'agrada

  5. Bet diu:

    Hola guapìssims!! Que bé que us han quedat eh?? M’encanten aquests tipus de pastissets amb crema i fruites!
    A casa fem una crema expréss bastant semblant i va de meravella, així no t’has d’estar tanta estona fent la tradicional…
    Petonets!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.