Olives arrebossades

Olives arrebossades

Aquesta tapa tan fantàstica i bona la vam menjar fa un temps en un bar, i estava clar que l’havíem de preparar a casa i penjar-la aquí al bloc.

La Sandra recorda que va tastar olives arrebossades fa molts anys a Itàlia, i per això hem investigat una mica i hem trobat que segurament el que ella deuria menjar són les olive ascolane, unes olives típiques de la provincia d’Ascoli Piceno, farcides d’una mescla de carn i verdures, arrebossades i fregides.

La varietat que fan servir a Itàlia és la ascolana tenera, pròpia de la regió, molt carnosa i de mida bastant gran, ideal per a aquesta recepta.

Nosaltres ho hem fet amb olives gordals sense pinyol, i farcides de pebrot. Com que és una varietat bastant gran podeu farcir-les d’allò que més us agradi, o bé deixar-les buides, també queden molt i molt bones sense res més.

Ingredients

– Olives gordals

– Farina

– Ou batut

– Pa ratllat

– Oli d’oliva

Preparació

Escorrem les olives del seu líquid i les eixugem una mica amb paper de cuina.

Les passem per farina, ou batut i pa ratllat.

Posem oli abundant en una paella petita i les fregim fins que quedin rosses.

Bon profit, i bona cuina!

Olives arrebossades

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arancini de quinoa

Ciabatta caprese

29 pensaments sobre “Olives arrebossades

  1. Bet diu:

    Quin aperitiu més original!!! Si és que sou uns cracks!! ;) No ho havia sentit mai això de les olives arrebossades i la idea del pebrot m’ha agradat! Ara faltarà trobar el moment per fer-les que ja és una mica més complicat… Petonets guapos!! I ens veiem aviat ^^ visca visca!!

    M'agrada

  2. Gemma diu:

    Uau, no havia sentit mai a parlar de les olives arrebossades. Ha de ser de vici total!! Super addictives, i m’encanta la idea de farcir-les d’altres coses ;)

    M'agrada

  3. victorcl diu:

    Ostres, com mola! Se m’acudeixen mil i un farcits, a veure si a casa els convenço per fer-ho, perquè segur que estan més que bones!

    Petons!

    M'agrada

  4. Palmira diu:

    Jo també les vaig descobrir quan viviem a Italia i són boníssimes tot i que les ascolanes originals són moooolt entretingudes perque per que mantiguin la forma una vegada farcides s’ha de treure el pinyol respectant 1000 regles, vaig anar a una classe i vaig quedar impressionada… potser m’animo i la preparo pel blog!
    Petonets,
    palmira

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.