Aquesta tapa tan fantàstica i bona la vam menjar fa un temps en un bar, i estava clar que l’havíem de preparar a casa i penjar-la aquí al bloc.
La Sandra recorda que va tastar olives arrebossades fa molts anys a Itàlia, i per això hem investigat una mica i hem trobat que segurament el que ella deuria menjar són les olive ascolane, unes olives típiques de la provincia d’Ascoli Piceno, farcides d’una mescla de carn i verdures, arrebossades i fregides.
La varietat que fan servir a Itàlia és la ascolana tenera, pròpia de la regió, molt carnosa i de mida bastant gran, ideal per a aquesta recepta.
Nosaltres ho hem fet amb olives gordals sense pinyol, i farcides de pebrot. Com que és una varietat bastant gran podeu farcir-les d’allò que més us agradi, o bé deixar-les buides, també queden molt i molt bones sense res més.
Ingredients
– Olives gordals
– Farina
– Ou batut
– Pa ratllat
– Oli d’oliva
Preparació
Escorrem les olives del seu líquid i les eixugem una mica amb paper de cuina.
Les passem per farina, ou batut i pa ratllat.
Posem oli abundant en una paella petita i les fregim fins que quedin rosses.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Jo vaig fer un intercanvi a FP a Itàlia a aquesto poble, i és veritat, era Ascoli Piceno. Magnífiques!
M'agradaM'agrada
Quin aperitiu més original!!! Si és que sou uns cracks!! ;) No ho havia sentit mai això de les olives arrebossades i la idea del pebrot m’ha agradat! Ara faltarà trobar el moment per fer-les que ja és una mica més complicat… Petonets guapos!! I ens veiem aviat ^^ visca visca!!
M'agradaM'agrada
Estàn molt bones.Precisamen aquest cap de setmana he estat buscant una recepta que tenía i encara no la he trobat.
Petons.
M'agradaM'agrada
Que original aquest aperitiu . M’has donat una bona idea perl proper dinar amb els veins.
Petons
M'agradaM'agrada
Molt originals !!! Felicitats per el Vostre bloc!!!
M'agradaM'agrada
Molt original! Crec que no hi ha res que arrebossat i fregit no m’agradi ;) no les coneixia… Fan molt bona pinta
Marta
M'agradaM'agrada
No coneixia aquesta manera tan bona de menjar olives. He trobat molt curiosa la vostra recepta. Me l’apunte!!
M'agradaM'agrada
és una idea de traca i mocador. La faré a casa segur! perque és sabrosa i divertida :O
M'agradaM'agrada
Uau, no havia sentit mai a parlar de les olives arrebossades. Ha de ser de vici total!! Super addictives, i m’encanta la idea de farcir-les d’altres coses ;)
M'agradaM'agrada
M’encanten les olives i segur que arrebossades també han d’estar boníssimes!! No trigaré a fer-les :)
M'agradaM'agrada
Mare meva…el que no feu vosaltres!!!
Un bon aperitiu…
Petonets.
M'agradaM'agrada
que buena idea y debe ser tremendas en boca,vamos para no dejar ni una¡¡
M'agradaM'agrada
Ostres, com mola! Se m’acudeixen mil i un farcits, a veure si a casa els convenço per fer-ho, perquè segur que estan més que bones!
Petons!
M'agradaM'agrada
Jo també les vaig descobrir quan viviem a Italia i són boníssimes tot i que les ascolanes originals són moooolt entretingudes perque per que mantiguin la forma una vegada farcides s’ha de treure el pinyol respectant 1000 regles, vaig anar a una classe i vaig quedar impressionada… potser m’animo i la preparo pel blog!
Petonets,
palmira
M'agradaM'agrada
Ja m’ho imagino, començar i no parar!!!!
I ja de pas us dono les gràcies pel Memòries, sóc un cas, ho sé.
Petons.
M'agradaM'agrada
No se on, però les he vist o sentit a parlar, molt original i han d’estar boníssimes!
M'agradaM'agrada
han d’estar bonissimes!! mira que les he vist fer vegades per la tele, pero no se m’hagues acorregut fer-les a casa! m’agrada ! petons
M'agradaM'agrada
Nens això deu estar de muerte!! Jo que em menjo les olives com les pipes,,,oh! quina alegria per acabar el dia, Me l´apunto ja!!!
M'agradaM'agrada
Una tapa d’allò més original!!! I una manera molt diferent de menjar olives!!!
M'agradaM'agrada
Nyam, quina gràcia (i quina feinada!) això de farcir olives!
Em sembla un pica-pica molt original ;-)
M'agradaM'agrada
Mi aperitivo favorito son las aceitunas, ya si me le suben el nivel rebozadas ni les cuento!
Besos.
M'agradaM'agrada
Nena que receta tan curiosa! Jamás he comido olivas calientes y estas además calientan doblemente con ese relleno picantón! Besitos!
Por cierto, te invito a participar en el concurso que organizo en mi blog con ayuda de Tubrocheta.com: http://cocinarconamigos.blogspot.com.es/2013/10/concurso-tubrocheta-by-glo.html
M'agradaM'agrada
Ai, mare!!!! Que ja les tinc a la llista!!! Què bones han de ser!!!!
Petons,
Olga
M'agradaM'agrada
Amb les vostres olives i el meu còctel fem un aperitiu ben complert. L’haurem de posar en pràctica. Una molt bona proposta. Ens veiem el proper cap de setmana al Ganxetes Tour!
Nani
M'agradaM'agrada
He dado un vistazo a tu blog y me ha encantado, me quedo por aquí si me lo permites. Te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay, Sudamerica
M'agradaM'agrada
Quina recepta més original!!! No les he tastat mai però la veritat és que fan una fila deliciosa així que les haurem de provar en algun vermutet!!
M'agradaM'agrada
que bones, mira que m’agraden les olives pero mai les he fregit, ho tastaré segur!
M'agradaM'agrada
Les vaig menjar d’aperitiu a un casament. Quin nivell la Bordeta!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
De fet els italians són la bomba a la cuina!
El @surfzone de Catacuina un dia em va explicar que a una pizzeria italiana de Vic fan olives al forn! Els hi tinc unes ganes tremendes!!
Aquestes ens les faràs un dia que vinguem oi??? ^^
Tenen una pintassa increïble!!! Petons!!! :*
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada