Com ja comença a ser tradició, quan arriben aquestes dates, els blocs de cuina ens posem les piles en quelcom especial i important: donar a conèixer el Gran Recapte d’Aliments que des de fa uns anys organitzen els Bancs dels Aliments de tota Catalunya.
Des dels “Blocs contra la fam” publicarem durant aquest mes de novembre una recepta feta amb ingredients senzills, com a excusa per parlar-vos de la campanya de recollida d’aliments, i recordar-vos com hi podeu participar.
Aquest 2013, el Gran Recapte es celebrarà els dies 29 i 30 de novembre, i com ja sabeu consistirà en la recollida d’aliments bàsics (llegums secs, pasta, arròs, oli, conserves de peix i tomàquet, etc.) als supermercats adherits (podeu consultar-los AQUÍ).
El que és més important de destacar és el perquè d’aquesta campanya: es calcula que un 20% de la població de Catalunya viu en situació de pobresa.
Per això els Bancs d’Aliments del nostre país intenten lluitar contra l’enorme pobresa alimentària que ha generat la crisi econòmica actual, cercant també el no malbaratament i la millor gestió dels productes alimentaris, que moltes vegades acaben a les escombraries estant en perfecte estat.
Nosaltres aquest any ens hem inscrit com a voluntaris per a recollir aliments a un supermercat del barri, per això us animem a tots a mirar AQUÍ si encara es necessiten més voluntaris al vostre poble o ciutat, i així aconseguir que la campanya d’aquest 2013 sigui tot un èxit.
Mentrestant, aquí us deixem la nostra recepta per a l’ocasió, que demostra que amb ingredients senzills i ben humils es poden fer grans plats: un risotto d’albergínia amb mel!
Ingredients (2 pers)
– 2 albergínies
– 180 g d’arròs (el nostre era integral)
– Mitja ceba
– Brou de verdures
– Romaní
– Mel
– Parmesà ratllat
– Mantega
– Oli, sal i pebre
Preparació
Rentem les albergínies i les obrim per la meitat. Fem uns talls sobre la polpa i les coem 40 minuts al forn preescalfat a 180º.
Deixem que es refredin i en traiem la carn, la tallem a daus, i en reservem la pell per servir.
En una cassola amb una mica d’oli sofregim la ceba. Quan sigui transparent hi afegim la polpa d’albergínia i ho daurem.
Hi posem l’arròs (com que el nostre era integral, l’hem tingut tres hores en aigua calenta amb una culleradeta de bicarbonat), hi donem unes voltes i comencem a afegir-hi el brou a poc a poc. Com que es tracta d’un risotto hem d’anar-lo posant en quantitats petites, i a mesura que l’arròs el vagi absorvint, tornant-n’hi a posar més.
Courem l’arròs segons les instruccions del mateix, en el nostre cas són uns 40 minuts doncs és integral. A l’últim moment hi posem unes fulles de romaní fresc trossejades, així com parmesà ratllat al gust i un tros de mantega.
Per presentar-ho farcim les pells d’albergínies amb el risotto, hi posem parmesà per sobre i ho gratinem al forn fins que comenci a daurar-se.
Servim amb un fil de mel per sobre.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Soposo Sandra&Xavi que ja us imaginariau que seria una de les primeres en comentar aquesta recepta!!!! He sentit esberginia???? i a mès en rissotto…? Aixó te que se deliciós… i sembla fácil. Me la apunto!!!!!
Bona semana!
M'agradaM'agrada
Oh, quina bona pinta!! M’encanta el rissoto! Un dia d’aquests he de provar de fer-ne (ja ho sé, no comment per no haver-ne fet mai encara…).
Felicitats per la recepta!
Petons!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta i quines fotos més maques, tenen una llum espectacular!!
M’ha agradat molt la idea de presentar el risotto dins de les meitats d’albergínia i el toc de mel, ha de aportar-li un contrast deliciós.
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Molt bona proposta per a una molt bona iniciativa!
Ptnts
Dolça
M'agradaM'agrada
Una recepta genial per a l’ocasió, em sembla molt original això de servir el risotto a dins de l’albergínia com si fos una albergínia farcida!
M'agradaM'agrada
Tant els ingredients albergínia i mel, com la presentació mereixen la màxima nota com a recepta innovadora.
M'agradaM'agrada
Quina recepta més original amb ingredients ben senzills i asequibles!
No podré participar a la col.lecta fisica però farem alguna recepta per participar amb la nostra recepta!
Petonets i molt bona setmana!
Palmira
M'agradaM'agrada
M’ha agradat molt la idea de servir el risotto amb les mateixes albergínies. Súper original i súper bo! Marta
M'agradaM'agrada
Quin risotto més bo! el puntet de la mel li ha de donar un sabor genial, me l’apunto!!
M'agradaM'agrada
una muy buena iniciativa y un receta muy original metiendo el rissotto dentro de la berenjena
Bona setmana
M'agradaM'agrada
Té molt bona pinta aquest rissoto i així presentat amb l’alberginia molts original.
petons
M'agradaM'agrada
Ostres amb el que m’agrada el risotto, aquest d’albergínia ha de ser boníssim!
M’encanta la presentació, i la iniciativa del Banc dels aliments és més que bona, imprescindible, així que m’ho apunto per intentar participar.
Petons!
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies, guapa! Hi participarem!
Molt bona proposta la teva! Petons!
M'agradaM'agrada
quina recepta tan original per una colaboració tan solidaria! m’agrada molt, sobretot, el toc de mel! petons
M'agradaM'agrada
Cada vegada m’agrada més el duet albergínia i mel!
Una bona proposta econòmica i molt original que contribueix a fer més rica la cuina amb recursos limitats.
Molts petons guapos!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Que bo amb albergínia!!! I la presentació fantàstica! petons
M'agradaM'agrada
Nens,
Una molt bona aportació! Tant de bo pugui col·laborar molta gent. Cal molta ajuda…
Una abraçada,
Nani
M'agradaM'agrada
Un risotto de luxe per una bona causa!!!! Molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
M’encanta la idea de servir el risotto dins de l’esvergínia. Té una pinta fantàstica, i per una gran causa :)
Marta
M'agradaM'agrada
Boníssima proposta i fantàstica presentació. El toc de la mel es ideal.
Petons i bon diumenge!
M'agradaM'agrada
La recepta és “estupenda” i la causa encara millor.
M'agradaM'agrada
I simply couldn’t leave your website prior
to suggesting that I really enjoyed the standard info a
person supply for your guests? Is going to be back frequently in order
to inspect new posts
M'agradaM'agrada
Selecionar todo. Control + C, Control + V. Guardar como… Receptes imprescindibles.
No m’he pogut resistir a provar-la a casa i ha sigut es-pec-ta-cu-lar. Olé!!
Tamboc m´he pogut resistir a publicar-la al blog per afegir-la a la meva llista de receptes (amb la lògica, legítima i merescuda referència… evidentment).
Salut i una abraçada!
http://lacuinadelangel.blogspot.com.es/2013/11/arros-cremos-dalberginia-amb-mel-i.html
M'agradaM'agrada
Quan he llegit el títol de la recepta, he pensat: no ho has llegit bé… I no, és el títol!! M’agrada, i molt original servir-ho dins de l’albergínia.
Enhorabona!
Anna
M'agradaM'agrada
Com pot ser que encara no us hagués dit res d’aquest arrosset tan bo? últimament estic ben desconnectada dels blogs…
M’encanta l’arròs, l’albergínia, la mel, el parmesà… En fi, tot el que porta!! Ah, i la presentació! ;)
Petonets guapíssims, tinc ganes de veure-us! ^^
M'agradaM'agrada
Fa molt bona pinta!!!
M'agradaM'agrada
Un gran plat (que penso fer) per una gran causa. Llàstima q encara érem a l hospital i no hi vam participar…
Petonets
M'agradaM'agrada