La publicació d’avui és el pollastre de Nadal de casa de la Sandra. És la recepta de la iaia, però, tot sigui dit, ella l’ha millorada!
Potser sembla que anem una mica tard publicant això ara… però escolta, aquí queda la recepta per al Nadal que ve!
A més a més, tot i ser un àpat típic de festes de Nadal, serveix per a tot l’any. Així que una vegada passat el dol de la dieta postfestes, podeu animar-vos a provar-lo un cap de setmana d’aquests!
I com a bon àpat nadalenc, l’hem maridat amb un cava, en aquest cas el Cava Reserva 1917 de Maset del Lleó.
Per cert, a la nostra pàgina de Facebook podeu veure una galeria de fotos amb tots els plats del dinar de Sant Esteve que va preparar la Sandra, aquest any aprofitant les sobres dels àpats anteriors.
Ingredients
– 1 i 1/2 pollastre de pagès
– 20 escalunyes
– 1 ceba grossa
– 20 prunes
– 100 g de pinyons
– 1 branca de canyella
– 1/2 cabeça d’alls
– Un raig de conyac
– Brou de pollastre
– Llard de porc o greix d’ànec (opcional)
– Oli d’oliva, sal i pebre
Preparació
Demanem al mercat que ens tallin el pollastre, i a casa el socarrimem en un fogó per acabar de treure les possibles restes de plomes. El salpebrem.
Cobrim amb abundant oli el fons d’una cassola de fang, i si volem hi posem llard o greix d’ànec. Quan sigui ben calent hi afegim el pollastre i el comencem a rostir fins que quedi un color daurat ben maco. Mentre el pollastre es daura posem també la ceba tallada a juliana, les escalunyes, la mitja cabeça d’alls i la canyella.
Quan tot estigui ben daurat, hi afegim el raig de conyac i el deixem reduir. Després cobrim el pollastre amb el brou (només cal que quedi mig cobert) i ho deixem coure uns 40 minuts a foc lent, o fins que veiem que la carn està ben tendra i que el brou ha evaporat. Ha de quedar una salsa ben lligada amb l’oli i la ceba que s’haurà gairebé desfet.
A banda posem les prunes en aigua calenta, i les deixem una estona en remull fins que estiguin ben tendres. I en una paella amb un rajolí d’oli hi daurem els pinyons a foc molt lent. Afegim les prunes escorregudes i els pinyons a la cassola.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quina pinta!!! amb aquest pollastre al davant tan de bo cada dia fos festa!!
M'agradaM'agrada
a mi no m’importa que ja no sigui Nadal…tenia ganes de veureu’s per aquí…tant dona..i com diu el Xavi, aquest pollastre serveix per qualsevol diumenge de l’any…una mica important, o amb ganes de “celebrar”.
Estupendo que sigui una recepta tradicional i que la Sandra l’hagi millorat!!! S’haurà de probar!!!!
M'agradaM'agrada
un pollastre de festa Major¡¡
M'agradaM'agrada
Tens molta raó, no cal esperar Nadal per preparar un pollastre tan bo com aquest!!!
Ptnts
Dolça
M'agradaM'agrada
És veritat que un rostit així es pot menjar tot l’any, eh?
Té una pinta sensacional! M’apunto això de la canyella, li ha de donar una aroma deliciosa.
M'agradaM'agrada
Guaradet per probar-lo, te una pinta
M'agradaM'agrada
òndia, boníssim parella! Per a degustar-lo a poc a poc i llepant-nos els bigotis! No cal que sigui Nadal per tornar-hi, segur que val la pena. Petons!
M'agradaM'agrada
Crec que és la millor manera de preparar pollastre! L’aspecte és fantàstic i fa una oloreta que arriba fins aquí i tot !
Petonets i bon cap de setmana,
Palmira
M'agradaM'agrada
Que bo, és el típic i inmillorable Pollastre rostit, tant de Nadal com de Festa Major. És insuperable
M'agradaM'agrada
Buf, jo encara a la feina, i em poso a mirar aquest ‘peaso’ plat a aquestes hores… quina pintassa nois, i acompanyat d’aquest cava, la parella ideal!
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Sembla que us ha quedat perfecte! M’encanta el toc de la canyella…
Marta
M'agradaM'agrada
Nadal i tot, l´any…precisament ahir i, en un menú diari, en vaig menjar…això sí amb verduretes…amb pinyons i canyella seria ja de luxe!
M'agradaM'agrada
Qué rico. Me gusta la receta. Nunca le he puesto canela. Tiene que darle un puntito. Gracias por tu propuesta. Un besazo.
M'agradaM'agrada
Té bonísima pinta, el pollastre m’encanta, jo quan el faig acostumo a acabar-lo amb uns 15 minuts de toc de forn fort per reduir la salseta i queda deliciós. M’encanta qun porta prunes i pinyons perquè contrasta el dolç i el salat i queda un plat súper complert i contrastant. T’ha quedat chulísim, la próxima vegada també li afegiré la branca de canela i la cabesa d’alls sense pelarlos, quines bones idees, m’ho apunto tot:)
M'agradaM'agrada
Si que és veritat que ara un pollastre com aquest el podem fer sempre, però a casa per Nadal no pot faltar, no el perdonen! La canyella li dona un gustet especial!!petó
M'agradaM'agrada
Quina pintorra!!! Això és un senyor pollastre rostit!!!
I amb la barbaritat de pinyons que hi vas posar un festival!!!
No saps com trobo a faltar les cassoles de fang! Amb la inducció és una caca… sort que a Cantoni tenim gas i de tant en tant podem fer rostits com els d’abans! Estic convençuda que la cassola de fang dóna un gust diferent a aquests rostits fantàstics! Un 10 com sempre, us ha quedat de conya!!
Ja espero amb ànsia més plats aquest cop amb la súper cassola de ferro!!! ;)
Petons estimats!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
M’ha agradat molt lo del “dol de la dieta postfestes”!!!! Aquest pollastre és ideal per un diumenge, una celebració, una festa major…..
Molts petons!!!!
Olga
M'agradaM'agrada
hola guapos! Mai es tard per degustar un bon pollastre rostit, així que no patiu que més val tard que mai!!!! Petonets
M'agradaM'agrada
No esperarem pas al proper Nadal!! aquest plat de pollastre és un encert sempre!
M'agradaM'agrada