Pollastre rostit

Pollastre rostit

La publicació d’avui és el pollastre de Nadal de casa de la Sandra. És la recepta de la iaia, però, tot sigui dit, ella l’ha millorada!

Potser sembla que anem una mica tard publicant això ara… però escolta, aquí queda la recepta per al Nadal que ve!

A més a més, tot i ser un àpat típic de festes de Nadal, serveix per a tot l’any. Així que una vegada passat el dol de la dieta postfestes, podeu animar-vos a provar-lo un cap de setmana d’aquests!

I com a bon àpat nadalenc, l’hem maridat amb un cava, en aquest cas el Cava Reserva 1917 de Maset del Lleó.

Per cert, a la nostra pàgina de Facebook podeu veure una galeria de fotos amb tots els plats del dinar de Sant Esteve que va preparar la Sandra, aquest any aprofitant les sobres dels àpats anteriors.

Ingredients

– 1 i 1/2 pollastre de pagès

– 20 escalunyes

– 1 ceba grossa

– 20 prunes

– 100 g de pinyons

– 1 branca de canyella

– 1/2 cabeça d’alls

– Un raig de conyac

– Brou de pollastre

– Llard de porc o greix d’ànec (opcional)

– Oli d’oliva, sal i pebre

Preparació

Demanem al mercat que ens tallin el pollastre, i a casa el socarrimem en un fogó per acabar de treure les possibles restes de plomes. El salpebrem.

Cobrim amb abundant oli el fons d’una cassola de fang, i si volem hi posem llard o greix d’ànec. Quan sigui ben calent hi afegim el pollastre i el comencem a rostir fins que quedi un color daurat ben maco. Mentre el pollastre es daura posem també la ceba tallada a juliana, les escalunyes, la mitja cabeça d’alls i la canyella.

Quan tot estigui ben daurat, hi afegim el raig de conyac i el deixem reduir. Després cobrim el pollastre amb el brou (només cal que quedi mig cobert) i ho deixem coure uns 40 minuts a foc lent, o fins que veiem que la carn està ben tendra i que el brou ha evaporat. Ha de quedar una salsa ben lligada amb l’oli i la ceba que s’haurà gairebé desfet.

A banda posem les prunes en aigua calenta, i les deixem una estona en remull fins que estiguin ben tendres. I en una paella amb un rajolí d’oli hi daurem els pinyons a foc molt lent. Afegim les prunes escorregudes i els pinyons a la cassola.

Bon profit, i bona cuina!

Pollastre rostit

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Croquetes de pollastre

Entrepà de pit de pollastre rostit

Pollastre a la cervesa negra

Anuncis

20 pensaments sobre “Pollastre rostit

  1. abril diu:

    a mi no m’importa que ja no sigui Nadal…tenia ganes de veureu’s per aquí…tant dona..i com diu el Xavi, aquest pollastre serveix per qualsevol diumenge de l’any…una mica important, o amb ganes de “celebrar”.
    Estupendo que sigui una recepta tradicional i que la Sandra l’hagi millorat!!! S’haurà de probar!!!!

    M'agrada

  2. victorcl diu:

    Buf, jo encara a la feina, i em poso a mirar aquest ‘peaso’ plat a aquestes hores… quina pintassa nois, i acompanyat d’aquest cava, la parella ideal!

    Petonets!!

    M'agrada

  3. Mireia diu:

    Té bonísima pinta, el pollastre m’encanta, jo quan el faig acostumo a acabar-lo amb uns 15 minuts de toc de forn fort per reduir la salseta i queda deliciós. M’encanta qun porta prunes i pinyons perquè contrasta el dolç i el salat i queda un plat súper complert i contrastant. T’ha quedat chulísim, la próxima vegada també li afegiré la branca de canela i la cabesa d’alls sense pelarlos, quines bones idees, m’ho apunto tot:)

    M'agrada

  4. teresa diu:

    Si que és veritat que ara un pollastre com aquest el podem fer sempre, però a casa per Nadal no pot faltar, no el perdonen! La canyella li dona un gustet especial!!petó

    M'agrada

  5. Sílvia Soto Martí diu:

    Quina pintorra!!! Això és un senyor pollastre rostit!!!
    I amb la barbaritat de pinyons que hi vas posar un festival!!!
    No saps com trobo a faltar les cassoles de fang! Amb la inducció és una caca… sort que a Cantoni tenim gas i de tant en tant podem fer rostits com els d’abans! Estic convençuda que la cassola de fang dóna un gust diferent a aquests rostits fantàstics! Un 10 com sempre, us ha quedat de conya!!
    Ja espero amb ànsia més plats aquest cop amb la súper cassola de ferro!!! ;)
    Petons estimats!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s