Pastís de formatge, carbassa i speculoos

Pastís de formatge, carbassa i speculoos

Recordeu que fa unes setmanes vam publicar un pa amb oli, xocolata i sal?

Era una recepta amb Caviaroli i va servir per inaugurar el que hem anomenat Rebost Gourmet, una proposta que de tant en tant us farem, junt amb la Bet de “Tasta Rutes“ i la Nuni del bloc “Cuinetes”, per presentar-vos ingredients o productes poc comuns mitjançant una recepta que els incorpori.

Aquesta vegada hem triat les speculoos (o speculaas), unes galetes típiques de Nadal a la regió del Benelux, però també al nord de França i a l’oest d’Alemanya. Aquí el més semblant que podeu trobar són les anomenades “galetes caramelitzades” de la marca Lotus.

Fa un parell d’anys vam publicar-ne una recepta, però avui del que volem parlar-vos és de la mescla d’espècies que es fa servir per preparar-les.

A França mateix, i també a la meitat nord d’Europa, la barreja d’speculoos es pot comprar envasada a qualsevol supermercat, però al nostre país és bastant més difícil de trobar.

De totes maneres és fàcil fer-se un mateix la barreja, doncs no existeix una única recepta, a cada regió es pot trobar amb petites diferències, tot i que les espècies de base no varien: canyella, cardamom, gingebre i nou moscada; algunes vegades incorporen clau o pebre blanc.

En el nostre cas us proposem un pastís de formatge i carbassa amb speculoos, tant en forma de galetes, per a fer-ne la base, com la mescla d’espècies, barrejada a la massa. Hem versionat aquesta recepta.

Obviament, no deixeu de visitar a la Nuni i a la Bet per veure què han preparat elles amb les speculoos!

Ingredients

– 200 g de galetes speculoos

– 100 g de mantega a temperatura ambient

– 100 g de sucre

– 1 cullerada d’ espècies d’speculoos

– Un polsim de sal

– 700 g de formatge cremós

– 3 ous

– 2 cullerades soperes de nata

– 1 culleradeta de conyac

– 425 g de puré de carbassa (1 llauna)

Preparació

Preescalfem el forn a 200º.

Triturem les galetes ben fines, barregem amb la mantega fins a formar una pasta, i l’extenem sobre la base d’un motlle desmontable de 23cm. Ho posem al forn uns 10 min. Reservem.

Posem el sucre, la mescla d’espècies d’speculoos i el formatge en un bol, ho barregem fins que estigui ben integrat. Quan estigui ben batut, hi afegim els ous d’un en un.

Hi posem el conyac i la nata, i remenem de nou. Per últim hi afegim el puré de carbassa, i ho batem tot fins a obtenir una crema homogènia.

Ho posem al motlle, i l’enfornem a 180º durant una hora i mitja, o fins que el centre del pastís estigui ferm. El courem amb un tros de paper d’alumini a sobre el motlle, per aconseguir que la cocció sigui més uniforme

El deixem refredar dins del forn amb la porta una mica oberta.

El guardarem a la nevera, i el podem servir amb una mica de caramel líquid i nata muntada.

Pastís de formatge, carbassa i speculoos

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Speculoos (galetes especiades)

Cinnamon rolls (rotlles de canyella)

Pa suec de safrà (lussekatter)

25 pensaments sobre “Pastís de formatge, carbassa i speculoos

  1. Bet diu:

    Ole ole!! ^^ amb lo fan que sóc del pastís de formatge…!! Us ha quedat espectacular :) A més aquest color una mica ataronjat el fa molt original.
    Segur que era boníssim, ara us tocarà repetir-lo per fer un tast del Rebost Gourmet! jejeje
    Petons guapissims!!

    M'agrada

  2. marina diu:

    Ei!! Mola molt aquest pastís! El de formatge és el meu predilecte. No acongueixo imaginar-me el gust amb l’speculoos encara que estic convençuda que de deliciós n’és una estona… he he he. Petons!

    M'agrada

  3. Sílvia Soto Martí diu:

    Jopetas… tens raó… un cop veus els posts publicats i les fotos et venen ganes de haver-ho tastat plegades!!! Ho podríem fer en algun dels rebost gourmet no?? ;)
    Saps que m’encanten els pastissos de formatge?? M’encaaaanteeen!!
    Ha d’estar boníssim aquest amb carbassa i speculoos!!!
    Apa! Ja en portem dos! A pel tercer!! ;) Petonarros macos meus!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

  4. farinaisucre diu:

    Sempre s’aprèn alguna cosa nova, no n’havia sentit a parlar mai del “speculoos”, m’ho apunto a la llista de pendents! Ah, i la foto que ilustra el post, preciosa! Fa molt bona pinta el pastís!

    M'agrada

  5. femunmosf diu:

    Estic veien que esteu fent receptes amb speculoos, i m’està cridant molt l’atenció ja que es veuen boníssimes, tindre que provar de fer-ne alguna cosa, doncs sempre s’aprèn alguna cosa nova,
    Aquest pastis te una pinta boníssima.
    Petons

    M'agrada

  6. castillopumuky diu:

    Però quina pinta que fa aquest pastís nois! Això de l’speculoos em crida molt l’atenció, no ho he tastat mai, ni en galeta, ni en res de res, em sembla que ja va sent hora de posar-hi remei, no?

    Petons, i feliç setmana!

    M'agrada

  7. Palmira diu:

    Els speculoos ens agraden molt i amb carbassa ens semblen perfectes per un resultat espectacular!
    QUina bona idea heu tingut, estem esperant veure més coses d’aquest rebost!
    Una abraçada!
    Palmira

    M'agrada

  8. abril diu:

    Us vaig veure al FB i he tardat una miqueta en venir, però ja sòc aquí… m’encanta el tema specooloos, una mescla d’especies superbona, tot i que com li deia a la Nuni, a mi em recorda al Nadal….
    Aquest pastís de formatge es veu supergolòs…i ja saveu que els pastíssos (estil USA)de formatge ó de carbassa son lo màs…
    Petonets!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    M'agrada

  9. albota diu:

    Grrrrrrrrrr vaig comentar i no s’ha publicat. Us deia que fa temps que tinc pendent un pastís de formatge i carbassa, ja sabeu que tenim un yankee a la família. Ara amb aquesta recepta tinc l’èxit assegurat!!!!!
    petonets

    M'agrada

  10. Dolça diu:

    Les speculoos ens encanten, el pastís de formatge ens entusiasma i els de carabassa ens perden… doncs aquest tres en un… ja no trobo adjectius per qualificar-lo!
    PTNTS
    Dolça

    M'agrada

  11. Alexandre diu:

    Per cert, si mai us venen de gust, es poden trobar speculaas prou correctes al Lidl. Si més no durant la temporada nadalenca.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.