Bunyols de bacallà amb allioli negre de mel

Bunyols de bacallà amb allioli negre de mel

Sabem que ho estàveu desitjant! El país sencer frisava per una nova entrega! És un avió? És Superman? No! És el #RebostGourmet!!!

Aquest invent que ens vam treure de la màniga amb la Nuni de “Cuinetes” i la Bet de “Tasta Rutes, ja va per la seva tercera publicació, amb el producte que us mostrem avui.

L’ingredient curiós i poc habitual que volem mostrar-vos aquesta vegada és l’all negre. Encara que pugui semblar que és un all torrat o cremat, deu el seu color a un procés de fermentació de 60 dies, durant el qual multiplica per 10 les seves propietats com a all, i a més suavitzant els forts aromes que fan que repeteixi a tanta gent.

Aquest procés de fermentació fou descobert al Japó, i tant allà, com ara també aquí, ha permès que a la gent que li feia fàstig menjar alls crus, ara pugui utilitzar els alls negres com a antibiòtics naturals preventius prenent-ne cada dia al matí. Podeu llegir més sobre l’all negre i totes les seves propietats en aquest article

Nosaltres hem usat els alls per fer un allioli, que com podeu veure a les fotos, no ha quedat negre, sinó de color marró! No us penseu pas que és xocolata, eh? A més a més també l’hem introduït dins la massa dels bunyols.

Curiós, oi, això de l’all negre? Segur que us encantarà, té un gust suau respecte de l’all tradicional, però amb un sabor intens molt especial, lleugerament dolç i que recorda a la regalèssia.

Ja esteu anant a cercar-ne per tastar-los! I per suposat, correu també a fer una ullada al #RebostGourmet de la Bet i la Nuni, per veure quines idees han tingut elles per cuinar amb aquest fantàstic ingredient!

Ingredients

Per als bunyols

– 200 g de bacallà dessalat

– 1 patata mitjana

– 1 ou

– 3 cullerades de farina

– 1 culleradeta de bicarbonat

– 2 alls negres

Per a l’allioli (o manionesa d’all)

– 3 o 4 alls negres

– 1 ou

– Oli

– 1 cullerada de mel

– Sal

Preparació

Bullim la patata pelada i tallada fins que estigui tova, la colem i la xafem amb una forquilla fins a fer-la puré.

Hi afegim el bacallà esqueixat, l’all trinxat i el rovell d’ou, i ho barregem bé. Hi posem també la farina i el bicarbonat, ho remenem i si veiem que cal una mica més de farina per espessir, li afegim.

A banda muntem la clara a punt de neu, i la incorporem amb suavitat a la barreja anterior. Reservem a la nevera.

Per fer l’allioli posem els alls al got de la batedora amb l’ou, la sal i la mel. Ho cobrim d’oli i comencem a batre sense moure la batedora fins que comenci a lligar, llavors ja podem anar batent i incorporant oli fins a obtenir la textura desitjada.

En un cassó posem oli a escalfar. Quan sigui ben calent hi anem posant porcions de la massa dels bunyols amb l’ajuda d’una cullera, i els fregim fins que quedin ben enrossits. Els posem sobre paper absorvent per treure l’excés d’oli.

Els servim acompanyats de l’allioli negre.

Bon profit, i bona cuina!

Bunyols de bacallà amb allioli negre de mel

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Bacalao a la dorada (bacalhau à brás)

Croquetes de txangurro

Bacallà a la llauna

16 pensaments sobre “Bunyols de bacallà amb allioli negre de mel

  1. Bet diu:

    Hola guapisims!!! m’encanten, m’encanten els bunyols de bacallà!!! i amb l’all negre han de quedar la mar de bons!
    La idea de fer l’allioli amb all negre la trobo molt original :) El rebost gourmet és una canya, això d’investigar amb ingredients diferent aporta molt!!
    Petoneeeets!!

    M'agrada

  2. castillopumuky diu:

    Ostres, jo fa no gaire que l’he descobert aquest all, tot i que encara no ha entrat a la meva cuina, però ja en tinc ganes! Els bunyols de vici, i amb aquest allioli (que reconec que pensava que era xocolata…), si queda més suau, ja m’ho estic imaginant com deu ser de bo!

    Petonets!

    M'agrada

  3. miquel diu:

    Los buñuelos de categoria pero este allioli con el ajo negro debe de ser sublime.
    Aun no he cocinado con el ajo negro,tendre que ponerme las pilas ya
    Una abraçada

    M'agrada

  4. elmondelacuina diu:

    Són tan negres aquests alls que a primer cop d’ull m`’haviens emblat musclos!!!1 jajaja…
    No n’havia vist mai, i és una sort tots elks avantatges que dius que té, perquè jo sóc una d’aquelles persones que els posa sencers a les preparacions per veure’ls bé i deixar-los a una banda del plat.
    Uns bunyols fantàstics!!!
    Petons

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.