Tortellini d’albergínia “burro e salvia”

Tortellini d'alberginia "burro e salvia"

L’entrada d’avui no és només per a un concurs, sinó que sobretot és part d’una celebració!

La Mon està d’aniversari, April’s Kitch fa 3 anys a la blogosfera i, apassionada com és ella del món del cinema, ha proposat a tots els seus lectors un repte on barrejar el cel·luloide amb la cuina.

Vol que triem una pel·lícula d’entre els anys 50 i 65 (per fer-ho més complicat i donar-hi una mica de gràcia!) i cuinem algun plat que hi aparegui.

Però ara ve la millor part, si no hi surt cap escena de cuina ens convida a inventar-nos -la, i pensar quina recepta podrien menjar-se els personatges de la pel·lícula.

Així doncs, posem-nos mans a l’obra i comencem explicant-vos la cinta que nosaltres hem triat!

Títol: Vacances a Roma (Roman Holiday)

Director: William Wyler

Any de producció: 1953

Música: Georges Auric

Repartiment: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert, etc.

Argument: l’Ana (Audrey Hepburn), una jove princesa de visita a Roma farta de la responsabilitat que l’envolta, decideix saltar-se el protocol i escapar-se d’incògnit per la ciutat. D’aquesta manera coneixerà un periodista americà (Gregory Peck) amb qui descobrirà els carrers de Roma mentre ell intenta aconseguir una gran exclusiva.

Per tots són conegudes les imatges d’aquesta pel·lícula, que ja formen part de la història del cinema, amb l’Audrey Hepburn i el Gregory Peck dalt d’una Vespa recorrent temeràriament la ciutat de Roma a tota velocitat.

Després de molts anar i venir pels millors indrets, acaben, ja de nit, a una alegre festa al Lungotevere, a tocar del castell de Sant’Angelo. Allà uns policies descobriran a la princesa i la intentaran fer tornar a la seva ambaixada, però aconseguirà escapar.

Aquí tenim el “moment petó” de la pel·lícula, quan l’Audrey i el Gregory es llencen al riu, i tot sortint de l’aigua no poden resistir-se més!

I ara ve la nostra escena, quan els dos protagonistes van cap a l’apartament del periodista. L’Audrey està al bany, acabada de dutxar, i amb una bata d’ell. El Gregory se li acosta amb una ampolla de Chianti a les mans, i li’n ofereix un got.

– Un poco de vino le sentará bien

– Preparo algo para comer? – contesta l’Audrey.

– No, aquí no hay cocina ni nada para guisar. Como siempre fuera.

– ¿Le gusta hacerlo?

– La vida no es siempre como a uno le gustaría.

– No, no lo es…

És clar, en aquest moment hi hauria hagut d’haver una cuina a l’apartament, i la princesa Ana hauria pogut explicar que la cuinera de palau és d’origen italià, i que quan ella era petita anava a veure-la sempre que preparava pasta, i per tant se’n recorda perfectament d’una recepta que li encantaria.

I ja tenim a l’Audrey i el Gregory amb les mans a la massa, mai millor dit, barrejant ous i farina, coent albergínies, i tallant sàlvia, per preparar una de les pastes més tradicionals d’Italia, els tortellini burro e salvia.

Així doncs, a continuació us expliquem com s’ho van fer aquesta parella per preparar aquest deliciós plat. Sabem del cert que a la Mon li agrada aquesta famosa salsa italiana, i que a més a més li encanten les albergínies, així que estem convençuts que serà un plat que compartiria amb l’Audrey i el Gregory!

Felicitats i per molts anys més!!

Ingredients (4 persones)

Per la pasta

– 300 g de farina

– 3 ous

Pel farcit

– 1 albergínia gran

– 100 g de ricotta

– 3 cullerades de pecorino ratllat

– Fulles de sàlvia

– Sal i pebre

Per la salsa

– 100 g de mantega

– Fulles de sàlvia

Preparació

Coem l’albergínia tallada per la meitat al forn (uns 35 minuts) o al microones (10 minuts) fins que estigui ben tova, buidem la polpa i la barregem amb les fulles de sàlvia ben picades, la ricotta i el pecorino ratllat. Salpebrem i reservem a la nevera.

Fem la massa de la pasta posant la farina en un bol i els ous lleugerament batuts al mig. Comencem remenant amb una forquilla fins que els ous s’incorporin, i ho aboquem sobre el marbre que tindrem una mica enfarinat.

Amassem bé la barreja fins que quedi una pasta homogènia, retornem al bol (sense restes de massa i enfarinat) i ho deixem reposar 1 hora tapat amb un drap humit per evitar que es faci una crosta.

Tallem la massa en porcions no gaire grans i les anem passant per la màquina de pasta, un parell de vegades per cada posició, de més gruixuda a més prima. Nosaltres ho vam passar fins a la penúltima posició, per evitar que es trenqués la làmina. Sempre haurem de tenir la pasta i la màquina ben enfarinada perquè no se’ns enganxi.

Si no tenim pasta podem estirar bé la massa amb un corró, fins que ens quedi ben fina (també podem usar una ampolla de vi amb els laterals rectes).

Tallem la massa en quadrats, farcim a la part central i dobleguem per la meitat formant un triangle. Pressionem els laterals (mullats amb una mica d’aigua) perquè quedi ben segellat, i n’enganxem els dos extrems oposats donant forma als tortellini.

Els primers que feu us costaran una mica, però ràpidament n’agafareu el moviement de dits per fer la forma. Podeu ajudar-vos d’aquest enllaç que vam trobar!

Una vegada fets els aneu deixant sobre una reixeta perquè s’assequin una mica.

Per fer la salsa desfem la mantega en una paella a foc lent, hi incorporem les fulles de sàlvia i les coem durant un parell de minuts.

Coem la pasta en aigua bullint durant 5 minuts. L’escorrem i la posem a la paella on hi teníem la salsa, hi donem un parell de voltes i la servim amb una mica de pecorino laminat, pebre negre i alguna fulleta més de sàlvia.

Bon profit, i bona cuina!

Tortellini d'alberginia "burro e salvia"

17 pensaments sobre “Tortellini d’albergínia “burro e salvia”

  1. abril diu:

    Malandrines…com sabeu la meva debilitat!!!! Les alberginies…!!!! BRAVO!!!! i a mes una recepa italiana!!!! que bons han d’estar!!!!!
    La peli fantástica…una comedia molt xula!!!! Heu estat molt encertats i sobretot m’agrada que hagueu pogut participar! Gràcies!
    PETONS ben forts!

    M'agrada

  2. kookingpi diu:

    Una de les meves pel-lìcules preferides!!! Un gran plat que estic d’acord que els protagonistes haurien d’haver menjat… Petons!

    M'agrada

  3. Mayte diu:

    De camino a casa, no podía ya aguantar las ganas de ver esta ricura, es una gozada, me encanta así la pasta, bien rotunda, hermosa, sin casi nada que no sea el disfrute del relleno y de la mantequilla que la abraza…que pasada chicos…mi Sandra, bella eres una pasada.

    Mil besos, el listón se ha desbordado ya ;)

    M'agrada

  4. castillopumuky diu:

    Gran peli, i un com no gran plat per al repte de l’April’sKitch!
    M’encanta el canvi de guió proposat, i el detall de la foto que hi ha al fons, molt bo!

    Petons, i feliç setmana!

    M'agrada

  5. Montse de Sants diu:

    És que sou de por, Sandra! Repte que us posen, repte que claveu (en argot dels meus fills adolescents!). La recepta boníssima -ummm…m’encanta la pasta!-, l’atrezzo insuperable i la peli d’allò més bona! Petonets i bones vacances!

    M'agrada

  6. Sílvia Soto Martí diu:

    Bandarres!!! Vaya spoiler m’acabeu de fer!!! Jajajajaja!!!! ;)
    Nens sou uns cracks! No us havia dit mai oi? xD
    Gran recepta que estic convençudíssima l’Audrey i el Gregory haguéssin compartit!! Molt bona pensada!!
    Petons preciosos!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s