Ja tornem a ser aquí després d’un mes de vacances! Què us sembla aquesta mostassa per començar el curs? És molt senzilla de fer! Va, animeu-vos a seguir llegint i ho veureu!
Després de l’estiu, engeguem màquines amb una nova proposta del #RebostGourmet, el vinagre, i com sempre ho fem junt a la Nuni de “Cuinetes” i la Bet de “Tasta Rutes”.
Aquesta vegada, tot plegat va sorgir durant la passada Fira Alimentaria de Barcelona, parlant amb la gent dels vinagres Castell de Gardeny, i explicant-los el nostre costum de parlar de productes que trobàvem interessants mitjançant la publicació de diferents receptes. I ens van proposar una col·laboració.
Per això van enviar-nos a casa, a els tres blocs, un lot de productes amb 10 vinagres diferents, perquè els tastéssim i poguéssim fer les receptes.
Entre els vinagres blancs n’hi havia de Riesling, Moscatell, Cava, Chardonnay i poma. I entre els negres, de Merlot, Cabernet Sauvignon, Cava Rosat, Vermut o Xerès.
Existeixen molts tipus de vinagre, però la majoria provenen de la fermentació de productes alcohòlics, generalment vi, però també sidra o cervesa.
També poden fer-se fermentant productes no alcoholics com la fruita o l’arròs, o mitjançant la fermentació de la reducció del most de raïm, per obtenir els anomenats vinagres balsàmics.
Nosaltres vam fer servir vinagre balsàmic de moscatell, però per a preparar aquesta recepta podeu utilitzar qualsevol vinagre de vi blanc que us agradi.
Recordeu-vos de visitar a la Bet de “Tasta Rutes” i la Nuni de “Cuinetes”, segur que us encanten les seves propostes per a aquest nou Rebost Gourmet.
Ingredients
– 50 g de llavors de mostassa blanca
– 75 ml de vinagre de vi blanc
– 50 ml d’aigua
– 1 cullerada de panela (o sucre morè)
– 1/2 culleradeta de sal
– 1 culleradeta de cúrcuma
Preparació
Barregem tots els ingredients dins d’un pot, i ho desem tapat a la nevera durant 72 hores.
Ho triturem tot amb la batedora elèctrica, deixant algun granet sense triturarsi volem una mostassa d’estil antic (també podem reservar algunes llavors sense triturar i afegir-les després).
Ho guardem en un pot hermètic a la nevera, i esperem un temps abans d’utilitzar-la. L’ideal seria deixar-la reposar un mínim de dues setmanes perquè perdi l’amargor.
Bon profit, i bona cuina!
super interessant la recepta de la mostassa! la tinc que probar, ja et dirè!
petonets
M'agradaM'agrada
ondia, no havia pensat que es pogues fer la mostassa a casa!! Petons!
M'agradaM'agrada
Hola guapissims!! sou uns cracks! Primer la Brava Bordeta, ara la mostassa… Ja ho sabeu que us hi podrieu dedicar oi? :)
Segur que és boníssima, i sincerament no tenia ni idea de com es feia la mostassa!! XD
Espero que en sobri per un dia que vinguem i la poguem tastar
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Jo la vull tastar! Us ha quedat moníssima a part!! :D
I amb aquest vinagre de moscatell ha de ser la bomba!!
Molt bona idea la de fer mostassa casolana! Sou uns cracks!!
Molts petons bonics!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Sou uns artistes gourmet!!! Entre aquesta mostassa i la salsa brava Bordeta….us fareu els amos!!!
Petons,
Olga
M'agradaM'agrada
Quina recepta mes gustosa!!! Me l’apunte de totes totes!!
M'agradaM'agrada
Desprès d’haver provat la Brava Bordeta, ara vull provar aquesta, gracies per la recepta
Petons
M'agradaM'agrada
Mira que n’és de fácil de fer la mostassa… i amb el que m’agrada…ja veig que un dia d’aquests m’hi poso amb un d’aquest vinagres.
M’agrada molt aquesta secció que feu a trio.
Petonets!
M'agradaM'agrada
Bentornats! Doncs trobo molt encertada la recepta…sempre he tingut curiositat per saber com es feia. Merci.
M'agradaM'agrada
Carai, el vinagre també és tot un món! M’agrada la recepta i la prenc per a fer-la, que a casa en tinc uns quants que la mostassa no els pot faltar! petó
M'agradaM'agrada
M’encanta la mostassa… i aquesta feta de casa ha de ser superior!!
PTNTS
Dolça
Per cert… ja heu vist la proposta de l’Olga?http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2014/09/organitzacio-trobada-blocaire-benifallet.html
M'agradaM'agrada
Precisament aquest matí a la feina comentavem l’origen de la mostassa i ens preguntavem com es deu preparar la salsa…. (tenim uns cafetons molt grastronòmics, a la feina, jeje)
I tot just ara veig la recepta! M’agrada moltíssim perquè normalment la salsa de bot sempre porta sucre.
Gràcies nois!
M'agradaM'agrada
Caray sera por vinagres¡¡ para todos los gustos ¡¡
Pinta tremenda tambien esta salsa de mostaza.
una abraçada
M'agradaM'agrada