Mostassa

Mostassa

Ja tornem a ser aquí després d’un mes de vacances! Què us sembla aquesta mostassa per començar el curs? És molt senzilla de fer! Va, animeu-vos a seguir llegint i ho veureu!

Després de l’estiu, engeguem màquines amb una nova proposta del #RebostGourmet, el vinagre, i com sempre ho fem junt a la Nuni de “Cuinetes” i la Bet de “Tasta Rutes”.

Aquesta vegada, tot plegat va sorgir durant la passada Fira Alimentaria de Barcelona, parlant amb la gent dels vinagres Castell de Gardeny, i explicant-los el nostre costum de parlar de productes que trobàvem interessants mitjançant la publicació de diferents receptes. I ens van proposar una col·laboració.

Per això van enviar-nos a casa, a els tres blocs, un lot de productes amb 10 vinagres diferents, perquè els tastéssim i poguéssim fer les receptes.

Castell de Gardeny

Entre els vinagres blancs n’hi havia de Riesling, Moscatell, Cava, Chardonnay i poma. I entre els negres, de Merlot, Cabernet Sauvignon, Cava Rosat, Vermut o Xerès.

Existeixen molts tipus de vinagre, però la majoria provenen de la fermentació de productes alcohòlics, generalment vi, però també sidra o cervesa.

També poden fer-se fermentant productes no alcoholics com la fruita o l’arròs, o mitjançant la fermentació de la reducció del most de raïm, per obtenir els anomenats vinagres balsàmics.

Nosaltres vam fer servir vinagre balsàmic de moscatell, però per a preparar aquesta recepta podeu utilitzar qualsevol vinagre de vi blanc que us agradi.

Recordeu-vos de visitar a la Bet de “Tasta Rutes” i la Nuni de “Cuinetes”, segur que us encanten les seves propostes per a aquest nou Rebost Gourmet.

Ingredients

– 50 g de llavors de mostassa blanca

– 75 ml de vinagre de vi blanc

– 50 ml d’aigua

– 1 cullerada de panela (o sucre morè)

– 1/2 culleradeta de sal

– 1 culleradeta de cúrcuma

Preparació

Barregem tots els ingredients dins d’un pot, i ho desem tapat a la nevera durant 72 hores.

Ho triturem tot amb la batedora elèctrica, deixant algun granet sense triturarsi volem una mostassa d’estil antic (també podem reservar algunes llavors sense triturar i afegir-les després).

Ho guardem en un pot hermètic a la nevera, i esperem un temps abans d’utilitzar-la. L’ideal seria deixar-la reposar un mínim de dues setmanes perquè perdi l’amargor.

Bon profit, i bona cuina!

Mostassa

 

13 pensaments sobre “Mostassa

  1. Bet diu:

    Hola guapissims!! sou uns cracks! Primer la Brava Bordeta, ara la mostassa… Ja ho sabeu que us hi podrieu dedicar oi? :)
    Segur que és boníssima, i sincerament no tenia ni idea de com es feia la mostassa!! XD
    Espero que en sobri per un dia que vinguem i la poguem tastar
    Petonets!!

    M'agrada

  2. mon diu:

    Mira que n’és de fácil de fer la mostassa… i amb el que m’agrada…ja veig que un dia d’aquests m’hi poso amb un d’aquest vinagres.
    M’agrada molt aquesta secció que feu a trio.
    Petonets!

    M'agrada

  3. Helena / Rico sin Azucar diu:

    Precisament aquest matí a la feina comentavem l’origen de la mostassa i ens preguntavem com es deu preparar la salsa…. (tenim uns cafetons molt grastronòmics, a la feina, jeje)
    I tot just ara veig la recepta! M’agrada moltíssim perquè normalment la salsa de bot sempre porta sucre.
    Gràcies nois!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.