All rostit

All rostit

Aquest puré d’all rostit, escalivat al forn, és molt fàcil de fer, embolicant les cabeces d’all amb paper d’alumini per coure-les.

És ideal per fer un dia que haguem d’enfornar alguna altra cosa. Si fem algun plat salat, podem posar-los a la mateixa safata per aprofitar l’escalfor. Si és alguna cosa dolça, quan acabem, en lloc d’apagar el forn, continuem amb la cocció dels alls aprofitant que ja tenim el forn calent, i així no cal preescalfar-lo a proposit només per coure els alls.

Un puré com aquest és molt útil tenir-lo preparat a la nevera, doncs ens donarà un toc molt especial com a base d’un sofregit. I si sou dels que us agrada l’all, segur que us encanta tot sol sobre una bona torrada de pa.

Però a més a més també pot servir com a ingredient protagonista d’un plat… d’aquí poc us explicarem una de les possibilitats que té aquest all escalivat com a element estrella d’una recepta!

Tingueu en compte que si escaliveu quatre cabeces d’all, us sortirà un pot mitjà de puré.

Ingredients (1 pot mitjà)

– 4 cabeces d’all

– Oli d’oliva

Preparació

Tallem la part superior de les cabeces, i les emboliquem cada una d’elles per separat amb paper d’alumini.

Les posem al forn, preescalfat a 200ºC, durant uns 45 minuts. Si veiem que encara no estan ben toves, les podem deixar 15 minuts més.

Deixem que es refredin dins del forn perquè acabin d’escalivar-se.

Les desemboliquem i les aixafem perquè surtin tots els grans d’all. En separem totes les pells, i remenem bé el puré resultant perquè quedi ben integrat.

Ho posem dins d’un pot, cobert d’oli d’oliva. Ho conservarem ben tancat dins la nevera.

Bon profit, i bona cuina!

All rostit

Anuncis

8 pensaments sobre “All rostit

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s