Aquest puré d’all rostit, escalivat al forn, és molt fàcil de fer, embolicant les cabeces d’all amb paper d’alumini per coure-les.
És ideal per fer un dia que haguem d’enfornar alguna altra cosa. Si fem algun plat salat, podem posar-los a la mateixa safata per aprofitar l’escalfor. Si és alguna cosa dolça, quan acabem, en lloc d’apagar el forn, continuem amb la cocció dels alls aprofitant que ja tenim el forn calent, i així no cal preescalfar-lo a proposit només per coure els alls.
Un puré com aquest és molt útil tenir-lo preparat a la nevera, doncs ens donarà un toc molt especial com a base d’un sofregit. I si sou dels que us agrada l’all, segur que us encanta tot sol sobre una bona torrada de pa.
Però a més a més també pot servir com a ingredient protagonista d’un plat… d’aquí poc us explicarem una de les possibilitats que té aquest all escalivat com a element estrella d’una recepta!
Tingueu en compte que si escaliveu quatre cabeces d’all, us sortirà un pot mitjà de puré.
Ingredients (1 pot mitjà)
– 4 cabeces d’all
– Oli d’oliva
Preparació
Tallem la part superior de les cabeces, i les emboliquem cada una d’elles per separat amb paper d’alumini.
Les posem al forn, preescalfat a 200ºC, durant uns 45 minuts. Si veiem que encara no estan ben toves, les podem deixar 15 minuts més.
Deixem que es refredin dins del forn perquè acabin d’escalivar-se.
Les desemboliquem i les aixafem perquè surtin tots els grans d’all. En separem totes les pells, i remenem bé el puré resultant perquè quedi ben integrat.
Ho posem dins d’un pot, cobert d’oli d’oliva. Ho conservarem ben tancat dins la nevera.
Bon profit, i bona cuina!
Apuntada queda!!!! Seguirem les vostres recomanacions……
Petons,
Olga
M'agradaM'agrada
Ondia!!! m’ha encantat.
Quan de temps conserva a la nevera?
M'agradaM'agrada
Que bo que ha de ser!! segur que el faig, l’all m’encanta! Ja tinc ganes de veure aquesta recepta tan bona ;)
Petonets
M'agradaM'agrada
Molt bona idea aprofitar i fer-ne quantitat, amb l’oli s’ha de conservar molt bé. Idea apuntada!
M'agradaM'agrada
Em sembla una recepta molt curiosa i abellidora. Gràcies per compartir-la
M'agradaM'agrada
Ja penso en una bona colla d’aplicacions per aquest all escalivat. Teniu raó que aprofitar el forn mentre fem un rostit o altra cosa és una bona manera de fer un 2 en 1! Petonets guapus!
M'agradaM'agrada
Quina bona idea! i tant que ho faré! tens all preparat per a perfumar un plat, ara se m’acut una pasta…! que bo!! petons
M'agradaM'agrada