Panets xinesos al vapor

Segur que coneixeu els panets xinesos que us expliquem avui, doncs apareixen a les fotos de les cartes de tots els restaurants xinesos.

S’anomenen baozi, i son uns panets cuits al vapor, que es farceixen de diferents preparacions de verdures, carns i mariscos.

Tracidionalment a Xina es mengen durant l’emorzar, i acompanyant qualsevol tipus de plat. Segons la mida es coneixen com dabao (“panet gran”), els que fan uns 10 cm de diametre i es mengen individualment, o com xiaobao (“panet petit”), els que fan uns  5 cm i es mengen en safates de diverses peces.

Hem fet servir la recepta que l’Iban Yarza té al seu fantàstic llibre “Pan Casero”, del qual últimament n’hem extret unes quantes receptes, totes elles genials i sorprenents!

Nosaltres hem volgut aprofitar un producte de temporada que es l’estrella de la cuina en aquesta època de l’any: la carxofa!

El nostre país és un gran productor de carxofes, i s’hi cultiven fantàstiques varietats com la del Prat o la del Delta de l’Ebre.

Ben a prop tenim també la carxofa de Benicarló, amb DOP, de la qual van enviar-nos una capsa a casa fa uns dies perquè les tastéssim. I què més dir-ne que n’hem quedat encantats: boníssimes és poc!

Feu una ullada a la web de la Cooperativa Agrícola de Benicarló per més informació, on també podreu comprar-ne si hi esteu interessats. Si és el cas, ens han donat un codi amb un 10% de descompte per a la web: “BO10”. No és que hi guanyem res nosaltres, però si teniu intenció de comprar-ne, està bé tenir-ho en compte!

Així doncs, com us dèiem, hem farcit els panets al vapor amb un curry verd de carxofes i llagostins, amb un resultat espectacular! Normalment s’omplen de carn de porc i verdures, però vosaltres podeu provar de fer-ho amb el que més us agradi.

Panets xinesos al vapor (baozi)

Ingredients:

Panets

– 200 g de farina fluixa

– 100 g d’aigua

– 10 g de sucre

– 2 g de sal

– 5 g de llevat fresc, o 1’5 g de llevat sec de forner

Farcit

– 4 carxofes

– 12 llagostins

– 8 xampinyons

– 1 gra d’all

– 1 culleradeta de pasta de curry verd

– 1 cullerada de salsa de soja

– Un tros de bitxo fresc (al gust)

– El suc de mitja llima

Panets xinesos al vapor (baozi)

Preparació:

Panets:

Barregem els ingredients en un bol i els pastem bé amb una espàtula fins que estiguin ben integrats. Passem la mescla a sobre el marbre i amassem entre 5 i 10 minuts, fins que la massa estigui ben fina.

La tornem a un bol enfarinat, i deixem que fermenti durant uns 45 minuts. No cal que dobli el volum.

Mentrestant podeu preparar el farcit, com us expliquem més avall.

Passats els 45 minuts, tallem la massa en 10 porcions i les bolegem. Amb un corró les estirem fins a fer-ne uns cercles d’uns 10 centímetres de diàmetre, vigilant que les vores no quedin gruixudes.

Per donar forma als panets, ens posem un cercle de massa en una mà, hi posem una cullerada sopera del farcit al centre, i amb l’altra mà pleguem un pessic de massa a la vora, entrant-la cap a l’interior. Anem girant el panet i plegant les vores sobre si mateixes, de manera que quedi un forat en espiral al mig del panet.

En aquest enllaç podeu veure una bona seqüència d’imatges per entendre bé el procés de format dels baozis. No és gaire difícil, i amb una mica de pràctica veureu que és divertit de fer!

Els poseu sobre trossets de paper de forn, dins de la vaporera, i deixeu que fermentin 45 minuts més. Nosaltres hi hem posat un drap humit a sobre.

Els coem a la vaporera durant 10 minuts, i abans de destapar-la deixem que reposin durant 1 minut més, per evitar que es desinflin.

Farcit:

Pelem i tallem les carxofes a làmines, les sofregim amb una mica d’oli. Quan comencin a estar daurades hi afegim els xampinyons laminats.

Ho cobrim amb un dit d’aigua i tapem la paella. Deixem coure fins que la carxofa estigui ben tova. Destapem i deixem evaporar l’aigua.

Hi posem les cues de llagostins prèviament cuites (també poden ser crues, i es faran al moment), una culleradeta de pasta de curry verd, una cullerada de salsa de soja, el suc de mitja llima i un tros de bitxo fresc ben picat (al gust de cadascú).

Deixem refredar el farcit, i el piquem ben petit a ganivet, deixant-lo llest per farcir els panets.

Bon profit i bona cuina!

Panets xinesos al vapor (baozi)

7 pensaments sobre “Panets xinesos al vapor

  1. Bet diu:

    Ole quins panets!! Doncs jo no els havia vist mai, no acostumo a anar a restaurants xinesos! Segur que són deliciosos, les carxofes m’encanten i les de Benicarló també deuen ser boníssimes, vaig a fer una ullada a l’enllaç!
    Quina paciència a l’hora de fer-los, vistos des de dalt s’assemblen una mica a les carxofes, ni fet expressament!! ;)

    M'agrada

  2. ifeelcook diu:

    Segur que són boníssims! A mi també em van cridar l’atenció quan els vaig veure al llibre de l’Iban, hauré de provar a fer-los alguna vegada. S’acumulen les receptes bones, hehe.

    M'agrada

  3. Cuinetes diu:

    Per favor quines manes té el Xavi!!!!! xDDD Es pot mal interpretar oi…?
    El farcit Sandrix ha de ser la bomba amb aquestes carxofes tan bones! Però jo em veig incapaç de fer uns panets tan ben fets com els que heu fet! Soparillo aviat que les volem provar! ;) Petons!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.